اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  رسانه

کرونا فرصتی برای تجدید نظر در حکمرانی فضای مجازی شد

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: ویروس کرونا را می توان یک فرصت در نظر گرفت که مسئولان را از خواب غفلت در خصوص حکمرانی فضای مجازی بیدار کرد.

کرونا فرصتی برای تجدید نظر در حکمرانی فضای مجازی شد

مینا مهرنوش عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، در گفت و گو با خبرنگار رسانه فارس، با بیان اینکه فعالیت در فضای مجازی یکی از الزامات در توسعه کشورهاست، عنوان کرد: سال هاست که زیرساخت های مناسبی در کشورها به واسطه میران سرمایه گذاری، در آنها ایجاد شده است.  

وی افزود: شیوع ویروس کرونا سبب شد این زیرساخت ها بیش از پیش خود را نشان دهد و نیاز به زسانه های فضای مجازی و سایبر بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. همزمان با پررنگ شدن این نیاز، نقصان کشورها در حوزه سایبری نمود بیشتری می یافت.  

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به علل ضعف کسب و کار اینترنتی در ایران را اشاره کرد و گفت : یکی از مهمترین دلایل مشکلات این حوزه عدم اجرای قانون تجارت الکترونیک است. در واقع امضای دیجیتال که یک اصل مهم در هویت بخشی به فعالیت های اقتصادی در فضای مجازی است در ایران وجود ندارد.

مهرنوش با اشاره به نامشخص بودن هویت افراد در فضای مجازی، اظهار کرد : اطلاعات در این فضا به صورت شفاف و دقیق نیست ، از این رو میزان پیچیدگی ، هرج و مرج و بی قانونی بیش از فضای واقعی است.  

وی از عدم وجود حکمرانی فضای مجازی در کشور انتقاد کرد و گفت: تنها بازیگر در حوزه حکمرانی فضای مجازی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که خود بخشی از قوه مجریه ماست.  

این کارشناس رسانه های دیجیتال با اشاره به تأثیر شیوع ویروس کرونا بر فضای مجازی گفت: این وضعیت به ما نشان داد فضای مجازی کشور چقدر به هم ریخته و سردرگم است.  

مهرنوش خاطر نشان کرد: ویروس کرونا را می توان یک فرصت در نظر گرفت که مسئولین را از خواب غفلت در خصوص حکمرانی فضای مجازی بیدار کرد. با روند پیش رو تمام اطلاعات کشور به وسیله افرادی که امین نیستند به تاراج خواهد رفت و مسئولین زمانی به خود می آیند که عده ای بر چاه درآمد مجازی نشسته اند که صلاحیتی برای تقسیم این ثروت ندارند.   

وی به موضوع سیم کارت های بی هویت و ابطال شده در بازار پرداخت و بیان کرد: مدیریت و ساماندهی این سیم کارت ها بسیار آسان است. چند اپراتور در کشور وجود دارد که هر یک از آنها یک نظام دقیق برای برخورد با این موضوع دارند و تنها نیازمندی آنها به روز کردن سیستم ها برای ایجاد شفافیت در این حوزه است.  

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با ابراز تاسف نسبت به سیاسی شدن موضوع شبکه ملی اطلاعات گفت: این مقوله بسیار حرفه ای و تخصصی است و تصمیم گیری در خصوص آن حتما باید با نظر افراد متخصص این حوزه صورت گیرد.  

مهرنوش اضافه کرد : مهمترین و ابتدایی ترین کاربرد شبکه ملی اطلاعات این است که در صورت قطع شدن اینترنت بین المللی و حمله های سایبری، ما یک شبکه امن ملی داشته باشیم که از هویت و اطلاعات ما حفاظت کند و از بروز اختلال در کارهای روزمره ما مانند امور بانکی و ... جلوگیری کند.

 وی تاکید کرد:  شبکه ملی اطلاعات به معنای قطع شدن اینترنت بین المللی یا فیلترینگ شبکه های اجتماعی نیست، ما باید بتوانیم ساختار داخلی داده  ها و سطح بین المللی آن را مدیریت کنیم. متأسفانه این تفکر توسط عده ای که در شکل گیری شبکه ملی اطلاعات منفعتی نداشتند ایجاد شد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول