اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  شهری

مرمت بنای تاریخی حسن آباد به عید نرسید

بنای قجری حسن آباد در تیر امسال در آتش سوخت. مدیران تاکید داشتند که هر چه سریعتر این بنا بازسازی شود. قرار بود تا عید مرمت به اتمام برسد ولی وعده ها محقق نشد.

مرمت بنای تاریخی حسن آباد به عید نرسید

گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، 8 ماه پیش میدان تاریخی حسن‌آباد طعمه حریق شد. این میدان با 4 ساختمان و 8 گنبد به گونه‌ای منحنی‌ شکل و قرینه ساخته شده و گفته می‌شود که برای دوران قاجار است. میدان حسن‌آباد بورس سیسمونی‌فروشی، کاموافروشی و ابزاریراقی‌ها است. در تیر ماه امسال این بنای تاریخی آتش گرفت، اعضای شورای شهر به این موضوع واکنش نشان داده و خواستار مرمت هر چه سریعتر این بنای قجری شدند. 

حسن آباد بخشی از هویت تاریخی تهران است

پیروز حناچی شهردار تهران هم در فضای مجازی اعلام کرد در کنار پیگیری بازسازی سریع میدان حسن‌آباد که بخشی از هویت تاریخی تهران است نظارت بر ایمنی اماکن را هم با جدیت دنبال می‌کنیم. 

شهرداری مجری و اداره میراث فرهنگی ناظر است

با وجود اینکه اعضای شورا تأکید بر بازسازی سریع میدان حسن‌آباد داشتند و حتی رئیس جمهور هم دستور بازسازی این میدان تاریخی را داده بود اما محلی‌ها معتقد بودند که کار متوقف شده است. 

پرهام جانفشان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور هم اعلام کرد، شهرداری، سازمان زیباسازی و اداره کل میراث فرهنگی در خصوص بازسازی گنبد حسن‌آباد مسؤول هستند.

به گفته جانفشان، شهرداری مجری و اداره میراث فرهنگی ناظر است.

بر اساس این گزارش، دانشگاه تهران هم برای طرح بازسازی حسن‌آباد وارد میدان شد، گروه پژوهشی تشکیل و قرار شد درباره این سازه بحث و بررسی‌هایی صورت گیرد.

قرار بود مرمت نمای قجری حسن‌آباد تا عید به اتمام برسد اما این کار هنوز انجام نشده است.

اتصال پوسته و بدنه از بین رفته بود

یاسر جعفری معاون فنی و طرح‌های شهری سازمان زیباسازی شهرداری تهران در این باره امروز به خبرنگار فارس، گفت: در مرمت سازه حسن‌آباد دانشگاه تهران هم ورود کرده است، مالک هم اعلام کرد خودش بازسازی را انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه اتصال داخل سازه با بیرون آسیب‌های جدی دیده بود، گفت: اتصال پوسته و بدنه از بین رفته بود و قرار شد اتصال این پوسته و بدنه با اقدامات داخلی انجام شود.

تغییر کاربری/ استقبال شهرداری تهران

جعفری اضافه کرد: مالک خواستار شد که اگر به من خدمات دهید و بسته‌های تشویقی ایجاد کنید داخل سازه را با بهره‌برداری فرهنگی انجام خواهم داد و شهرداری تهران هم از این موضوع استقبال کرد. 

در 30 سال گذشته این بنا به شدت آسیب دیده است

به گفته جعفری، در حال حاضر مرمت در داخل بنا در حال انجام است و در 30 سال گذشته این بنا به شدت آسیب دیده است.

معاون فنی و طرح‌های شهری سازمان زیباسازی شهرداری تهران با بیان اینکه در حال حاضر بحث‌های مرمت اضطراری و سازه‌ای در حال انجام است، گفت: دانشگاه تهران همچنین مسابقه‌ای برای طرح کاربری فرهنگی این بنا گذاشت.

به محض تحویل سازه عملیات جداره انجام می شود

وی با تأکید بر این موضوع که بخش مهم سازه حسن‌آباد مرمت داخل است، گفت: کار در داخل بناست و اگر اتصالات انجام شود به محض اینکه سازه را تحویل دهند عملیات جداره انجام می‌شود.

معاون فنی و طرح‌های شهری سازمان زیباسازی شهرداری تهران با تأکید بر این موضوع که کارها به کُندی انجام می‌شود، گفت: در نیمه اول سال آینده جداره به اتمام می‌رسد چرا که چیز پیچیده‌ای نیست البته این را هم بگویم که دانشگاه اقدامات خوبی انجام داده و مالک هم سرمایه‌گذاری کرده است.

یکی از مشکلات بنای قدیمی تهران این است که برخی از آنها ناایمن است و همچنین سازمان میراث فرهنگی برای ایمن‌سازی بسیاری از بناهای تاریخی دستورالعملی صادر نکرده است.

بناهای تاریخی در برخی جاها تبدیل به انبار شده است

مهدی داوری مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی در این باره می‌گوید: برخی کاربری‌ها در اماکن تاریخی با شرایط سازه همخوانی ندارد، بناهای تاریخی در برخی جاها تبدیل به انبار شده است.

وی ادامه داد: سازمان آتش‌نشانی بیشتر بر روی ایمنی سازه‌ها در برابر حریق ورود می‌کند. ما کارگروهی تشکیل داده‌ایم و نقطه‌نظرات را با سایر سازمان‌ها در میان می‌گذاریم. 

 

شهرداری منطقه 11 یکی از متولیان مرمت سازه حسن‌آباد است.گفته می‌شود که در طی سالیان گذشته دخل و تصرف‌هایی در بهره‌برداری این ساختمان صورت گرفته است. در حال حاضر هم مالک اقدام به بازسازی کرده و قرار است کاربری این سازه فرهنگی باشد. 

نگهداری بافت‌های تاریخی یکی از اولویت‌های شهر تهران است و حتی برای این منظور شورا برای شهرداری بودجه‌ای در نظر گرفته است.

احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران در این باره گفت: مهمترین مشکل در این مناطق کاهش سکونت مردم در بافت‌های تاریخی از جمله عودلاجان و سرپولک است. هم اکنون زندگی در این محلات از بین رفته است و نمی‌توان به صورت مصنوعی و بخشنامه‌ای آن را احیا کرد.

وی با تأکید بر این موضوع که هم اینک به استثنای حاشیه‌های فعال بافت تاریخی مابقی کاربری مناطق مسکونی به انبار یا خوابگاه و مسافرخانه تبدیل شده است.

مسجدجامعی ادامه داد: وظیفه ما این است که با مدیریت، حضور سرمایه‌گذاران را در این بخش تقویت کرده چرا که احیای این بناها برای آنها سودآور است.

بر اساس این گزارش، میدان تاریخی حسن‌آباد در تیر امسال طعمه حریق شد، با وجود اینکه مسؤولان تأکید بر این داشتند که باید هر چه سریعتر این میدان بازسازی و احیا شود اما هنوز کار به اتمام نرسیده است و وعده مدیران برای اتمام کار تا عید 99 محقق نشد. حال مدیران شهری وعده دادند که در نیمه اول سال آینده احتمالاً این پروژه به اتمام می‌رسد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول