اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

برنامه‌ریزی برای مقابله با مخاطرات طبیعی تهدیدکننده تاسیسات برق

مدیر دفتر فنی انتقال شرکت برق منطقه‌ای خراسان از برنامه‌ریزی این شرکت برای مقابله و پیشگیری از تبعات ناشی از بروز مخاطرات طبیعی تهدیدکننده تاسیسات برق‌ استان خبر داد.

برنامه‌ریزی برای مقابله با مخاطرات طبیعی تهدیدکننده تاسیسات برق

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی شرکت برق منطقه‌ای خراسان، محمود کامل اظهار کرد: یکی از مسائلی که شبکه فوق توزیع و انتقال، چه شبکه موجود و چه شبکه‌هایی که قرار است در آینده احداث شود، با آن مواجه است، مخاطرات طبیعی است. در همین راستا اطلاعات GIS تاسیسات برق با اطلسی که در ارتباط با مسیل‌ها، کانون‌های زلزله، مناطق مستعد فرونشست و سایر مخاطرات طبیعی تهیه شده، مطابقت داده می‌شود. پس از این تطابق مشخص می‌شود که کدام بخش از شبکه در معرض چه تهدیدات طبیعی قرار دارد و برای مقابله با آن راهکارهایی ارئه می‌شود که چگونه بتوان شبکه را در برابر این مخاطرات مقاوم‌سازی کرد.

مدیر دفتر فنی انتقال شرکت برق منطقه‌ای خراسان ادامه داد: از طرف دیگر چنین تمهیداتی برای پروژه‌های توسعه شبکه نیز مفید خواهد بود چراکه در احداث هر خط و پست جدید می‌توان از این روش بهره برد. در حال حاضر دفتر فنی انتقال در کارگروه‌های انتخاب زمین پست‌ها و تحصیل حریم خطوط شرکت برق منطقه‌ای خراسان حضور دارد؛ بنابراین می‌توان هر پروژه جدیدی را با این اطلس مطابقت داد تا اگر در نقطه‌ای مخاطراتی مشاهده شد، در انتخاب محل احداث پروژه تجدیدنظر شود. 

وی با بیان اینکه استفاده از این روش صرفه‌جویی قابل توجهی برای صنعت برق به دنبال دارد، افزود: بروز یک حادثه طبیعی می‌تواند خسارت‌های زیادی به تاسیسات وارد کند؛ این روش به لحاظ اقتصادی و همچنین از نظر استانداردهای پدافند غیرعامل کاملا توجیه‌پذیر است و مزایای زیادی دارد.

کامل با اشاره به اینکه این برنامه طی پنج ماه گذشته آغاز شده خاطرنشان کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی که در کشور رخ داده، تغییر الگوی بارندگی‌ها و همچنین بروز زلزله‌هایی با شدت‌های مختلف در طی سال، توجه به مخاطرات طبیعی اهمیتی دوچندان پیدا کرده است. علاوه بر این  فرونشست‌های زمین به دلیل برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی در نقاط مختلف استان وجود دارد که این‌ها می‌تواند مخاطرات جدی برای تاسیسات برق به همراه داشته باشد. 

مدیر دفتر فنی انتقال شرکت برق منطقه‌ای خراسان تاکید کرد: حتی اگر بتوان تنها مانع بروز یک حادثه با استفاده از این روش شد، صرفه‌جویی چند میلیارد تومانی حاصل خواهد شد. به عنوان نمونه احداث یک پست 132 کیلوولت فشار قوی در سطح فوق‌توزیع حدود 25 تا 30 میلیارد تومان هزینه در بر دارد. اگر این پست در معرض سیلاب قرار گیرد و تنها بخشی از آن آسیب ببیند، باز هم خسارتی سنگین خواهد بود. در خصوص خطوط فوق توزیع و انتقال نیز با توجه به گستردگی جغرافیایی، تبعات می‌تواند به مراتب سنگین‌تر باشد. البته باید توجه داشت که این تنها خسارت مالی است؛ اختلال در برق‌رسانی و تبعات اجتماعی آن مخاطرات ثانویه‌ای است که با استفاده از این روش جلوی آن گرفته خواهد شد.

وی با برشمردن دیگر مزایای استفاده از این روش بیان کرد: یکی از مهم‌ترین مزایای این روش جمع‌آوری اطلاعات رویدادهای طبیعی مانند گسل‌ها، رانش زمین، فرونشست زمین است که با مدیریت بحران‌های طبیعی در صنعت برق ارتباط دارد. همچنین ایجاد بانک اطلاعات لجستیک مانند ماشین‌آلات و تجهیزات و نیز پرسنل فنی مرتبط با مدیریت بحران‌های طبیعی با قابلیت دسترسی از طریق اپلیکیشن موجب می‌شود که در صورت بروز هر مساله‌ای، نزدیک‌ترین امکانات برای حل مسائل مورد استفاده قرار گیرد.

کامل تصریح کرد: محصول نهایی این اقدام فعال‌سازی سامانه مدیریت مخاطرات طبیعی (NHMS) و اپلیکیشن وابسته به آن در برق منطقه‌ای خراسان خواهد بود.

انتهای پیام/ 70061

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول