اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای

دولت افغانستان توافق میان کابل و طالبان را رد کرد

در پی انتشار اخباری مبنی بر به‌توافق رسیدن هیئت‌های مذاکره کننده کابل و طالبان در دوحه، سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان پیشرفت در مذاکرات را رد کرده و آن را بی‌اساس خواند.

دولت افغانستان توافق میان کابل و طالبان را رد کرد

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، دولت افغانستان گزارش‌ها در مورد پیشرفت در مذاکرات دوحه و سفر برخی از اعضای هیئت گفت‌وگوکننده دولت به کابل را رد کرد.

«صدیق صدیقی»، سخنگوی رئیس‌جمهور افغانستان در توئیتی نوشت که منابع گزارش‌ها در مورد پیشرفت مذاکرات دوحه و دیدار برخی از اعضای هیئت مذاکره‌کننده دولت با اشرف غنی، «گمراه کننده» است.

صدیقی افزود که هرگونه پیشرفت در مذاکرات صلح از سوی هیئت گفت‌وگوکننده دولت اعلام خواهد شد.

در روزهای اخیر گزارش‌هایی در رسانه‌ها مبنی بر به‌توافق رسیدن هیئت‌های گفت‌وگوکننده دولت جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان در قطر، بر روی چهارچوب مذاکرات منتشر شد.

بر اساس این گزارش‌ها، معصوم ستانکزی، رئیس هیئت مذاکره‌کننده دولت و سلام رحیمی، مشاور ارشد رئیس‌جمهور افغانستان در یک سفر اعلام‌نشده به کابل آمده‌اند تا حمایت اشرف غنی را کسب کنند.

همچنین گفته شده‌بود، هیئت‌های مذاکره‌کننده دولت و طالبان توافق کرده‌اند تا پیمان صلح آمریکا و طالبان، موضع‌گیری‌های سازمان ملل متحد در مورد صلح افغانستان، تعهد هیئت‌های مذاکره‌کننده و اراده مردم افغانستان را اساس گفت‌وگوهای صلح قرار دهند.

به‌دنبال این گزارش‌ها، خبرهایی نیز منتشر شد که اشرف غنی با اصول پذیرفته شده برای آغاز مذاکرات صلح، مخالفت کرده‌است.

اما سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان با رد این گزارش‌ها، گفت که این منابع گمراه‌کننده بوده و هرگونه پیشرفت در مذاکرات صلح، از سوی اعضای هیئت گفت‌وگوکننده دولت اعلام می‌شود.

گزارش‌های منتشرشده پیرامون شکست بن‌بست گفت‌وگوهای صلح قطر، واکنش‌ برخی چهره‌های سیاسی افغانستان را نیز برانگیخت.

عطامحمد نور، رئیس اجرایی جمعیت اسلامی افغانستان در واکنش به این گزارش‌ها گفت که از این پیشرفت‌ها در مذاکرات صلح دوحه استقبال می‌کند.

وی افزود که انتظار می‌رود، توافقات تازه در مورد چهارچوب مذاکرات میان دولت و طالبان، راه را برای رسیدن به تفاهم روی موضوعات بنیادین هموار کند.

این در حالی است که گفت‌وگوهای صلح در دوحه از دو ماه پیش تاکنون به‌خاطر اختلاف بر روی چهارچوب اصولی مذاکرات میان دولت جمهوری اسلامی افغانستان و گروه طالبان به بن‌بست خورده‌است.

نمایندگان طالبان اصرار دارند که توافق‌نامه صلح این گروه با ایالات متحده آمریکا و نیز قرار گرفتن مذهب حنفی به عنوان یگانه مذهب رسمی افغانستان، مبنای گفت‌وگوهای صلح قرار گیرد. خواسته‌ای که از سوی هیئت گفت‌وگوکننده دولت افغانستان رد شده‌است.

انتهای پیام/ ر

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول