اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  شرق آسیا و اقیانوسیه

مخالفت هند با گرامی‌داشت روز شهید در منطقه کشمیر

دولت هند با استقرار نظامیان خود در منطقه کشمیر برای اولین بار در 88 سال گذشته مانع از برگزاری مراسم روز شهید در منطقه مسلمان‌نشین کشمیر شد.

مخالفت هند با گرامی‌داشت روز شهید در منطقه کشمیر

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، دولت هند امسال برای اولین بار طی بیش از هشت دهه مانع از برگزاری مراسم روز شهید در منطقه مسلمان‌نشین کشمیر شد.

نیروهای نظامی هند دیروز دوشنبه با حضور در منطقه کشمیر مانع از تجمع مسلمانان این منطقه برای گرامی‌داشت روز شهید شدند.

مسلمانان کشمیر هر سال سیزدهم ژوئن با تجمع خاطره شهدای حمله نیروهای هند به فرماندهی «ماهارجه هاری سینگ» را نگه می‌داشتند که با ممانعت دهلی نو، امسال مراسم گرامیداشت هشتادونهمین روز شهید برگزار نشد.

در حمله نیروهای هند سال ۱۹۳۱ به منطقه کشمیر، صدها نفر از مسلمانان کشمیر که در حال حرکت به سوی پاکستان بودند، شهید شدند.

به گزارش سایت «الاخوان»، «سید علی جیلانی»، رهبر جنبش مقاومت اسلامی کشمیر در کنگره احزاب اسلامی کشمیر که به منظور گرامی‌داشت روز شهید برگزار شده بود، با انتقاد از سیاست‌های دولت هند گفت: «هند به دنبال حل مناقشه و درگیری در اقلیم کشمیر نیست و باید در این باره از خود جدیت و صداقت نشان دهد».

در همین ارتباط، برخی رسانه‌ها از حمله ارتش هند به منطقه کشمیر طی امروز سه شنبه خبر دادند که بر اثر آن، چهار جوان کشمیری کشته شده اند. به گفته این منابع، این حملات همزمان با اعلام ممنوعیت برگزاری روز شهدای کشمیر صورت گرفته است.

وزارت کشور هند چهاردهم مرداد ماه سال گذشته از لغو وضعیت خودمختاری ایالت جامو و کشمیر و پایان دادن به بند ۳۷۰ قانون اساسی هند خبر داد و نخست وزیر هند هم با ادعای اینکه تغییر وضعیت قانونی در کشمیر، این منطقه را از «تروریسم و جدایی‌طلبی» آزاد می‌کند، دستورالعمل لغو خودمختاری این منطقه را امضا کرد. این اقدام دهلی منجر به آغاز درگیری‌ها در این مناطق و تنش بین هند و پاکستان شد.

گذشته از این، دولت هند در راستای ضدیت با مسلمانان سال گذشته قانون جدید شهروندی را تصویب کرد که به موجب آن، مهاجران مسلمان را از کسب تابعیت این کشور محروم می‌کند.

بر اساس این قانون، هندوها، بودایی ها، سیک ها، مسیحیان و اقلیت های مذهبی دیگر که پیش از ۳۱ دسمبر سال ۲۰۱۴ از افغانستان، پاکستان و و سایر کشورها به هند فرار کرده، می‌توانند تابعیت هندوستان را به دست بیاورند ولی مسلمان‌ها چنین حقوق را ندارند و غیر هندی به شمار می‌روند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول