اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  سینما و تئاتر

مرشد میرزاعلی: هنر پرده‌خوانی و نقالی عاشورایی نباید فراموش شود/ کم‌محلی مسئولان به هنرهای آیینی و روایی

رئیس دفتر تعزیه و هنرهای آیینی حوزه هنری عنوان کرد: بسیاری از هنرهای آیینی و روایی ما این روزها از جمله پرده خوانی، نقالی و هنر قهوه خانه ای اگر مورد توجه مسئولان قرار نگیرد، به فراموشی سپرده می شود.

مرشد میرزاعلی: هنر پرده‌خوانی و نقالی عاشورایی نباید فراموش شود/ کم‌محلی مسئولان به هنرهای آیینی و روایی

«مرشد محسن میرزاعلی»، رئیس دفتر تعزیه و  هنرهای آیینی حوزه هنری که این روزها نمایشگاهی با موضوع نقاشی های قهوه خانه ای و پرده های عاشورایی در حوزه هنری به راه انداخته است، در گفت وگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس عنوان کرد: این نمایشگاه با موضوع نقاشی های قهوه خانه و پرده های عاشورایی به اصطلاح پرده های درویشی در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری به راه افتاده است.

وی درباره آثار  موجود در این نمایشگاه توضیح داد: من آثار خود از مجموعه آثار خانوادگی مان که بخشی برای خودم است که سالیان سال جمع آوری کردم و بخشی برای پدرم بوده ، نزدیک به 10 اثر در این نمایشگاه ارائه کردم که پنج پرده و پنج تابلو قهوه خانه است. آثار متعلق به استاد محمد حمیدی، استاد گنجی، استاد محمد فراهانی، استاد هملانی و تابلوها هم متعلق به استاد اسماعیل زاده ملقب به چلیپا است.

 

خوشبختانه از پنجم مهر که نمایشگاه را بازگشایی کردیم استقبال خیلی خوبی را شاهد بودیم  ما روزانه در ایام کرونایی بالغ بر 60 تا 100 بازدید کننده از صبح ساعت 11 تا 15 داریم حال برخی به خاطر خود نمایشگاه می آیند و برخی هم که به حوزه می آیند به نمایشگاه ما هم سری می زنند روز گذشته هم ما خیلی سرمان شلوغ بود.

هدف از برپایی این نمایشگاه این بود که مخاطبان خصوصا در این ایام که این امکان برایشان فراهم نیست که از نزدیک پرده ها و تابلوهای قهوه خانه ای عاشورایی را دیده باشند، حضور پیدا کنند و در کنار ان هم خود تابلو و پرده ها خود گویا است و تبلیغ معارف علوی و هنر ایرانی اسلامی است. درست است که با موضوع عاشورایی پرده ها کار شده اما همه المان ها و نشانه ها ایرانی است که این روزها رو به فراموشی می رود و یکی از عللش هم این است که این سبک از نقاشی طرفدار بیشتری پیدا کند و مسئولین هم به هنرهای آیینی و روایی بها دهند. 

 

این نمایشگاه پنج روز برگزار شد و امروز هم روز آخر خود را می گذراند ما از مخاطبان بازخورد خوبی گرفتیم و فقط روز افتتاحیه شصت ـ هفتاد نفر از چهره های آکادمیک چون دکتر صالح پور، دکتر فتحعلی بیگی و مرشدها  و نقالان صاحب نام چون مرشد احمدی، مرشد بهاری، مرشد ورزمزیار و رسول میرزاعلی و مدیران ارشاد حوزه هنری برای بازدید نمایشگاه ما آمدند.

تصمیم به تمدید نداریم نگه داری از این آثار در این شرایط کرونایی دشوار است و ما هم به نتیجه ای که می خواستیم رسیدیم، این کار به همت کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و دیگر دوستان در مرکز هنرهای تجسمی صورت گرفت که خیلی زحمت کشیدند.

 

 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول