اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  گیلان

حضور مسؤولین شهرستان محروم شفت در محله‌ای محروم‌تر!

مسؤولین شهرستان کمتر برخوردار و محروم شهرستان شفت به همت سپاه شهرستان در جمع شهروندان حاشیه‌نشین خیابان بلال حبشی این شهر حاضر و پای مشکلات و چالش‌های عدیده آن‌ها نشستند.

حضور مسؤولین شهرستان محروم شفت در محله‌ای محروم‌تر!

به گزارش خبرگزاری فارس از شفت، درگذشته شهرستان شفت را شهرستان عالم پرور می‌خوانند، شهرستانی که جدای از داشتن بزرگان شهیری همچون آیت‌الله میرزای شفتی، از عالمان عصر قاجار برای توسعه نیروی انسانی ماهر، متخصص و بنامی داشت اما این شهرستان امروزه در جغرافیای سیاسی دولت یکی از 31 شهرستان کمتر برخوردار کشور محسوب می‌شود.

اکنون اگر نام اختصاری شفت را بشکنیم چیزی جز شدت فقر، فاصله زیاد با مرکز استان و توسعه‌نیافتگی برای این شهرستان جنوبی گیلان باقی نمی‌ماند، این در حالی است که این شهرستان علیرغم قرار گرفتن در جوار شهرستان رشت به‌عنوان مرکز استان و با داشتن ظرفیت‌های عظیمی در حوزه گردشگری، زراعت و باغبانی و صنعت و تجارت سهم قابل‌توجهی در توسعه‌یافتگی داشت.

شهرستان شفت درگذشته به سرزمین امامزادگان ابراهیم و اسحاق علیه اسلام به جهت جلب نظر گردشگر و رونق گرفتن صنعت توریسم شهره شد تا بتوان از این طریق و کشاندن گردشگران و مسافران به این خطه منحصربه‌فرد، شاهد رشد شاخص‌های درآمدی باشد اما این مهم تا زمانی پیش رفت که عزم بر استحکام شهرستان و تلاش برای رفع محرومیت‌ها و همچنین پیگیری برای گسیل خدمات دولت در بخش‌های مختلف عمرانی، اقتصادی، صنعتی و گردشگری بود.

امروزه مسؤولین در تلاش هستند تا نماد شهرستان شفت با عناوین آب، آیینه و ابریشم را به مخاطبان بشناسانند این در حالی است که بزرگ‌ترین عنوان آب که به سد لاسک ختم می‌شود سرنوشت کاملاً نامعلومی دارد، منظور از آیینه که همان امام‌زاده اسحاق و ابراهیم متصور است با چالش‌های عمده‌ای در زیرساخت‌های عمرانی و دسترسی مردم به آن اماکن مقدس روبرو است و منظور از عنوان ابریشم که به نظر می‌رسد صنعت ابریشم باشد باید گفت در این شهرستان تنها مرکز تحقیقات کرم ابریشم وجود دارد که بیش از 99 درصد مردم از وجود این سازمان تحقیقاتی نیز بی‌خبر هستند.

اما اگر با نگاهی گذرا از وضعیت شفت بگذریم نخستین مطالبه مردم بازگشایی راه ملاسرا، شفت و زنجان هست که تنها گوش شنیده و چشم ندیده و دومین آن احداث سد لاسک است که تنها عایدی آن محروم نمودن مردم آن سامان از خدمات عمومی دولتی نظیر گاز شهری است که علاوه بر آن، عدم اجازه روستائیان برای احداث ابنیه‌هایی حتی در حد یک آغول برای دامشان است، چون به آن‌ها گفته‌اند در این منطقه سدی احداث خواهد شد و دارایی‌تان به زیرآب فرو خواهد رفت.

از مطالبات که بگذریم و در مسیر شفت سرازیر شویم وارد شهری می‌شویم که عده‌ای با نگاه اولیه به آن می‌گویند چه روستای بزرگی است درحالی‌که این شهر تقریباً دو دهه است از بخش به شهرستان تبدیل‌شده اما در طی همین مدت از توسعه و دریافت خدمات دولتی و زیرساختی تقریباً نادیده گرفته‌شده است.

عقب‌ماندگی شهر شفت از امکانات عمرانی، رفاهی، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی در حالی رقم می‌خورد که تلاش مسؤولین محلی برای رفع چالش‌های آن انجام می‌شود اما کمبود درآمد، تخصیص نامناسب و قطره‌چکان اعتبارات ملی و استانی و همچنین عدم استقبال سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی در آن موجب شده فقر، کم برخورداری و توسعه‌نیافتگی در این شهرستان جزئی از پیکره آن محسوب شود.

در شهرستان شفت که خودش جزو کم برخوردارترین شهرستان‌های کشور است، یک محله حاشیه شهر (خیابان بلال حبشی) به‌عنوان منطقه‌ای که بیشترین مشکل را دارد از سوی سپاه و بسیج در غالب طرح جوادالائمه شناسایی‌شده و قرار است با شناسایی و احصاء مشکلات از سوی مسوولان شهرستانی و استانی راه چاره‌ای برای برون‌رفت آن‌ها پیدا شود تا آن منطقه علاوه بر ارتقای شاخص‌های توسعه ازجمله در بخش عمران و آبادانی، آسیب‌های اجتماعی آن نیز کاهش پیدا کند و به‌عنوان الگو در رفع محرومیت‌ها به کار گرفته شود.

امروز هیئتی متشکل از مسوولان شهری و شهرستانی به همراهی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و مسوولان سپاه شفت دیداری با مردم خیابان بلال حبشی داشتند و از نزدیک ضمن بررسی مشکلات آن‌ها، پای درد دل آن‌ها نشستند.

نداشتن راه دسترسی مناسب آسفالته در خیابان و کوچه‌ها، نداشتن شبکه فاضلاب، عدم برخورداری خیابان از حداقل‌های توسعه شهری نظیر تاکسی‌های درون‌شهری، خاموشی شب‌هنگام نسبی خیابان و کوچه از عمده مشکلاتی بود که امروز شهروندان روستانشین بلال حبشی با مسوولان خود در میان گذاشتند.

هرکدام از مسؤولین حاضر در پای درد و دل مردم خیابان بلال حبشی نیز پس از شنیدن مشکلات مردم ضمن دیدن اوضاع، مسائل را کتابت کردند و مدعی شدند حل تمامی و یا حداقل بخش اعظم آن‌ها در دستور کار قرار خواهد گرفت تا مردم این سامان از حداقل‌های شهری و برابر با سایر شهروندان شفت برخوردار شوند.

خلیل بهروزی فر، نماینده مردم شهرستان‌های شفت و فومن که امروز در جمع مردم خیابان حاشیه‌نشین شهر شفت حاضرشده بود در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد که مشکلات فاضلاب و رها بودن آب‌های سطحی در شهر شفت ازجمله در خیابان بلال حبشی این شهر به یک چالش عدیده تبدیل‌شده است.

وی در پاسخ به اینکه چرا تاکنون شهروندان بلال حبشی از حداقل‌های توسعه شهری برخوردار نبوده علیرغم اینکه در پرداخت عوارض و مالیات‌های شهری یکسان با سایر شهروندان هستند، بیان کرده که درآمد حاصله شهرداری شفت به لحاظ اینکه ساخت‌وساز و فعالیت‌های عمرانی بسیار محدودی انجام می‌شود ناچیز هست و سرمایه‌گذاران غالباً سرمایه‌های خود را به مرکز استان سوق می‌دهند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم معتقد است دلیل عدم استقبال بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در شهر شفت، فقدان همان زیرساخت‌های شهری و امکانات رفاهی است.

به گفته نماینده مردم شفت در مجلس، ضعف برق از دیگر معضلاتی بود که مردم در جمع مسوولان مطرح کردند، هرچند تا حدودی این مشکل از سوی شرکت توزیع برق حل‌شده است.

درعین‌حال، این نماینده مجلس از سرهنگ محمدجانی، فرمانده بسیج سپاه ناحیه شفت از اینکه فرصتی را به وجود آورده تا مسوولان شهرستان برای شناسایی و رفع مشکلات دریکی از این محلات آسیب‌پذیر حضور پیدا کنند، تشکر کرد اما منتقد بود از اینکه چهل سال از عمر انقلاب گذشته اما فضای شهری شهر شفت نامناسب است.

به گفته وی مدیریت پسماند شهر شفت بسیار نامناسب است و بخش اعظم این شهر فاقد فاضلاب است و درعین‌حال، در حوزه آب‌های سطحی در شهر شفت اقدامی انجام‌شده و آلودگی‌های زیست‌محیطی در پی آن عملاً عملکردها منفی است.

نماینده مردم شفت و فومن در مجلس قول داد که مشکلات شهروندان شفتی را در سطح ملی پیگیری کند و اذعان کرد که از طریق قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا و بسیج سازندگی سپاه رایزنی‌هایی برای رفع محرومیت‌های شهر شفت انجام‌شده است.

وی به دست‌های پرتوان سپاه شاره کرد و گفت که سپاه در راستای محرومیت‌زدایی و همچنین تأمین معیشت بخشی از مردم به‌ویژه مستضعفین خوب عمل کرده که نمونه آن در طرح ملی مواسات بود و سپاه و بسیج در این طرح معیشتی خوش درخشید.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی می‌گوید در جهت رفع محرومیت‌های شهرستان دیدارهای متوالی را با مسؤولین کشوری ازجمله وزیر راه و شهرسازی داشته است.

بهروزی فر مدعی است وزارت راه و شهرسازی در رابطه با طرح بازآفرینی شهری شفت تعهداتی را متقبل شده تا سونگ (نهر آب) حاشیه کمربندی شهید مطهری این شهر را با تأمین لوله و به همت شهرداری شفت مسطح کند تا با این کار علاوه بر جلوگیری از آلودگی‌های زیست‌محیطی فضای آماده‌شده برای ایجاد تفرجگاه شهری مناسب خواهد شد و مردم می‌توانند از مبلمان شهری، فضای سبز و تفریحی بهره‌مند بشوند.

گفتنی است مردم حاضر در این نشست صمیمی نیز ضمن تشکر از سپاه و بسیج به‌منظور تشکیل چنین جلسه‌ای که مقدمات حضور مسوولان در کوچه را فراهم کرده بودند، از آن‌ها خواستند تا بر حل کامل مشکلاتشان عزم و جزم کافی و انقلابی داشته باشند.

گفته‌شده در سطح استان ۲۲ محله با بالاترین سطح مشکلات عمرانی و اجتماعی و فرهنگی شناسایی‌شده که تنها هفت محله از آن سطح حاشیه‌های شهر رشت است.

 

 

انتهای پیام/۸۴۰۰۸

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول