اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  اقتصاد بین الملل

نگرانی اوپک پلاس از ایجاد مازاد عرضه در بازار در اثر موج دوم کرونا

اوپک پلاس از طولانی شدن موج دوم شیوع کرونا و جهش تولید نفت در لیبی نگرانند، زیرا این عوامل می تواند بازار نفت را در سال آینده با مازاد روبرو کند.

نگرانی اوپک پلاس از ایجاد مازاد عرضه در بازار در اثر موج دوم کرونا

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس، رویترز مدعی است، بر اساس سند محرمانه‌ای که به دستش رسیده است، اوپک پلاس از طولانی شدن موج دوم شیوع کرونا و جهش تولید نفت در لیبی نگرانند، زیرا این عوامل می‌تواند بازار نفت را در سال آینده با مازاد روبرو کند که نشان از چشم‌اندازی تیره تر از ماه گذشته از سوی این گروه دارد.

کمیته مشترک فنی اوپک در روز پنج شنبه در جریان نشست‌های ماهانه خود به بررسی بدترین سناریوی ممکن برای بازار نفت پرداختند. در ماه سپتامبر، این گرو، هیچ مازادی را تحت هیچ سناریویی در نظر نداشت.

چنین مازادی می تواند طرح های اوپک، روسیه و هم پیمانان موسوم به اوپک پلاس برای کاهش تولید را با خطر مواجه کند. این گروه قرار است در سال 2021، دو میلیون دیگر میزان کاهش تولید کم کنند.

بر اساس سند مورد استناد در نشست ماهانه این گروه در ماه اکتبر: «نشانه های اولیه بهبود اقتصادی در برخی از بخش‌های جهان تحت تاثیر شرایط شکننده و رشد تردیدها در مورد سرعت بهبود قرار گرفته است.»

«به ویژه، افزایش شمار مبتلایان کووید 19 در جهان و احتمال قرنطینه های بیشتر در زمستان می تواند بهبود اقتصادی و تقاضا برای نفت را تهدید کند.»

بر اساس این سند، بدترین سناریو این است که بازارها در سال 2021 روزانه با 200 هزار بشکه نفت مازاد مواجه خواهند شد.

اوپک پلاس امسال با هدف تقویت قیمت‌ها بر کاهش تولید روزانه 9.7 میلیون بشکه از ماه می توافق کرد و آن در سال ماه آگوست به 7.7 میلیون بشکه در روز رساند. قرار است این رقم از ماه ژانویه به 5.7 میلیون بشکه در روز برسد.

از زمان نشست اوپک در ماه سپتامبر، تولید نفت لیبی افزایش و شمار مبتلایان به ویروس کرونا نیز بالا رفته است که سبب شده تا محدودیت در برخی ها کشورها از سر گرفته شود که این می‌تواند تقاضا برای نفت را تضعیف کند.

لیبی از توافق کاهش تولید مستثنی است.

بر اساس بدترین سناریوی ذکر شده در این سند، تولید نفت لیبی در سال 2021 به روزانه 1.1 میلیون بشکه در روز می‌رسد. این رقم در بهترین سناریو 600 هزار بشکه در روز است.

انتهای پیام/ب

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول