اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خوزستان

بهشت‌آبادی که خوزستان را جهنم می‌کند/ هشدار نمایندگان به وزیر نیرو درباره انتقال آب

وزارت نیرو در حالی فعال شدن دوباره کارگاه طرح انتقال آب بهشت آباد از سرشاخه‌های کارون را رد می‌کند که سال گذشته وزیر نیرو از این طرح‌ها بازدید کرده و تسریع در اجرای آن جزو مصوبات سفر وزیر عنوان شد.

بهشت‌آبادی که خوزستان را جهنم می‌کند/ هشدار نمایندگان به وزیر نیرو درباره انتقال آب

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، سامانه«فارس من» با هدف پیگیری مستقیم مسائل و مشکلات مردم راه اندازی شده است و در سریعترین زمان به پیگیری موارد اعلامی  می‌پردازد.

«نگرانی خوزستانی‌ها از سرگیری پروژه بهشت‌آباد»یکی از عناوینی بود که از طریق مخاطبان در سامانه فارس من به ثبت رسید که موضوع را پیگیری کردیم.

طرح انتقال آب از سرشاخه‌های کارون این روزها در حالی به بحث روز کارشناسان، فعالان محیط زیست و کاربران شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است که استان خوزستان در وضعیت قرمز شیوع کرونا به سر می‌برد و ترس و استرس مبتلا شدن به این ویروس آرامش را از همه گرفته است.

شاید ضرب المثل «وقت را غنیمت دان، آنقدر که بتوانی» مصداق به جایی برای افرادی باشد که این تهدید (شیوع ویروس) را به فرصتی برای اجرای طرح غیرقانونی بهشت آباد کند.

تجهیز کارگاه‌های طرح انتقال آب از سرشاخه‌های کارون

بر همین اساس، برخی فعالان محیط زیست استان  از تجهیز مجدد کارگاه‌های طرح‌های انتقال آب از سرشاخه‌های کارون خبر می‌دهند، به گفته این فعالان: کارگاه طرح انتقال آب بهشت آباد (سرشاخه رودخانه کارون) در منطقه چرمهین (استان اصفهان) پس از چند سال توقف بار دیگر فعالیت خود را از سر گرفته است.

 

چندین سال است که در اخبار رسمی و شبکه‌های گفته می‌شود که : طبق مصوبه شورای عالی آب، حفر تونل بهشت آباد  حذف شده است اما اکنون آنچه توسط فعالان محیط زیست مطرح می‌شود این است که این طرح از باغ بهادران و چرمهین آغاز و در روستای شیخ محمود کارگاه احداث سد بهشت آباد نیز تجهیز شده است تا همچنان مصوبه طرح انتقال آب بهشت آباد با ابهام روبرو شود.

بازدید وزیر نیرو از اجرای طرح بهشت‌آباد

در شهریور ماه سال گذشته وزیر نیرو در سفر اخیر خود به استان چهارمحال و بختیاری از سه طرح انتقال آب از سرشاخه های کارون که پیش از این گمان می رفت به دلیل نداشتن ارزیابی های زیست محیطی متوقف و یا غیرفعال شده‌اند دیدن کرد.

عباسی استاندار این استان نیز از فعال شدن طرح‌های کوهرنگ 3، بهشت آباد و ونک در سرشاخه های کارون خبر داد وگفت:  تحویل نیروگاه کوهرنگ به آب نیروی کشور و ثبت زمین های نیروگاه سد کوهرنگ به نام وزارت نیرو، تسریع در اجرای طرح آبرسانی ونک و بازنگری در طرح بهشت‌آباد و کوتاه‌تر شدن تونل آن، جزو مصوبات سفر وزیر نیرو به این استان است.

طرح‌های انتقال آب نیاز به مجوز زیست محیطی دارد

کمتر از سه ماه پس از بازدید وزیر نیرو  در آذرماه سال گذشته عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست کشور در سفر به خوزستان در رابطه با طرح انتقال آب بهشت آباد و چگونگی تصویب آن در شورای عالی آب بدون داشتن مجوزهای زیست محیطی، اظهار کرد:  شورای عالی آب درباره انتقال آب از یک نقطه به نقطه دیگر تصمیم گیری می‌کند و  این تصمیم زمانی اجرایی می‌شود که مطالعات زیست محیطی و بودجه طرح به تصویب برسد.

گفته می‌شود طی گزارش مدیر عامل آب منطقه‌ایی استان اصفهان نیز  به محمد حاج رسولیها مدیر عامل شرکت منابع آب ایران از آماده بودن دو طرح انتقال آب کارون در 25 خرداد99 برای افتتاح خبر داد.

محمد جواد اشرافی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان اما  در خصوص بحث انتقال آب از سرشاخه‌های کارون اظهار کرد: هیچ‌گونه موافقت برای انتقال آب از سوی  حفاظت محیط زیست خوزستان و حتی استان های بالادستی مخصوصاً استان چهارمحال و بختیاری صورت نگرفته و سازمان حفاظت محیط زیست نیز چنین مجوزی صادر نکرده و تنها اولویت ما برای تامین آب شرب در این حوزه می‌باشد.

طرح انتقال آب فوراً متوقف شود

چند روز گذشته نمایندگان خوزستان در صحن علنی مجلس سخنرانی وزیر نیرو به دلیل اعتراض به مسئله آب متوقف کردند. و متوقف شدن جلسه مجلس را تشریح کرد.

سید کریم حسینی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: اولین دغدغه نمایندگان خوزستان موضوع انتقال آب از طریق تونل بهشت‌آباد بود که اعتقاد داریم باید فوراً متوقف شود چرا که برای خوزستان فاجعه‌بار خواهد بود.

وی افزود:  وزیر نیرو اعلام کرد که این پروژه متوقف‌شده اما ما معتقد هستیم این پروژه فعال است و وزارت نیرو به دنبال مجوز زیست‌محیطی آن است.

 

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت:  وزیر نیرو اعلام کرد که کارگاه تونل انتقال آب بهشت آب از سرچشمه‌های کارون دایر است اما  فعال نیست و ما اعلام کردیم اگر فعال نیست باید فوراً جمع‌آوری شود.

علی خسروی وکیل پایه یک دادگستری نیز با طرح این سوال مبنی بر اینکه  آیا این شورای عالی آب حق تصویب طرح انتقال آب بهشت آباد بدون اخذ مجوز زیست محیطی را داشته است؟ که قطعا پاسخ منفی است، اظهار کرد: اجرای طرح‌های انتقال آب که دارای مجوز زیست محیطی نیستند، خلاف قانون هستند، برای تصویب کنندگان این طرح‌ها که بدون رعایت ضوابط زیست محیطی آن ها را مصوب کردند، و برای مجریان و همچنین برای دستگاه‌های نظارتی بار حقوقی دارد و ایجاد مسئولیت می‌کند.

وی افزود: شورای عالی آب در چهلمین جلسه خود مصوب کرد، که آب شرب اصفهان از طریق رودخانه بهشت آباد تامین شود و به وزارت نیرو اختیار داد با رعایت ضوابط اقتصادی، فنی و زیست محیطی شیوه انتقال را انتخاب کند که وزارت نیرو شیوه انتقال را  از طریق حفر تونل  انتخاب و اجرای پروژه را به پیمانکار واگذار کرد.

وزارت نیرو قانون را دور زده است

این وکیل پایه یک دادگستری بیان کرد:  پیمانکار نیز اقدام به تجهیز کارگاه کرده است که بر اصل مصوبه شورای عالی آب، تصمیم وزارت نیرو و اقدامات اجرایی آن وزارتخانه و پیمانکار مجری، ایرادات اساسی حقوقی وارد است که متاثر از مخالفت آشکار با قانون اساسی و قوانین است.

خسروی با طرح سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا شورای عالی آب حق تفویض اختیار شیوه انتقال آب در طرح انتقال آب بهشت آباد را به صورت کلی به وزارت نیرو دارد یا خیر، عنوان کرد: قطعاً به دلایل عدیده فنی، اصولی و حقوقی، از نظر قانونی حق واگذاری این اختیار را نداشته است چرا که  فلسفه وجودی این شورا جلوگیری از خودسری و محدود کردن اختیارات وزارت نیرو است  و به همین دلیل، تصمیمات این وزارت باید به تصویب هیات وزیران برسد.

وی با بیان اینکه از موارد طرح‌های انتقال آب چند نتیجه حقوقی حاصل می شود، عنوان کرد: عموم طرح های در دست اقدام و اجرا فاقد مجوزات قانونی هستند، از آنجایی که این طرح‌ها عموماً درسطح اراضی ملی، منابع طبیعی و بعضاً مستثنیات زراعی اشخاص است مستلزم تامین بودجه از منابع ملی و بیت المال است.

 

خسروی با  تاکید بر اینکه اقدامات اجرایی از ابتدا تا انتها  بدون تامین مجوزات قانونی و تشریفات حقوقی و  با تصرف عدوانی اراضی ملی همره بوده است، گفت: مراجع نظارتی و قضایی کشور در برخورد با خاطیان و مجرمان طرح‌های انتقال آب اقدام موثری انجام نداده‌اند.

وزیر را استیضاح می‌کنیم

نماینده ماهشهر در مجلس شورای اسلامی نیز می‌گوید: طرح‌های صنعتی مانند فولاد و ذوب‌آهن که در استان‌های کویری اجرا شده‌اند، طرح‌هایی هستند که نیاز بسیاری زیادی به آب دارند و اکنون برای تأمین آب این کارخانه‌ها باید کشاورزی مردم خوزستان فدا شود و آب مورد نیاز کشاورزان خوزستانی برای تأمین نیازهای کشاورزی و صنعتی استان‌های دیگر منتقل شود.

آقاجاری ادامه می‌دهد: شدیداً پیگیر جلوگیری از طرح انتقال آب کارون هستیم که اگر در این مسیر پاسخ مناسبی برای جلوگیری از انجام این طرح بدست نیاوریم، قطعاً تا استیضاح وزیر پیش خواهیم رفت.

کارشناسان نیز معتقدند طرح‌ها برای تامین آب شرب نیست و تاکنون مقادیر بسیار بیشتری درحال انتقال است.

 آنها اجرای این طرح را برای تامین آب صنایع  و کشاورزی استان‌های دیگر  بدون توجه به نیازهای مبداء (خوزستان) تا 20  سال آینده می‌دانند.

انتهای پیام/

 

 

 

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول