اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

تمرکز بر مناطق محروم در توسعه کشاورزی استان/ انتقاد از بی‌برنامگی در عرضه محصولات

کارکنان سازمان جهاد کشاورزی و جمعی از فعالان حوزه کشاورزی چهارمحال و بختیاری همزمان با دومین روز از هفته جهاد کشاورزی با نماینده ولی فقیه در استان دیدار کردند و گزارشی از وضعیت استان در این حوزه و نقاط قوت و ضعف موجود ارائه دادند.

تمرکز بر مناطق محروم در توسعه کشاورزی استان/ انتقاد از بی‌برنامگی در عرضه محصولات

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، پیش از ظهر امروز رئیس، کارکنان سازمان جهاد کشاورزی و جمعی از فعالان حوزه کشاورزی چهارمحال و بختیاری همزمان با دومین روز از هفته جهاد کشاورزی با نماینده ولی فقیه در استان دیدار کردند.

نقش اثرگذار کشاورزی در استقلال و خودکفایی کشور

ذبیح‌الله غریب در این دیدار با بیان اینکه در تمام کشورها استقلال و خودکفایی از مسیر کشاورزی محقق می‌شود، گفت: اگر در کشور به‌دنبال توسعه سیاسی و اقتصادی هستیم باید از کشاورزی وارد شویم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تولید و امنیت غذایی را مهمترین وظیفه این سازمان دانست و افزود: امروز بیشترین خدمات و پروژه‌های کشاورزی در مناطق محروم و کم‌برخوردار استان انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت آب و خاک و کشاورزی در چهارمحال و بختیاری بالاست و جای کار بسیاری دارد.

غریب با اشاره به اینکه آمارها نشان می‌دهد که از مسیر خارج نشده‌ایم، عنوان کرد: با وجود تحریم و شرایط سخت بیش از 9 میلیارد دلار صادرات ارزی در بخش کشاورزی داشته‌ایم و این در حالی است که بیشترین تحریم‌ها هم در این بخش لحاظ شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: بخش کشاورزی چندماهی است که برای حفظ امنیت غذایی مردم تحت فشار است.

وی اظهار داشت: اگر رشد اقتصادی در سال‌های 97 و 98 محقق شده به‌واسطه بخش کشاورزی بوده است.

رشد 29درصدی ارزش افزوده در استان

غریب با بیان اینکه متوسط رشد ارزش افزوده در کشور 12 درصد است، گفت: در چهارمحال و بختیاری این عدد 29 درصد است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری بیان داشت: در این استان کشاورزی برای تولید ثروت و تولید اشتغال محور است؛ سهم بخش کشاورزی در تولید ثروت در سال 97، برابر با 1.7 درصد بوده است.

وی توضیح داد: بسیاری از پروژه‌های مربوط به دهه 70 و 80 در مناطق محروم استان به بهره‌برداری رسیده است و 10 پروژه دیگر نیز تا پایان سال تکمیل خواهد شد.

غریب از پروژه‌های در دست احداث جهاد کشاورزی در استان نام برد و افزود: احداث سد بیدکان، پروژه دشت خانمیرزا، پروژه باغی دوراهان و دامداری صنعتی هفشجان از جمله این پروژه‌ها است.

رفع تداخلات 90 پلاک در سطح استان در دوسال اخیر

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در دو سال اخیر 90 پلاک در سطح استان در کمیسیون رفع تداخلات تعیین تکلیف شد، تشریح کرد: در غرب شهرکرد و در هفشجان مسائل خاص شهری وجود داشت که با کشاورزی گره خورده بود، زمین و خانه‌هایی که مردم صاحب آن بودند ولی اراضی ملی تلقی شد و سندها به نام مسکن و شهرسازی بود.

وی با بیان اینکه این مسئله یک بحران اجتماعی ایجاد کرده بود و مسکن و شهرسازی در صدد خلع ید مردم از این زمین‌ها بود، ادامه داد: در یک پروسه دوساله بیش از 22 جلسه در این راستا و در سطح ملی و استانی تشکیل شد و در نهایت مشکلات ناشی از مالکیت زمین‌ها حل و جزو مستثنیات شد.

توسعه آبیاری نوین در استان با سرعتی 2/5 برابر کشور

غریب اظهار داشت: چهارمحال و بختیاری در توسعه آبیاری نوین رتبه اول کشور را دارد و با سرعتی 2.5 برابر میانگین کشور در حال توسعه آبیاری نوین در استان هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: وضعیت استان در تغییر الگوی کشت، شیلات، تولید علوفه، کشت زعفران، چغندرقند و گل محمدی و پرداخت خسارت به آسیب‌دیدگان از سیل مطلوب است.

وی گفت: سرانه زمین در چهارمحال و بختیاری به ازای هر کشاورز 400 متر زراعت و 200 متر باغ است.

ظرفیت چهارمحال و بختیاری در تولید کود شیمیایی

غریب با بیان اینکه 90 درصد کود پتاس و فسفات کشور از خارج تأمین می‌شود، خاطرنشان کرد: چهارمحال و بختیاری در تولید کود ظرفیت خوبی دارد و با وجود معادن شناسایی شده در کشور و کشورهای دوست می‌توان استان را به قطب تولید کود تبدیل و وابستگی به خارج از کشور را رفع کرد.

در ادامه جلسه حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام با بیان اینکه هر کاری در نظام جمهوری اسلامی باید با اخلاص انجام شود، گفت: وقتی کاری با خلوص همراه باشد خداوند به آن برکت می‌دهد.

نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: کارها باید سالم و درست باشد و از پیشرفت‌های علمی بهره کافی ببرد.

لزوم بهره‌گیری همزمان از علم روز و تجربیات سنتی

وی اضافه کرد: علاوه بر بهره‌گیری از علم روز باید به تجربیات سنتی نیز توجه داشت.

نکونام با انتقاد از بی‌برنامگی در عرضه محصولات کشاورزی اظهار داشت: باید مطابق با نیاز جامعه و مردم برنامه‌ریزی کرد تا محصولی روی دست کشاورز نماند.

امام جمعه شهرکرد خاطرنشان کرد: باید در شناسایی ظرفیت‌های موجود در استان بیشتر تلاش کنیم و از آن‌ها برای تامین نیاز مردم استفاده کنیم.

وی در پایان خودکفا کردن کشور در حوزه کشاورزی را ضروری دانست و افزود: باید کار جهادی در این زمینه صورت گیرد.

انتهای پیام/68023/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول