اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آفریقا

آناتولی: امارات و عربستان ارتش مصر را برای مداخله نظامی در لیبی تشویق می‌کنند

خبرگزاری آناتولی ترکیه به دنبال اظهارات رئیس پارلمان شرق لیبی درباره احتمال مداخله نظامی مصر در لیبی تاکید کرد که امارات و عربستان ارتش مصر را برای مداخله نظامی در لیبی تشویق می‌کنند.

آناتولی: امارات و عربستان ارتش مصر را برای مداخله نظامی در لیبی تشویق می‌کنند

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، خبرگزاری «آناتولی» ترکیه در گزارشی تاکید کرد که کشورهای عربی از حوزه خلیج فارس همچنان ارتش مصر را برای ورود به جنگ لیبی تشویق می‌کنند.

آناتولی در ابتدا اظهارات امروز «عقیله صالح» رئیس پارلمان شرق لیبی را منتشر کرد که گفته است در صورتی که لازم باشد برای حفظ امنیت ملی لیبی و امنیت ملی مصر،کاری شود، دولت طبرق رسما خواهان مداخله نظامی مصر در لیبی خواهد شد.

صالح  با ابراز اطمینان به ادامه حمایت لیبی از دولت شرق لیبی گفت که مداخله مصر در لیبی برای دفاع از حقوق و مرزهای غربی و امنیت ملی خود مشروع است.

او که فرمانده کل نیروهای مسلح دولت شرق لیبی است، تاکید کرد که لیبیایی‌ها از همه تلاش‌های السیسی برای آتش‌بس و توقف خونریزی‌ها در لیبی حمایت می‌کنند.

صالح همچنین گفت که در ژانویه گذشته طی نطقی در پارلمان طبرق تاکید کرده که احتمالا لیبی به کمک نیروهای مسلح مصر نیاز داشته باشد.

خبرگزاری آناتولی در واکنش به اظهارات رئیس پارلمان شرق لیبی نوشت:« دو کشور عربی حوزه خلیج فارس به دنبال شکست ژنرال حفتر فرمانده تشکیلات موسوم به ارتش ملی لیبی در اشغال طرابلس، همچنان نظام مصر را تشویق می‌کنند که به بهانه حفاظت از امنیت مرزهای غربی خود با مصر به جنگ لیبی ورود کند».

در ادامه این گزارش آمده است:« امارات و عربستان برای سرنگونی دولت وفاق ملی که از سوی سازمان ملل و همه نهادهای منطقه‌ای و بین المللی نظیر اتحادیه عرب اتحادیه آفریقا به رسمیت شناخته شده است، سلاح و مزدور به لیبی فرستادند، اما با این وجود حفتر در سرنگونی دولت لیبی ناکام ماند و نیروهایش ظرف چند هفته گذشته به طور کامل از غرب لیبی بیرون رانده شدند».

تحرکات السیسی با شکست حفتر آغاز شد

تنها ساعاتی پس از اینکه «فایز السراج» نخست وزیر دولت وفاق ملی لیبی در هجدهم ماه مه(29 اردیبهشت) گذشته از تسلط نیروهایش بر پایگاه نظامی الوطیه در غرب طرابلس و آزادی آنجا از چنگ شبه نظامیان حفتر خبر داد، السیسی به ارتش مصر دستور داد که برای حفاظت از آنچه امنیت ملی مصر خواند، آماده جنگ باشند.
السیسی همچنین گزینه آتش‌بس در همه خاک لیبی را پس از پاکسازی کامل طرابلس و همه مناطق پیرامون آن از شبه نظامیان حفتر را پیشنهاد داد.

در نشست خبری مشترک پس از دیدار حفتر با عقیله صالح متحد سیاسی خود در ششم ژوئن(هفدهم خرداد ماه) در قاهره هم السیسی از طرحی خبر داد که نام آن را اعلامیه قاهره گذاشت و گفت که با حفتر و صالح به توافقی دست یافته است تا یک طرح سیاسی را برای پایان درگیری ها در لیبی به کار گیرند و به عنوان بخشی از این طرح ما خواهان آتش بس در همه خاک لیبی از هشتم ژوئن آتی هستیم اما دولت وفاق ملی لیبی این طرح را رد کرد.

السیسی شنبه گذشته هم پس از ملاقات با نیروهای هوایی مصر در نزدیکی مصر لیبی از آنها خواست برای هر گونه وظیفه ای در داخل یا خارج مصر در صورت لزوم آماده باشند؛ السیسی گفت که هر گونه دخالت مستقیم مصر در لیبی مورد حمایت جامعه بین المللی است.

این پیام السیسی بلافاصله مورد حمایت کشورهای عربی حوزه خلیج فارس یعنی امارات، عربستان و بحرین قرار گرفت؛اما دولت وفاق ملی لیبی سخنان السیسی را اعلام جنگ و دخالت آشکار در امور لیبی خواند و گفت که این مواضع خضمانه به امنیت و صلح منطقه آسیب می‌زند.

آناتولی همچنین به اظهارات «علی محی الدین قره داغی» دبیر کل اتحادیه جهانی علمای مسلمان اشاره کرد که  پیروزی‌های دولت لیبی بر شبه نظامیان حفتر را ستود و گفت، این پیروزی‌ها، پیروزی انقلاب علیه استبداد و دیکتاتوری است.

وی تاکید کرد: «جنگ امروز بین محور خیر و اراده ملت‌های آزاده با محور شر و استبداد است».

قره داغی از سفارش السیسی به ارتش مصر برای آماده بودن به منظور دخالت در لیبی ابراز تعجب کرد و گفت: «این آمادگی‌ها باید علیه سیاست‌های اتیوپی در حفاظت از منافع مصر و حقوق آن در آب‌های نیل باشد».

لیبی از سال ۲۰۱۱ و از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی با گسستگی سیاسی مواجه شده و تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبه‌نظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت می‌کند. دو طرف از فروردین سال 98 وارد درگیری‌های شدیدی با یکدیگر شده‌اند که همچنان ادامه دارد.

اخیراً با تغییر معادلات در میادین درگیری بین ارتش تحت امر خلیفه حفتر و ارتش دولت وفاق و پیشروی نیروهای تحت امر این دولت، حامیان عربی و اروپایی حفتر پیشنهاد آتش‌بس و بازگشت به مذاکرات داده‌اند که دولت وفاق ملی آن را رد کرده است.

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول