به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، علی گیلکی عصر امروز در گفتوگو با خبرنگاران استان گلستان اظهار کرد: همه ساله در استان گلستان به طور متوسط 250 هزار تن گوجه فرنگی از مزارع برداشت میشود.
وی با اشاره به اینکه گوجه فرنگی در شرایط طبیعی قابل نگهداری نیست، تصریح کرد: استفاده از سردخانهها نیز با توجه شرایط اقلیمی متفاوت کشور ما که در تمامی فصول امکان تولید این محصول وجود دارد مقرون به صرفه نیست.
* نوسانات قیمت گوجه فرنگی در سایه فقدان سیاست مدون
سرپرست مدیریت صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان افزود: این محصول علاوه بر تازهخوری، تبدیل گوجهفرنگی به رب مخصوصا میوههای درجه دو و سه در صنایع تبدیلی از ابعاد مختلف ماندگاری، کاهش حجم، ارزش افزوده بیشتر، صادرات، کیفیت، تامین ماده اولیه صنایع تولید سس، بهداشت، شکل مصرف و سلامت دارای اهمیت است.
گیلکی با اشاره به اهمیت صنایع تبدیلی بیان کرد: صنایع تبدیلی پس از برداشت مزارع گوجهفرنگی به کمک تولیدکنندگان این ماده خام میآید و با خرید به موقع میتوان به رشد و توسعه این محصول در استان کمک کرد.
* منافع تولیدکننده و مصرفکننده باید درنظر گرفته شود
سرپرست مدیریت صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان با اشاره به چالشهای موجود و نوسانات قیمت ناشی از عدم وجود سیاست مدون در زمینه اجرایی شدن الگوی کشت تصریح کرد: برای پر کردن خلاء موجود، مطالعات جامعه اقلیمی، اقتصادی، اجتماعی و بازارهای جهانی باید صورت پذیرد .
گیلکی بر لزوم تدوین و مصوب شدن برنامه ملی در این زمینه تاکید کرد و گفت: برنامه ملی باید براساس نیازهای واقعی داخلی و صادرات در قالب الگوی کشت صورت گیرد.
وی افزود: در این صورت منافع تولیدکننده ماده خام، صنایع تبدیلی و مصرف کننده به طور همزمان محفوظ خواهد ماند.
انتهای پیام/83001