اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  کتاب و ادبیات

گفت‌وگو با نویسنده «جاسوسی نوین»| وقتی اپل، گوگل و یاهو سارق اطلاعات‌اند چه باید کرد؟

محمد اصولی هلان نویسنده کتاب «جاسوسی نوین» از کتابش می‌گوید و این‌که وقتی مردم اروپا فهمیدند سرویس‌های آمریکایی حاضر در فضای مجازی، چگونه اطلاعات شخصی و محرمانه‌اشان را سرقت می‌کنند، چه واکنشی داشتند؟

گفت‌وگو با نویسنده «جاسوسی نوین»| وقتی اپل، گوگل و یاهو سارق اطلاعات‌اند چه باید کرد؟

محمد اصولی هلان، نویسنده کتاب «جاسوسی نوین» در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس درباره هدف خود از تالیف این کتاب اظهار داشت: با توجه به گسترش فضای مجازی در میان اقشار مختلف مردم، یکی از مهم‌ترین مسائلی که باید توجه ویژه‌ای بدان داشت، حفظ امنیت در این فضا است. خطرات گوناگونی در این فضا حریم خصوصی و امنیت کاربران را تهدید می‌کند؛ بنابراین لازم است همه افراد با این خطرات و تهدیدها آشنا باشند تا پس از آن راه‌های پیشگیری و مقابله با آن خطرات را آموخته و به کار بگیرند. پس، اولین مرحله این است که کاربران تهدیدات را بشناسند. متأسفانه در حال حاضر مقوله امنیت سایبری و مسائل مرتبط با حفظ امنیت حریم خصوصی با مسائل سیاسی و جناحی درهم آمیخته است. این امر موجب شده که سیاست‌گذاران امکان سیاست‌گذاری درست و منطقی را نداشته و مجریان نیز قادر به اجرای درست و دقیق قوانین و سیاست‌های مرتبط با موضوع نباشند. در این کتاب تلاش شده تا شواهدی ارائه شود که کاربران فضای مجازی نسبت به برخی مسائل حوزه امنیت سایبری آگاهی پیدا کنند.

وی درباره ویژگی‌های خاص این کتاب افزود: مهم‌ترین ویژگی این کتاب آن است که تمام اسناد و اخبار این کتاب از رسانه‌های آمریکایی و اروپایی جمع‌آوری‌ شده است.

اصولی هلان در پاسخ به اینکه جامعه مخاطبان این کتاب چه گروه یا گروه‌هایی هستند، گفت: این کتاب برای همه‌کسانی که با فضای مجازی سروکار دارند، می‌تواند مفید باشد. با اینکه این کتاب توسط یک ناشر دانشگاهی به چاپ رسیده، ولی حتی برای دانش آموزان و بانوان خانه‌دار هم قابل‌استفاده است.

نویسنده کتاب «جاسوسی نوین» درباره مهم‌ترین مسئله مطرح شده در کتاب ابراز داشت: در بخشی از این کتاب اخبار و اسناد مربوط به جاسوسی از مقامات و نهادهای بین‌المللی آمده است. جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا از دفتر اتحادیه اروپا، دیپلمات‌های گروه ۲۰، ۳۵ تن از رهبران جهان، دیپلمات‌های فرانسوی، رئیس‌جمهور برزیل و ... در بخش دیگر این کتاب به تلاش آژانس امنیت ملی آمریکا برای جاسوسی از مردم دنیا اشاره شده و اخبار و اسنادی در خصوص چگونگی کنترل اینترنت در سراسر دنیا، نفوذ به ایمیل میلیون‌ها کاربر، ردیابی صدها میلیون تلفن همراه، شنود مکالمات تلفنی مسافران در طول پرواز و... مطرح شده است.

وی ادامه داد: در بخش بعدی به کّم و کیف جاسوسی از طریق شرکت‌ها پرداخته شده است. فیس‌بوک، گوگل، اپل، یاهو و غیره شرکت‌هایی هستند که در قالب پروژه‌های مختلف به‌ویژه «پریزم» موظف بوده و هستند اطلاعات گوناگون از جمله عکس و فیلمِ مورد درخواست سازمان‌های امنیتی آمریکا را به آن‌ها تحویل دهند.

این مولف خاطرنشان کرد: در بخش دیگر به دو خبر منتشرشده در خصوص ایران پرداخته و در بخشی هم واکنش‌های جهانی به اخبار افشا شده از حریم خصوصی ذکر شده است. در بخش آخر کتاب در خصوص اشخاص، افراد و پروژه‌هایی که در کتاب مطرح شده است، توضیحاتی ارائه شده است.

وی در پاسخ به اینکه درباره بخشی که انعکاس دهنده واکنش‌های جهانی به موضوع نقض حریم خصوصی در فضای مجازی است، توضیح دهید، گفت: کاربران فضای مجازی در هر جای دنیا به‌محض اینکه از مباحث مرتبط با جاسوسی‌های فضای مجازی و پروژه‌های مرتبط مانند پریزم مطلع شدند، واکنش‌های مختلفی را نشان دادند. از اعتراضات خیابانی گرفته تا قطع استفاده از سرویس‌های آمریکایی. مثلاً آلمانی‌ها از ترس جاسوسی آمریکا کوچ گسترده‌ای را به ایمیل‌های ملی داشته‌اند و یا اینکه شرکت دویچه‌تله‌کام آلمان اعلام کرد که قصد دارد برای گریز از رادارهای جاسوسی آمریکا و انگلیس با اجرای طرحی گسترده مسیر ترافیک اینترنت کاربران آلمانی را تغییر دهد. علت بیان این نمونه‌ها در این بخش این است که مخاطبان این موضوع را درک کنند که مردم دنیا نسبت به مسائل مرتبط با حریم خصوصی آگاه شده‌اند و برای مقابله و پیشگیری از آن اتفاقات گوناگونی در جریان است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول