اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاست خارجی

مدیرکل آسیای غربی وزارت خارجه: مشکلات افغانستان راه‌حل نظامی ندارد

مدیرکل آسیای غربی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که مشکلات افغانستان راه‌حل نظامی ندارد و خروج مسئولانه نیروهای خارجی از این کشور را گام ضروری به سمت صلح در افغانستان برشمرد.

مدیرکل آسیای غربی وزارت خارجه:  مشکلات افغانستان راه‌حل نظامی ندارد

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، سید رسول موسوی دستیار وزیر امور خارجه و مدیرکل آسیای غربی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (سه‌شنبه) در نشست ویدئو کنفرانسی قلب آسیا - روند استانبول که با حضور مقامات ارشد کشورهای عضو این روند به ریاست تاجیکستان برگزار شد، طی سخنانی با اشاره به نشست قبلی که سال گذشته در استانبول برگزار شد، عنوان کرد: در این مدت تحولات دلگرم کننده‌ای در افغانستان رخ داد که ثابت کرد راه‌حل‌های خوب برای مشکلات بزرگ در دسترس هستند.

وی افزود: رهبران افغانستان توانستند روند انتخاب رئیس جمهور را به شیوه‌ای مناسب نهایی کنند و این موضوع نشان داد که اختلافات می‌تواند از طریق مذاکرات حل شود.

مدیرکل آسیای غربی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه علاقه‌مند به همکاری با اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان و دولت جدید این کشور هستیم، عنوان کرد: ایجاد شورای عالی مصالحه ملی در افغانستان به ریاست عبدالله عبدالله نیز حرکت خیلی مهمی است که مسیر گفت‌وگوهای بین الافغانی را در آینده نزدیک هموار خواهد کرد.

موسوی خاطرنشان کرد: ما از روند صلح توسط افغان‌ها با مشارکت همه گروه‌های افغان شامل طالبان و بدون هرگونه نفوذ و دخالت خارجی حمایت می‌‌کنیم.

دستیار وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه مشکلات افغانستان هیچ راه‌حل نظامی ندارد، گفت: ما خروج مسئولانه نیروهای خارجی از افغانستان را به عنوان گام ضروری به سمت صلح در نظر می‌گیریم.

به گزارش فارس، موسوی طی سخنانی در این نشست بیان کرد: از طالبان دعوت می‌کنیم که به گفت‌وگوی بین الافغانی بپیوندد و گفت‌وگوهای صلح را به عنوان تنها راه رسیدن به راه‌حل سیاسی قابل قبول و اجتناب از خشونت در طی مذاکرات در نظر بگیرد.

وی اظهار داشت: ما آماده کمک به تقویت مذاکرات صلح با استفاده از ظرفیت و توانمندی خود در صورت درخواست مشارکت کنندگان هستیم.

گفتنی است در سفری که حنیف اتمر سرپرست وزارت خارجه افغانستان به تهران انجام داد و در بیانیه‌ پایانی این نشستدو طرف توافق کردند که سند جامع همکاری‌ها را تا سه ماه آینده آماده کنند و ایران هم اعلام کرد آماده است میزبان مذاکرات بین الافغانی باشد.

در گفت‌وگوی تلفنی ۲۹ مرداد ماه محمد جواد ظریف و «محمد حنیف اتمر» سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی افغانستان مذاکرات صلح، ضرورت مذاکره بین افغان‌ها بدون مداخله خارجی و حفظ دستاوردهای ۱۸ سال گذشته و نیز آمادگی ایران برای کمک به روند صلح مورد تبادل نظر قرار گرفت. 

*فعالیت‌های داعش تهدید جدی برای صلح

دستیار وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از سخنانش فعالیت‌های داعش در افغانستان را تهدید جدی برای صلح در این کشور و منطقه برشمرد و افزود: جامعه بین‌المللی باید در مقابل این تهدید در حال ظهور متحد شود.

موسوی همچنین اقدام هماهنگ بین‌المللی برای کنترل بیماری کرونا (کووید-۱۹) در افغانستان را ضروری خواند.

وی با بیان اینکه افغانستان در اواخر ماه اکتبر سال جاری به خط آهن سراسری ایران متصل می‌شود، اظهار داشت: اتصال افغانستان به این خط آهن دسترسی این کشور به بازارهای بین‌المللی را فراهم می‌کند.

مدیرکل آسیای غربی وزارت خارجه همچنین به احداث خط آهن چابهار - زاهدان در سال گذشته اشاره کرد و گفت که روند احداث این خط در حال انجام است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول