اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاست خارجی

سیاست خارجی در هفته‌ای که گذشت

در هفته‌ای که گذشت رایزنی‌های تلفنی ظریف با برخی همتایان و تلاش‌ها برای لغو تحریم‌های آمریکا در شرایط کنونی مبارزه با شیوع کرونا کماکان ادامه یافت.

سیاست خارجی در هفته‌ای که گذشت

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس٬ عرصه سیاست خارجی در هفته‌ای که گذشت شاهد تحولاتی بود از جمله تداوم رایزنی‌های تلفنی محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران با برخی همتایان در پی شیوع کرونا و تلاش‌ها برای رفع تحریم‌ها علیه ایران و ارسال نامه‌هایی به رئیس مجمع عمومی سازمان ملل و جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همچنین واکنش ایران به معرفی نخست‌وزیر جدید عراق.

در هفته‌ای که گذشت٬ تماس‌های تلفنی ظریف با برخی همتایانش ادامه داشت. وزیر خارجه ایران ۱۹ فروردین ماه در گفتگوی تلفنی با مولود چاووش اوغلو همتای ترکیه‌ای ضمن ابراز همدردی با دولت و مردم ترکیه در پی شیوع کرونا در این کشور، آمادگی ایران را برای هرگونه کمک و همکاری در این زمینه اعلام کرد.

ظریف ۲۰ فروردین ماه نیز سه تماس تلفنی داشت٬ او با وزرای خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان و همچنین قزاقستان تلفنی گفتگو کرد. ظریف در رایزنی با همتایان ارمنستانی و آذربایجانی آمادگی ایران را برای انتقال تجربیات در مبارزه با ویروس کرونا به آنها اعلام کرد و از سوی دیگر در گفتگو با وزیر خارجه قزاقستان درباره همکاری‌های دو کشور در زمینه مقابله با شیوع ویروس کرونا به رایزنی پرداخت.

 

 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران علاوه بر این٬ روز سه‌شنبه ۱۹ فروردین ماه نیز در تماس‌های تلفنی جداگانه با محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله، گفتگو و تبادل نظر کرد.در این تماس تلفنی، وزیر امور خارجه ایران بار دیگر بر محوریت ساختارهای سیاسی مبتنی بر قانون اساسی جمهوری اسلامی افغانستان در روند صلح و آشتی ملی آن کشور تاکید و حمایت جمهوری اسلامی ایران را از روند صلح با مشارکت تمام گروه‌های سیاسی افغانستان در چارچوب قانون اساسی آن کشور اعلام کرد.(اینجا بخوانید)

وزیر خارجه بوسنی و هرزگوین نیز در هفته‌ای که گذشت در پیامی کتبی خطاب به همتای ایرانی خود ضمن ابراز همبستگی با دولت و ملت ایران در پی شیوع کرونا، از مدیریت ایران در مبارزه با این ویروس تجلیل کرد.

* نیازی به صدقه ترامپ نداریم

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه ۱۹ فروردین ماه نیز در توئیتی عنوان کرد: «ایران از نظر منابع انسانی و طبیعی، غنی است. ما نیازی به صدقه‌ دادن ترامپ نداریم - کسی که مجبور است دستگاه تنفس مصنوعی را از منابعی که خودش تحریم کرده خریداری کند. چیزی که ما از او می‌خواهیم، این است که به ممانعت از فروش نفت و دیگر محصولات ایران، خرید نیازهایش و کسب و تولید درآمد پایان دهد».

وزیر خارجه ایران ۲۰ فروردین ماه در توئیت‌هایی به زبان روسی، ضمن انتقاد از مقاومت آمریکا در برابر خواسته‌های جهانی برای لغو تحریم‌های ایران، از ایده روسیه برای گذرگاه سبز به منظور جایگزین تحریم و فشار اقتصادی استقبال کرد.(اینجا بخوانید)

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه نیز ۱۹ فروردین ماه در توئیتی مبارزه جهانی با کرونا را فرصتی برای همبستگی و همکاری جهانی برشمرد و گفت: ویروس یکجانبه‌گرایی، اقدامات جمعی در این زمینه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

در این هفته‌ تلاش‌ها برای رفع تحریم‌های آمریکا آن هم در شرایطی که ایران در حال مقابله با کروناست٬ ادامه یافت. در همین خصوص مجید تخت‌روانچی (+) سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز در هفته‌ای که گذشت در نامه‌ای به رئیس مجمع عمومی رفع تحریم‌های غیرقانونی آمریکا را به نفع همه دنیا و یک ضرورت برشمرد و گفت: این وضعیت به زیان مبارزه جهانی با کرونا و سلامت ساکنان کره زمین است.

 

 

غلامحسین دهقانی سفیر ایران در بروکسل نیز در نامه‌ای به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از وزرای خارجه این اتحادیه درخواست کرد که در کنار مردم ایران ایستاده و از خواست مشروع آنها برای لغو تحریم‌های آمریکا حمایت کنند.(جزییات بیشتر)

وزرای خارجه اتحادیه اروپا نیز ۱۶ فروردین ماه خواستار فعال شدن معافیت‌های بشردوستانه به منظور تعلیق تحریم‌های یکجانبه علیه ایران، ونزوئلا و کوبا به منظور توانمندسازی این کشورها برای مقابله با ویروس کرونا شدند.

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ۱۹ فروردین ماه پس از دیدار ویدئو کنفرانسی با وزرای دفاع ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا خواستار معافیت بشردوستانه تحریم‌های کوبا، ایران، کره شمالی، سوریه و ونزوئلا شد.(اینجا بخوانید)

در هفته‌ای که گذشت٬ ائتلاف گروه 77 و چین با صدور بیانیه‌ای خواستار لغو تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه کشورهای در حال توسعه از جمله ایران و ونزوئلا در شرایط تسریع شیوع ویروس کرونا شدند.

از سوی دیگر٬ ۶۰ انجمن سیاسی و اجتماعی اسپانیا با صدور نامه‌ای برای کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواستار تعلیق فوری تحریم‌های آمریکا علیه ایران، ونزوئلا و کوبا و پایان محاصره نوار غزه در بحبوحه شیوع کرونا شدند.

علیرغم این تلاش‌ها برای رفع تحریم‌ها٬ آمریکایی‌ها دست از خصومت برنداشتند و یک مقام وزارت خارجه آمریکا نیز در هفته‌ای که گذشت در اظهاراتی گفت دولت این کشور با اعطای وام از سوی صندوق بین‌المللی پول به ایران مخالف است.(جزییات بیشتر)

از دیگر تحولات هفته‌ گذشته تقدیم استوارنامه حسین قریبی سفیر جدید ایران به رئیس جمهور برزیل بود. رئیس جمهور برزیل در دیدار سفیر جدید ایران بر تقویت مناسبات ۲ کشور به ویژه گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری برای جبران صدمات ناشی از کرونا تٔأکید کرد.(اینجا بخوانید)

 

 

*استقبال از معرفی نخست‌وزیر جدید عراق

در پی معرفی «مصطفی الکاظمی» به عنوان نخست‌وزیر جدید عراق٬ سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز پنجشنبه ۲۱ فروردین ماه در اظهاراتی از این رویداد استقبال کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از استقلال، حاکمیت ملی، یکپارچگی ارضی و ثبات سیاسی در کشور عراق حمایت کرده و اتفاق نظر تمامی جریانات سیاسی عراق از طریق روندهای دموکراتیک را تنها مسیر برای حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات می‌داند. از همین رو جمهوری اسلامی ایران از توافق امروز گروه‌های سیاسی در عراق که نتیجه آن معرفی آقای مصطفی الکاظمی به عنوان نخست وزیر جدید بود، استقبال می‌کند و آن را گامی صحیح در مسیری درست می‌داند. 

 

 

* ابراز تاسف از تصمیم دولت مجارستان

سخنگوی وزارت خارجه ایران از تصمیم دولت مجارستان برای اخراج تعدادی از دانشجویان ایرانی از این کشور عمیقا ابراز تاسف کرد و از مقامات مجارستان خواست در حکم صادره تجدیدنظر کنند.(جزییات بیشتر)

*رایزنی‌ ایران و روسیه درباره سوریه و یمن

علی اصغر خاجی دستیار ارشد وزیر خارجه ایران در امور ویژه سیاسی نیز در هفته‌ای که گذشت با «سرگئی ورشنین» معاون وزیر خارجه روسیه تلفنی گفتگو کرد. آخرین تحولات میدانی سوریه و یمن از جمله مواردی بود که دو طرف درباره آن به رایزنی پرداختند. دو طرف همچنین از پیشنهاد آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل برای توقف مخاصمات نظامی در شرایط کنونی و شیوع ویروس کرونا حمایت کردند.

*چهاردهمین سالگرد روز ملی فناوری هسته‌ای

۲۰ فروردین ماه نیز چهاردهمین سالگرد روز ملی فناوری هسته‌ای بود و البته شرایط کنونی و شیوع ویروس کرونا برگزاری این جشن را به زمان دیگری موکول کرد. البته یک روز قبل علی‌اکبر صالحی از ۱۲۲ دستاورد هسته‌ای در یک سال گذشته خبر داد و ۲۰ فروردین نیز بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در تشریح برخی دستاوردها گفت که با برداشتن گام پنجم کاهش تعهدات برجامی، عملا هیچ محدودیتی در حوزه فنی نداریم.(بیشتر بخوانید)

در هفته‌ای که گذشت نشست هفتگی سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد و موسوی در این نشست با بیان اینکه دولت و ملت ایران اعتمادی به حرف‌های مقامات آمریکایی ندارند، گفت: هیچ درخواستی برای ارسال کمک‌های پزشکی و درمانی از آمریکا نداشته و نخواهیم داشت.(بیشتر بخوانید)

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول