اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری جهان

تولید داروی زنده انسولین از درون بدن انسان

راه مقابله با دیابت نوع اول تزریق انسولین به شکل روزمره است تا سطح قند خون پایین باقی بماند، اما محققان دانشگاه ام آی تی یک روش جایگزین ساده تر بدین منظور ابداع کرده اند.

تولید داروی زنده انسولین از درون بدن انسان

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، پژوهشگران دانشگاه ام آی تی نوعی سلول قابل کاشت ابداع کرده اند که با تولید نوعی هورمون خاص در بدن هم جلوی مقاومت سیستم ایمنی در برابر خود را می‌گیرد و هم نیاز به تزریق انسولین را برطرف می‌کند.

سلول یادشده مربوط به جزائر لانگرهاوس در درون لوزالمعده است که یکی از سه هورمون ترشح شده از آن هورمون انسولین است. با کاشت این سلول در بخش های دیگری از بدن بیماران مبتلا به دیابت می توان نیاز به تزریق روزانه انسولین به بدن افراد را از بین برد.

 

علت عدم استفاده گسترده از این روش درمانی در بیماران دیابتی این است که در اکثر مواقع سیستم ایمنی بدن به اشتباه سلول مذکور را یک مهاجم خطرناک تشخیص می دهد و به آن حمله می کند. برای حل این مشکل از سلول های کبد بیمار برای تولید سلول هایی مشابه با سلول های موجود در جزائر لانگرهاوس استفاده شده و آنها در قالب کپسول هایی سیلیکونی به درون بدن تزریق می شوند.

کپسول های یادشده دارای منافذی بزرگ هستند که انتقال انسولین، اکسیژن و مواد مغذی به درون بدن را تسهیل می کنند. در عین حال منافذ یادشده آن قدر بزرگ نیستند که حمله سلول های ایمنی به بدن را تسهیل کنند. محققان فعلا این روش درمانی را با موفقیت بر روی موش ها مورد آزمایش قرار داده اند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول