اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

ناخرسندی آمریکا از مخالفت گوترش با بازگشت تحریم‌ها علیه ایران

نماینده آمریکا در سازمان ملل از نامه دبیر کل سازمان ملل که در آن با تلاش واشنگتن برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران مخالفت شده بود ابراز ناخرسندی کرد.

ناخرسندی آمریکا از مخالفت گوترش با بازگشت تحریم‌ها علیه ایران

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «کلی کرافت»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در مصاحبه‌ای چهارشنبه از نامه «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد درباره بازگشت تحریم‌ها علیه ایران ابراز ناخرسندی کرد.

«آنتونیو گوترش» در نامه‌ای مهم روز شنبه با اشاره به مخالفت اعضای شورای امنیت با فعال شدن ساز و کار بازگشت تحریم‌ها علیه ایران گفته بود که سازمان ملل در جایگاهی نیست که اقدامات بیشتری درباره درخواست آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها انجام دهد.

کرافت در مصاحبه‌ای با شبکه خبری العربیه درباره این نامه گفت: «من به دبیر کل سازمان ملل احترام می‌گذارم، اما خیلی مأیوس شدم. نامه ایشان، تنها یک واکنش به بی‌عملی ۱۳ عضو دیگر شورای امنیت است.»

کلی کرافت در ادامه گفت هر کشوری که ممنوعیت‌های مبادلات تسلیحاتی با ایران را نقض کند توسط واشنگتن تحریم خواهند شد.

موضع دبیر کل سازمان ملل

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد روز شنبه اعلام کرد نمی‌تواند در ارتباط با ادعای آمریکا مبنی بر بازگشت همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اقدامی انجام دهد زیرا به نظر می‌رسد در این خصوص میان اعضای شورای امنیت «عدم قطعیت» وجود دارد.

گوترش در نامه‌ای به شورای امنیت که به رویت خبرگزاری رویترز رسیده، نوشت به نظر می‌رسد درباره آغاز شدن این روند و در عین حال در ارتباط با سرنوشت تحریم‌ها و بازگشت آن عدم قطعیت وجود دارد.

وی بار دیگر تاکید کرد وظیفه دبیرکل نیست که در شرایطی که عدم قطعیت وجود دارد اقدامی صورت دهد.

تفسیر نادرست از قطعنامه

ادعایی که کلی کرافت مطرح کرده بر تفسیری نادرست و تقطیع‌شده از متن قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت قرار دارد.

طبق بندهای ۱۱ و ۱۲ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، رئیس شورای امنیت ظرف حداکثر ۳۰ روز بعد از دریافت ابلاغیه کشور شاکی مبنی بر «عدم پایبندی اساسی» طرف مقابل، باید پیش‌نویس قطعنامه‌ای با موضوع «ادامه لغو تحریم‌های ایران» را به رأی بگذارد.

اگر ظرف ۱۰ روز بعد از ابلاغیه کشور شاکی هیچ یک از اعضای شورای امنیت پیش‌نویس چنین قطعنامه‌ای را ارائه نکرد، آنگاه رئیس شورا خود باید این پیش‌نویس را ارائه کند.

آمریکا ابتدا قصد داشت پس از ارائه چنین قطعنامه‌ای با استفاده از حق وتو، مانع تصویب ادامه لغو شده و موجب شود که قطعنامه‌های پیشین و تحریم‌های مربوطه به صورت خودکار «از نیمه شب به وقت گرینویچ سی‌امین روز پس از دریافت تذکر» (یعنی نیمه شب ۲۰ سپتامبر، برابر با ۰۴:۳۰ بامداد ۳۰ شهریورماه) به طور کامل احیا شوند.

با این حال، در متن قطعنامه ۲۲۳۱ این مسئله هم تصریح شده که رئیس شورای امنیت برای ارائه چنین قطعنامه‌ای «دیدگاه‌های کشورهای دخیل در موضوع» را هم در نظر خواهد گرفت.

مخالفت شورای امنیت با تفسیر آمریکا

بر این اساس، رئیس شورای امنیت روز چهارم شهریورماه اعلام کرد با توجه به مخالفت ۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت با تفسیر آمریکا از حق خود برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران، این شورا هیچ اقدامی برای معرفی قطعنامه مربوط به ادامه لغو تحریم‌های ایران رائه نخواهد کرد.

هیچ یک از دیگر اعضای شورای امنیت هم چنین قطعنامه‌ای ارائه نکرد و این به معنای آن بود که آمریکا اگر می‌خواست تلاشی را که از ابتدا با قانون‌گریزی و زورگویی آغاز شده بود پیش ببرد باید به دنبال راه دیگری می‌بود.

سازش یک کشور عربی دیگر با رژیم صهیونیستی

کلی کرافت در بخش دیگری از این مصاحبه با العربیه گفت که یک (یا چند) کشور عربی دیگر ظرف یک تا دو روز آینده روابط خود را با اسرائیل عادی اعلام خواهد کرد. 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول