اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  زنجان

هشدار در مورد جذب معلم از طرق غیر از دانشگاه فرهنگیان

مسؤول بسیج دانشجویی پردیس الزهرای دانشگاه فرهنگیان زنجان گفت: طبق مستنداتی که وجود دارد، به وضوح مشهود است نه تنها دانشگاه فرهنگیان به لحاظ کمی و کیفی رشد نکرده؛ بلکه هر ساله آموزش و پرورش اقدام به جذب معلم از طرق غیر از دانشگاه فرهنگیان کرده است.

هشدار در مورد جذب معلم از طرق غیر از دانشگاه فرهنگیان

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، مسئول بسیج دانشجویی پردیس الزهرا دانشگاه فرهنگیان زنجان با انتشار بیانیه‌ای خطاب به نمایندگان استان نسبت به عدم جذب معلمان در دانشگاه فرهنگیان هشدار داد.
در این بیانیه با اشاره به کلامی از مقام معظم رهبری که باید این طور باشد که حتی یک معلم در غیر از این مسیر(دانشگاه فرهنگیان) وارد آموزش و پرورش نشود خطاب به نمایندگان محترم مردم استان زنجان در مجلس شورای اسلامی مصطفی طاهری، مهدی باقری، حسن شجاعی، سید مرتضی خاتمی و سید البرز حسینی آمده است: نیک مستحضرید که دانشگاه از اول انقلاب ماوا و مامن جنبش‌های دانشجویی به منظور نقش‌آفرینی در چالش‌های نظام اسلامی بوده است و روح پرسشگری و حق‌طلبانه دانشجو نقطه قوت این ایفای نقش بوده و از طرفی دانشگاه فرهنگیان مرکز ثقل نظام آموزش و پرورش و مرجع توجهات رهبر معظم انقلاب است. 
لذا معاونت گفتمان‌سازی و مطالبه‌گری بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان زنجان به استحضار می‌رساند که اخیرا شاهد کاهش جذب معلم از طریق دانشگاه فرهنگیان در سطح استان بوده‌ایم که این امر در مغایرت با راهکار 11.1 و 11.3 سند تحول بنیادین و ماده 63 قانون برنامه ششم توسعه است.  
در شرایط کنونی آموزش و پرورش و بحران کمبود معلم، انتظار بر آن بود که این وزارت‌خانه با تخصیص اعتبار و افزایش ردیف استخدام معلم از طریق دانشگاه فرهنگیان درصدد جبران اهمال سال‌های گذشته خود برآید. 
ولی طبق مستنداتی که در ادامه تقدیم می‌شود، به وضوح مشهود است نه تنها این دانشگاه به لحاظ کمی و کیفی رشد نکرده؛ بلکه هر ساله اقدام به جذب معلم از طرق غیر از دانشگاه فرهنگیان کرده است. 


دانشگاه فرهنگیان در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
 این سند در سال 1390 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است و همچنین بند الف ماده 63 قانون برنامه ششم توسعه به اجرای آن و منع هرگونه اقدامی در مغایرت با آن تاکید دارد. 
این سند در راهکار 11.1 از اهداف عملیاتی و راهکارهای خود به استقرار نظام ملی تربیت معلم و راه‌اندازی دانشگاه ویژه فرهنگیان تاکید داشته است.

همچنین راهکار 11.3 این سند ایجاد ساز و کار لازم، برای جذب و نگهداشت استعدادهای برتر و برخوردار از صلاحیت‌های دینی، اخلاقی، انقلابی و شخصیتی به رشته‌های تربیت معلم را، امری ضروری در راستای تحقق تحول بنیادین در آموزش و پرورش قلمداد می‌کند. 


دانشگاه فرهنگیان در قانون ششم برنامه توسعه 
بند «ب» قانون برنامه ششم توسعه، به صراحت بیان می‌کند: «سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان موظفند به منظور ارتقای کیفیت نظام تعلیم و تربیت با جذب معلم از طریق دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی، در طول اجرای قانون برنامه، ردیف‌های استخدامی و تأمین اعتبار مورد نیاز آموزش و پرورش را با رعایت قوانین و ضوابط مربوطه و ظرفیت جذب دانشجو در دانشگاه‌های یادشده برای جذب دانشجو معلم‌ها در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار دهند.» 
  
بحران کمبود معلم در سال‌های آینده 
 سیل عظیم بازنشستگی معلمان و همچنین اهمال وزارت آموزش و پرورش در جذب و تربیت معلم در سال‌های اخیر، آموزش و پرورش را با بحران کمبود معلم مواجه خواهد کرد. بنابراین اقتضا ایجاب می‌کند این وزارت‌خانه هر چه سریع‌تر در صدد جبران اهمال اخیر خود برآید؛ لذا نظر به مطالبه رهبر معظم انقلاب و تاکیدات اسناد بالادستی، قوانین مصوب و همچنین شرایط فعلی آموزش و پرورش، باید هرساله شاهد توسعه کمی و کیفی دانشگاه فرهنگیان باشیم. 
 
ظرفیت پذیرش دانشجو معلم در استان زنجان 
 نظر به اهمیت دانشگاه فرهنگیان در بیانات رهبر معظم انقلاب، راهکار 11.1 و 11.1 سند تحول و همچنین ماده 63 قانون برنامه ششم توسعه، در شرایط بحرانی کمبود معلم در سطح استان، میزان رشد کمی جذب معلم‌های استان از طریق دانشگاه فرهنگیان و همچنین میزان تخصیص بودجه و رشد کیفی پردیس‌های استانی قابل بررسی است. 

 نمودار فوق نمایانگر تغییرات ظرفیت جذب معلم به دانشگاه فرهنگیان زنجان در سه سال گذشته است که کاهش هر ساله تعداد معلم‌های جذب شده توسط دانشگاه فرهنگیان مشهود است.  

کاهش ظرفیت، مانع بزرگ ورود استعدادهای برتر به دستگاه آموزش و پرورش
 متاسفانه در سال 1399 شاهد اعتراض داوطلبان کنکور مبنی بر عدم دعوت به مصاحبه تخصصی دانشگاه فرهنگیان بوده‌ایم که مصادیق آن را در سطح شهر زنجان می‌توان مشاهده کرد. 
به علت کاهش ظرفیت پذیرش دانشجو و عدم تخصیص اعتبار برای رشد کمی و کیفی این دانشگاه، بسیاری از داوطلبان در سطح استان با رتبه‌ها و ترازهای خوب دعوت به مصاحبه نشده‌اند. 
برای مثال، داوطلبان کنکور گروه آزمایشی علوم انسانی با ترازهای 10796، 9975، 9939، 9156 که بومی زنجان و دارای شرایط لازم برای دعوت به مصاحبه دانشگاه فرهنگیان هستند و در طی فرایند انتخاب رشته، دانشگاه فرهنگیان برایشان در اولویت بوده با ابراز تاسف دعوتی از جانب دانشگاه فرهنگیان برای مصاحبه از ایشان به عمل نیامده است. 
 لذا با توجه به توضیحات فوق خواهشمند است نسبت به موضوع کاهش ظرفیت پذیرش دانشجو از طریق دانشگاه فرهنگیان و این بی‌قانونی و ظرفیت‌سوزی در استان موضع‌گیری بفرمایید و این امر را محور سؤال از دولت قرار دهید. 

فاطمه حمدی -مسئول بسیج دانشجویی پردیس الزهرا دانشگاه فرهنگیان زنجان

انتهای پیام/73002/ق

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول