اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

حسین پژمان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس شد

در حکمی از سوی وزیر جهاد کشاورزی، حسین پژمان، به‌عنوان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس معرفی و از زحمات محمد مهدی قاسمی، رئیس سابق این سازمان تقدیر شد.

حسین پژمان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس شد

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی امروز در آئین معرفی رئیس جهاد کشاورزی استان فارس گفت: در این یک سال اخیر شاهد بوده ایم رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با تیم همراهشان برای ایجاد زنجیره های ارزش تلاش های زیادی کرده اند که این اقدام حرکت بسیار خوبی بوده است.

شاهرخ شجری اظهار داشت: وقتی زنجیره ها شکل بگیرند تقاضای مصرف کننده خارجی نظام مند به تولید کننده منتقل و او می داند چه محصولی و با چه کیفیتی برای صادرات تولید کند از این رو مصرف کننده خارجی تمایل دارد که قیمت بالاتری برای این محصول پرداخت کند.

به گفته وی، اقدامات صورت گرفته در سازمان جهاد کشاورزی باعث می شود ارزآوری بخش کشاورزی بیشتر و در نتیجه موئلفه های اقتصادی در این این بخش تقویت شوند و جذابیت سرمایه گذاری برای صاحبان سرمایه افزایش یابد که این می تواند تحول اساسی برای کشاورزی ایجاد کند.

این مقام مسئول به موضوع اجرای طرح تعالی سازمانی به عنوان یکی دیگر از اقدامات ارزشمند در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز اشاره کرد و افزود: اخیرا تصمیم گرفتیم با پیشنهاد قاسمی یک دوره آموزشی را برای معاونین وزیر و روسای سازمان های جهاد کشاورزی استان ها برگزار کنیم که متاسفانه به دلیل مشکلات ناشی از کرونا به تعویق افتاده است.

وی با اشاره به اینکه قاسمی عهده دار مدیریت شرکت مهندسی آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی می شود که بسیاری از طرح های کشور توسط این شرکت در گذشته اجرا می شده است، ابراز کرد: انتظار می رود او با تخصص و تلاش های مدیریتی که دارد بتواند شرکت مذکور را در آینده احیا کند.

شجری با بیان اینکه پژمان نیز به عنوان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس معرفی و مسئولیت دارد، افزود: او فردی دانشمند، پرتلاش و دلسوز است که باید شایسته سالاری را در دستور کار خود قرار دهد و از ظرفیت های موجود به خوبی استفاده و تعاملات ستادی را به خوبی توسعه بخشد.

در ادامه این مراسم رئیس سابق جهاد کشاورزی استان فارس گفت: به منظور جبران کمبود دانش مدیریتی که یکی از چالش‌های بزرگ کشور است، الگوی تعالی در این سازمان جاری سازی شده است..

محمدمهدی قاسمی با اشاره به اینکه با خلاقیت و نوآوری ارزش افزوده ایجاد می شود و بر اساس آموزه های مدل تعالی در پنج سال گذشته مدیران توانمندی در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس شکل گرفته اند، تصریح کرد: بر این اساس بخش کشاورزی به صورت سیستمی و همه جانبه تقویت شده و در این حوزه به همه منابع و ذی نفعان توجه ویژه شده است

وی علاوه بر کمبود دانش مدیریتی، عدم تقویت بخش خصوصی را از دیگر چالش ها برشمرد و افزود: در سازمان جهاد کشاورزی اقدامات زیادی به منظور تقویت بخش خصوصی انجام شده، از جمله صدور مجوزها که به بخش خصوصی واگذار شده است.

قاسمی بیان کرد: تجارب مدیریتی این‌جانب در کتابی به عنوان "راهبرد هایی برای بهبود" در دست تدوین است که به زودی به انتشار می رسد.

این مقام مسئول با اشاره به این که  توفیقات حاصل شده در بخش کشاورزی فارس را مرهون تلاش بهره برداران سخت کوش و تشکل های قدرتمند است ابراز کرد:  نیروی های انسانی فرهیخته ای که در این بخش فعال هستند اعم از کارشناسان، پژوهشگران و مسئولان همگی تلاش می کنند تا  کشاورزی فارس را به جایگاه رفیع برسانند.

وی افزود: از ابتدای فعالیت خود به عنوان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، با آسیب شناسی سعی در رفع دو چالش بزرگ بخش کشاورزی کردیم به نحوی که برای مورد اول؛که همانا علمی و مهندسی نبودن بخش کشاورزی است گام برداشتیم و  با  توجه ویژه‌ای که دولت  به بخش ترویج داشت،  مراکز جهاد کشاورزی با جذب ناظرین مزارع، به نیروی انسانی تجهیز شدند و با شکل گیری  نظام نوین ترویج،  کارشناسان مدیر پهنه در اقصی نقاط استان فارس به فعالیت مشغول گردیدند و هم اکنون ۶۰۸ پهنه وجود دارد که همگی سازماندهی شده اند برای اینکه بتوانند ارتباط موثرتر و بیشتری با کشاورزان داشته باشند تا از این طریق بتوانیم پاسخگوی مشکلات و چالش‌های بخش کشاورزی باشیم.

قاسمی گفت: در کنار مدیران پهنه، محققین معین، طرح های اقتصاد مقاومتی و طرح های تحقیقاتی در مزارع کشاورزان شکل گرفتند و نیز طرح یاوران تولید که اخیراً توسط وزارت جهاد کشاورزی شکل گرفته است که به منظور پاسخگویی به چالش های بخش کشاورزی بسیار موثر است.

وی تصریح کرد: به منظور رفع کمبود فناوری اطلاعات در جهاد کشاورزی استان فارس دفتر فناوری های نوین شکل گرفت. و به عنوان تنها سازمانی است که اطلاعات و آمار را بر اساس سنجش از دور جمع‌آوری می شود..

قاسمی؛ چالش دوم را کمبود سرمایه گذاری در بخش کشاورزی دانست و بیان کرد: ترزیق  ۱۵۰۰ میلیارد تومان منابع ارزان‌قیمت به بخش کشاورزی استان فارس، تقویت صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی، رونق بیمه محصولات کشاورزی و اعطای تسهیلات مکانیزاسیون از جمله اقدامات صورت گرفته در رفع این چالش است.

ارتقای رضایت ذی‌نفعان بخش کشاورزی؛ افزایش امنیت غذایی و اقتدار ملی

در ادامه این مراسم رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز گفت: ارتقای رضایت ذی نفعان بخش کشاورزی به منظور افزایش امنیت غذایی و اقتدار ملی به عنوان هدف اصلی در دستور کار قرار دادم.

حسین پژمان با بیان اینکه در حوزه تخصصی چهار ماموریت در مجموعه جهاد کشاورری وجود دارد، ابراز کرد: ماموریت اول تامین امنیت غذایی است که بتوانیم غذای کافی، ارزان و قابل دسترس در اختیار جامعه قرار دهیم.

به گفته وی دومین وظیفه بهره وری بهینه از منابع در اختیار شامل آب، خاک و منابع ژنتیکی است.

پژمان با اشاره به اینکه در حوزه منابع ژنتیکی این پتانسیل را داریم که با آب و خاک در اختیار می توانیم سه تا چهار برابر وضعیت فعلی تولید کنیم، افزود: با افزایش میزان کارآیی آب می توان تولید را دو برابر افزایش داد و با توسعه کشاورزی حفاظتی و افزایش ماده آلی خاک بهره وری از خاک ارتقاء می یابد.

این مقام مسئول وظیفه بعدی را توسعه فنی و مهندسی کردن بخش کشاورزی و تزریق سرمایه به این بخش برشمرد.

پژمان با بیان اینکه رونق اقتصادی بخش کشاورری با تقویت شبکه های تولید و ارزش محقق می شود، ابراز کرد: با توسعه کشت قراردادی و با برند سازی محصولات کشاورزی این ماموریت را دنبال می کنیم.

حسین پژمان که متولد ۱۳۴۶ و اهل فورگ از توابع شهرستان داراب می‌باشد، دارای مدرک دکترای حشره‌شناسی و پیش از این معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بوده است.

وی از محققین مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس است و در کارنامه کاری خود از مدت ۲۹ سال خدمت، ۲۴ سال سابقه مدیریتی  و عنوان رئیس پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، رئیس مؤسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری کشور و رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان هرمزگان را دارد.

اجرای ۴۰ طرح تحقیقاتی، انتشار ۴۲ مقاله در نشریات معتبر خارجی و داخلی همچنین مشارکت در تالیف و ترجمه ۸ کتاب بخش دیگری از فعالیت‌های پژمان است.

انتهای پیام/ ن

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول