اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  سینما و تئاتر

فراخوان نخستین جشنواره بین المللی مجازی تئاتر عروسکی دانشجویان منتشر شد

نخستین جشنواره بین المللی مجازی تئاتر عروسکی دانشجویان به دبیری مهشید موسوی برگزار خواهد شد .

فراخوان نخستین جشنواره بین المللی مجازی تئاتر عروسکی دانشجویان منتشر شد

به گزارش خبرگزاری فارس، نخستین جشنواره بین المللی مجازی تئاتر عروسکی دانشجویان با همکاری و حمایت انجمن نمایشگران عروسکی خانه تئاتر، خانه عروسک ، دانشکده هنرهای نمایشی و موسیقی پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران و موسسه فرهنگی هنری تماشاگان و به دبیری مهشید موسوی برگزار خواهد شد . 

فراخوان این جشنواره به شرح ذیل است: نخستین جشنواره بین المللی مجازی تئاتر عروسکی دانشجویان، The First International Online Student Puppet Festival. همه‌گیری بیماری کرونا در جهان شرایط خاصی ایجاد کرده که موجب تغییرات فراوان در نگرش و باورهای مردم دنیای معاصر شده و دغدغه‌های فکری جدیدی را برای آنها به وجود آورده است، به‌گونه‌ای که سبک زندگی و اندیشه بسیاری از مردم جهان به دو بخش پیش و پس از کرونا تقسیم خواهد شد .

کشورهای درگیر در حال انجام اقدامات لازم برای مهار این بیماری همه‌گیر هستند ، قرنطینه و ویروس کویید ۱۹ در دنیای هنر نیز تأثیر بسیاری داشته و نهادهای هنری به شکل‌های مختلف واکنش‌هایی به این موضوع داشته‌اند .
بسیاری از دانشکده‌ها ، دانشگاه‌ها و مؤسسات علمی در دنیا تعطیل شدند و فعالیت‌های آموزشی و اداری خود را به صورت مجازی دنبال می‌کنند . ایران نیز از جمله کشورهایی است که طی دو ماه اخیر دانشگاه‌ها و مدارس خود را تعطیل و از طریق آموزش مجازی فعالیت‌های علمی خود را دنبال می‌کند .

اما همه ‌گیری مشکلات کرونا فقط مختص دانشگاه‌های ایران نیست و در این بین بسیاری از دانشگاه‌های دنیا ترم‌های بهار و حتی تابستان 2020 را کاملاً به صورت مجازی برگزار کرده و از پذیرش حضوری دانشجویان خودداری ک رده‌اند . در این شرایط و وضعیت فعلی ، ما دانشجویان نمایش عروسکی بر آن شدیم تا زمان پس ‌گرفتن کارگاه ‌ها ، سالن ‌ ها و کلاس ‌ های درسمان از کرونا با برگزاری جشنواره ‌ ای مجازی ، از راه ‌ ها و شهرهای دور، خودمان با خودمان و از خودمان یاد بگیریم.

به همین خاطر می‌خواهیم با برگزاری نخستین جشنواره بین‌المللی مجازی نمایش عروسکی دانشجویی فضایی خلاقانه برای خودمان بسازیم تا پس از کرونا ، با ذهنی باز و خلاق به کلاس‌هایمان برگردیم .عروسک ‌ها همیشه رهاتر از هر قرنطینه ‌ای ، بی ‌ پروا احساسات صادقانه خود را منتقل کرده ‌اند ، چه خوب است که اکنون واسطه  ای باشند میان دانشجویان تا صدای آن ‌ ها بلندتر و کارسازتر به گوش رسد. ما با برگزاری نخستین جشنواره بین ‌ المللی مجازی نمایش عروسکی دانشجویی و با عروسک  هایمان در کنار هم فاصله ‌ ها را کم و روزهای سخت را مفید و ارزنده و با هیجان به پایان می بریم .

تصور کلی جشنواره : آثار کوتاه نمایش عروسکی با هر شیوه ، با مدت زمان حداکثر 7 دقیقه و محوریت تجربه ‌های نو و زندگی در دوران قرنطینه و کرونا به دبیرخانه جشنواره در تاریخ اعلام شده ارسال، و در دو بخش داخلی و بین الملل داوری شده و اسامی برگزیدگان اعلام خواهد شد.

محورها و اولویت ها: جشنواره مجازی نمایش عروسکی دانشجویی فرصتی تازه در جهت شروع و پرورش تجربه تفکر خلاقانه و رشد دادن به نمایش عروسکی دانشجویی در بستری نو به نام فضای مجازی و ارتباط تما شاگر و نمایش از راه دور در محور ها و اولویت ‌ های زیر برگزار می ‌شود : ۱: موضوع آزاد. ۲: برداشت آزاد از نمایشنامه های ایرانی و جهانی؛کلاسیک و مدرن، مانند متون یونان باستان و آثار شکسپیر و تطبیق با شرایط کنونی و آفرینشی نو و خلاقانه
3: تجربه ‌ های رئالیستی دوران قرنطینه. 4: بازتولید روابط اجتماعی دوران پس از کرون.

جوایز : سه اثر برگزیده؛ از بین تمامی آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره سه اثر بدون اولویت از دیدگاه داوران انتخاب و جایزه نقدی و لوح تقدیر به آنها اهدا خواهد شد.

دو اثر تقدیر: دو اثر بدون اولویت از دیدگاه داوران انتخاب و لوح تقدیر به آنها اهدا خواهد شد.

 

یک اثر از دید مخاطبین: آثار نهایی بخش داوری در صفحه اینستاگرام جشنواره به اشتراک گذاشته خواهد شد و بیشترین استقبال مخاطبین ملاک ارزیابی این بخش خواهد بود و از برگزیده این بخش نیز تقدیر به عمل خواهد آمد.

ضوابط و مقررات: از آنجا که آثار ارسال شده، ضمن داوری در رسانه های مختلف و شبکه های مجازی منتشر و مورد داوری مردمی قرار خواهند گرفت ، رعایت قوانین عمومی، عرفی و شرعی نظام جمهوری اسلامی ایران در هنگام ضبط و محتوای اثر الزامی است و در غیر این صورت مسئولیتی بر عهده جشنواره نمی ‌باشد .

تمامی آثار باید توسط دوربین تلفن همرا ه به صورت افقی ضبط شوند. متقاضیان شرکت کننده جشنواره و سازندگان آثار باید دانشجو تئاتر در یکی از دانشگاه ‌های تئاتر کشور ( سراسری ، آزاد ، علمی و کاربردی ) یا دانشگاه های خارج از کشور باشند یا از زمان فارغ التحصلی آنها بیش از دوسال نگذشته باشد . تکمیل فرم ثبت نام جشنواره که در انتهای فراخوان قرار دارد ، ارائه مدرک معتبر ( کارت دانشجویی ، معرفی نامه، مدرک تحصیلی و...) که نشان دهنده دانشجو بودن شرکت کننده است، و یک قطعه عکس به هنگام ارسال اثر الزامی می باشد .

مدت زمان اثر ( حداکثر 7 دقیقه ) است و این زمان در تمامی بخش ها مورد تاکید است. ارسال اثر به این جشنواره به منزله پذیرش انتشار توسط دبیرخانه جشنواره است و این دبیر خانه مجاز به رد، پذیرش و یا انتشا ر آن در رسانه های جمعی خواهد بود. هر هنرمند تنها می ‌تواند برای هر بخش یک اثر اجرایی خود را به دبیرخانه ارسال کند .

تقویم جشنواره : 27 اردیبهشت ، شروع ارسال آثار. 19 خرداد اتمام دریافت آثار توسط دبیرخانه. 20 تیراعلام آثار برگزیده. تماس با ما: پیام رسان واتساپ    09369364341 . صفحه اینستاگرام  IOSPF _  آی دی تلگرام  IOSPF    

کانال تلگرامhttps://t.me/TFIOSPE.     آدرس ایمیل جشنواره  tfiospe@gmail.com. تلفن ثابت جهت تماس: 66176451 -  021

*شماره 248 «ماهنامه نمایش» منتشر شد

در نگاه ویژه‌‌ شماره  ۲۴۸ «ماهنامه‌‌ نمایش» به بازی‌های نمایشی پرداخته شده است و مقاله‌های «گفت‌وگوی خیالی با آقای آگستو بوآل» نوشته‌ سعید تشکری، «بازشناسی پهلوان کچل، کهن‌ترین نسخه‌ مکتوب نمایش عروسکی در ایران» نوشته‌ شهرام حبیب‌الله زرگر، «تبدیل افسانه‌های شفاهی به اثر مکتوب نمایشی؛ برداشتی تجربی» نوشته‌ عبدالرضا فریدزاده، «جنبه‌های نمایشنامه‌ عامیانه» نوشته‌ صادق عاشورپور، «نگاهی به بازی‌های نمایشی در کشورهای عربی» نوشته‌ علی زیستی و روژین نادری و «پیرک، نمایش‌های سنتی و عامیانه در افغانستان» نوشته‌ حمید احمدی در این راستا منتشر شده‌اند.

گفت‌وگو با یدالله آقاعباسی با عنوان «تئاتر در اسارت می‌میرد» نیز در این شماره ارائه شده است.

همچنین مخاطبان می‌توانند مقاله‌ «فیلسوف و دو نمایشنامه‌نویس: سقراط، آگاتون و آریستوفانس در ضیافت افلاطون» نوشته‌ فردی روکم با ترجمه‌ مجید کیانیان و «تئاتر سنتی هند، اسطوره و اسطوره‌شناسی، منابع پایه در نمایش‌های کلاسیک هند» تالیف آبتین جاوید را نیز در این شماره بخوانند.

سرمقاله‌ این شماره با نام « تئاتر، بدون متافیزیک موضوعیت ندارد!» به قلم نصرالله قادری منتشر شده است.

 

نکوداشت شماره‌‌ ۲۴۸ «ماهنامه‌‌ نمایش» به داود فتحعلی‌بیگی اختصاص دارد که به همراه یادداشتی از محمدحسین ناصربخت و مصاحبه‌ای با عنوان «هیچ‌گونه انحصاری وجود ندارد» به چاپ رسیده است.

شماره‌‌ ۲۴۸ «ماهنامه‌‌ نمایش» ویژه‌ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۹ با سردبیری نصرالله قادری در ۱۲۴ صفحه و با بهای ۱۲ هزار تومان برای عموم علاقه‌مندان حوزه‌ تئا‌تر زیر نظر دفتر پژوهش و انتشارات نمایش اداره‌کل هنرهای نمایشی چاپ و توزیع شده است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول