اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  رسانه

نیازمند برخورد ارگانیک و جامع با سواد رسانه ای هستیم

رئیس شورای سیاستگذاری المپیاد سواد رسانه ای گفت: ما نیازمند برخورد ارگانیک و جامع با سواد رسانه ای هستیم و باید براساس نیازها و فرهنگ خودمان در این زمینه اقدام کنیم.

نیازمند برخورد ارگانیک و جامع با سواد رسانه ای هستیم

به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاری فارس، سیدبشیر حسینی، رئیس شورای سیاستگذاری المپیاد سواد رسانه ای در سمینار دانشگاهی با عنوان «سواد رسانه ای، مهارت تکنیکی، فهم انتقادی و ارتباطی» که توسط معاونت پژوهشی دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع) به صورت مجازی برگزار شد، تاکید کرد: تفکر انتقادی تنها یکی از رویکردهای سواد رسانه ای قلمداد می شود و این حوزه شامل رویکردهای بسیار زیاد و متنوعی است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما تاکید کرد: متاسفانه به دلیل رویکرد انتقادی کانادایی ها در برابر هژمونی فرهنگ آمریکایی، که این جهت گیری انتقادی به یک رویکرد جنجالی در حوزه هویت ملی تبدیل شد و بسیاری از کتاب های ترجمه شده در ایران نیز کتاب های کانادایی است، به همین دلیل است که تصور شد رویکرد انتقادی مهمترین یا تنها رویکرد مهم سواد رسانه ای است.
مدیر گروه مدیریت رسانه اعلام کرد: برخی رسانه را ذیل فضای مجازی دانسته یا سواد فضای مجازی را مطرح می کنند، در حالی که مفهوم رسانه شامل همه موارد از جمله فضای مجازی است، لذا اصطلاح سواد رسانه ای یک اصطلاح و مفهوم جامع است که در همه مجامع عملی جهان مورد تایید است.

حسینی تاکید کرد: بعضی نیز واژه های دیگری را به دلیل برخی منافع به جای سواد رسانه ای مطرح می کنند که نه درست است و نه علمی و نه قابل فهم. اینگونه برخورد کردن به معنای ایجاد ابهام بیشتر در رابطه با این حوزه مهم علمی است.

عضو شورای تالیف کتاب تفکر و سواد رسانه ای پایه دهم با ابزار تاسف از اینکه سواد رسانه ای در کشور ما یک مساله فرعی و فانتزی بوده و هنوز به یکی از مسائل مهم و اصلی تبدیل نشده است، خواستار توجه به این مهم شد.

وی در ادامه این سمینار اظهار کرد: یکی از استادان در دوره دکتری به من گفت که شما یک دانشجوی با استعداد که آینده درخشانی دارید نباید به دنبال سواد رسانه ای بروید که نه دنیا و نه آخرت دارد.

حسینی تاکید کرد: ما نیازمند برخورد ارگانیک و جامع با سواد رسانه ای هستیم و باید براساس نیازها و فرهنگ خودمان در این زمینه اقدام کنیم و وام گیری از رویکردهای دیگران بدون توجه به فرهنگ و اعتقادات خودمان اشتباهی بزرگ است.

وی در پایان از آماده شدن کتاب «مکاتب سواد رسانه ای» برای انتشار که محصول چندین سال کار در این حوزه بوده و به شکل جامع تهیه شده است، خبر داد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول