اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  یزد

دام مافیای طلا این بار در فضای مجازی پهن شده است

نوسانات بازار طلا و همچنین فعالیت سودجویان در فضای مجازی برای فروش طلا، بازار طلا فروشان را کساد کرده است.

دام مافیای طلا این بار در فضای مجازی پهن شده است

به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، دوران کودکی وقتی به همراه مادرم به بازارهای قدیمی یزد می‌رفتم، چادرش را رها نمی‌کردم، چرا که هر لحظه ممکن بود در بین شلوغی جمعیت او را گم کنم. در آن روزها بازار برایم رنگ و بوی دیگری داشت از پوشش های مختلف گردشگران خارجی تا لهجه های متفاوت و زیبایی که از هرنقطه کشور به یزد سفر کرده بودند.

همه  این حس و حال را شاید تا همین ده ماه پیش می‌توانستم در پیچ و خم بازارهای قدیمی یزد حس کنم. اما امروز که به بازار رفتم از ابتدای بازار می‌شد انتهای بازار را دید، بازاریان هم که نا امید از گردشگر و خریدار بودند؛ یکی مشغول آب و جارو کردن درب مغازه اش بود، یکی کنترل به دست شبکه تلوزیون مغازه را عوض می‌کرد و چند مغازه دار هم دور هم جمع شده بودند و از قیمت ارز و سکه و طلا و محدودیت های کرونایی می‌گفتند.

به بازار زرگری یزد رسیدم، بازاری که حتی تصورش را هم نمی‌کردم یک روز آن را خالی از مسافر و خریدار ببینم. طلای ۲۰ یزد طرفدارهای زیادی دارد و هر ساله گردشگران بسیاری را به یزد می‌کشاند. اما اکنون زرگر های یزدی صبح‌ها مغازه خود را باز می‌کنند و شب بدون هیچ فروشی به خانه بر می‌گردند.

صنعت طلا سازی، یکی دیگر از قربانیان کرونا است. که از طرفی گردشگرانی که مهم ترین طرفداران طلای یزد بودند با شیوع این بیماری و محدودیت‌های اخیر به صفر رسیدند و از طرفی افزایش لحظه‌ای قیمت طلا، نوسانات بازار ارز و کاهش قدرت خرید مردم بازارشان را تعطیل کرده است.

همچنان در حیرت بازار خالی از جمعیت بودم که صدایی من را به خود آورد. یکی از زرگرها صدایم می زد، مرا به مغازه اش دعوت و با اسپری ضدعفونی کننده اش از من استقبال کرد. پای صحبت هایش نشستم؛

آقای حیدری که ۱۵ سال به شغل زرگری مشغول است، دل پری داشت، او می‌گفت: همه فکر می‌کنند ما طلاسازها مشکلی نداریم، اما همین طلایی که روز به روز قیمتش تغییر می کند مواد اولیه کار و سرمایه ماست.

این طلاساز کهنه کار در حالی که پشت دخلش نشسته بود، آهی کشید و ادامه داد: اکنون که کسی رغبتی به خرید طلا ندارد، بازار کار ما به شدت افت کرده و مجبوریم با فروش سرمایه مان حقوق شاگران و حتی نان شبمان را تهیه کنیم.

گرم صحبت بودم که که هم چراغ های آقای حیدری که با او هم درد بودند به جمع ما پیوستند، یکی از آنها که از خرید و فروش طلا در فضای مجازی گله مند بود، می گفت: درست است که با توجه به شرایط کنونی همه فعالیت ها مجازی شده است، اما طلا چیزی نیست که بتوان آن را در فضای مجازی خرید.

کمی پای درد دلشان نشستم و پس از یک ساعتی از آنها جدا شدم و برای پیگیری مشکلاتشان سراغ رییس اتحادیه طلا و جواهر یزد رفتم.

فرار از مالیات شگرد طلافروشان زیر زمینی

محمدرضا نوری زاده، که بهتر از من در جریان این مشکلات بود، می گوید: سودجویان طلا و جواهر در فضای مجازی علاوه بر اینکه کار غیر قانونی انجام می دهند طلایی که به دست مشتری می رسانند بی کیفیت و یا به صورت بدل و نقره آبکاری شده است.

وی ادامه داد: برخی در کارگاه های زیر زمینی و حتی آرایشگاه ها اقدام به فروش طلا و جواهرات می کنند تا هفت درصد مالیات بر ارزش افزوده سود زرگران را پرداخت نکنند.

نوری زاده می‌گوید: تاکنون شکایات زیادی نیز از سوی مردم به اتحادیه مبنی بر خرید طلای تقلبی رسیده، اما متاسفانه به دلیل اینکه هویت این افراد ثبت نشده پیگیری شکایات دشوار است.

فروش هرگونه طلا در فضای مجازی جرم است

موضوع را با رئیس پلیس فتا استان یزد مطرح کردیم، او خرید و فروش هرگونه سکه و طلا را در فضای مجازی ممنوع و جرم می داند و می گوید: امروزه شاهد کم فروشی سکه، طلا و یا موارد مشابه تقلبی در فضای سایبری بوده ایم که جلوگیری از این امر هوشیاری شهروندان را می طلبد.

سرهنگ مرتضی ابوطالبی، می افزاید: پیشنهاد ما به همشهریان این است که برای خرید سکه و طلا به فروشگاه های رسمی، مراکز تخصصی و صرافی های مرتبط مراجعه کنند و از خرید آنلاین این موارد خودداری کنند.

وی ادامه می دهد: در مواردی سودجویان در فضای مجازی مقداری و یا مبلغ کامل را از خریدار دریافت می کند ولی جنسی را برای خریدار ارسال نمی کنند، از طرف دیگر برخی کلاهبرداران خریدار را به سمت درگاه های فیشینگ بانکی هدایت کرده و از آن طریق به حساب های بانکی دست پیدا کرده و اقدام به خالی کردن حساب قربانی می کنند.

سرهنگ ابوطالبی با تاکید بر این‌که شبکه های اجتماعی محیطی امن برای خرید و فروش طلا و جواهر نیست، می‌گوید: با سودجویانی که از آب گل آلود این روزها ماهی می‌گیرند مطابق قانون جرایم رایانه‌ای برخورد می شود و علاوه بر رسیدگی به جرم به صنف مربوطه اعلام  می شود تا از تکرار آن جلوگیری شود.

صنف طلا و جواهر رو به نابودی است؟

رییس اتحادیه طلا و جواهر یزد با اشاره به این‌که طلای سنتی فاصله زیادی از روزهای اوج خود گرفته است، اظهار می‌کند: بیش از ۸۰ درصد کارگاه های طلاسازی سنتی یزد تعطیل شده‌اند، به طوری که برخی با فروش سرمایه خود امرار معاش می‌کنند.

وی می‌گوید: واحد های طلاسازی مشمول دریافت نشان استاندارد اجباری هستند، که تاکنون به دلیل فعال نبودن، کد استاندارد ۳۰ درصد کارگاه ها و همچنین ۳۰ دردصد کارت‌ها کارگاه‌های صنایع دستی باطل شده است.

همه ما خوب می‌دانیم که همه طلای ۲۰ را با نام و نشان یزدی‌ها می‌شناسند، ما با صادرات طلا، هنر دست هنرمندانمان را صادر می‌کنیم، اکنون با این شرایط صنعتی را از دست می‌دهیم که طلای آب شده و یا ارز را وارد کشور می‌کند و در عین حال کمترن آلودگی و مصرف آب را دارد.

انتهای پیام/ص/ق

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول