اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

دیدار ماکرون و همتای مصری با محور مسائل لیبی و دریای مدیترانه

رئیس جمهور فرانسه در دیدار با همتای مصری خود ضمن گفت‌وگو درباره مسائل لیبی، بر تقویت همکاری‌های امنیتی و نظامی تأکید کرد.

دیدار ماکرون و همتای مصری با محور مسائل لیبی و دریای مدیترانه

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه روز دوشنبه پس از دیدار با «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر بر لزوم تقویت همکاری‌های نظامی و امنیتی بین دو کشور تأکید کرد.

ماکرون در کنفرانس خبری مشترک با السیسی گفت:‌‌ «درباره اوضاع لیبی گفت‌وگو داشتیم و راه‌های محتمل برای حل آن‌ها را بررسی کردیم. تبدیل لیبی به زمینی برای مداخله و اثرگذاری‌های خارجی را محکوم می‌کنیم».

رئیس جمهور فرانسه افزود: «فرانسه روابط راهبری با مصر دارد. برخی در تلاش هستند ثبات خاورمیانه را بر هم بزنند. در حال حاضر مزدوران ترکیه و روسیه در لیبی هستند. روی مصر برای ایفای نقش درخصوص یافتن راه‌حل حساب می‌کنیم».

ماکرون با اشاره به منازعات اخیر میان ترکیه و کشورهای اروپایی بر سر اکتشاف نفت و گاز در دریای مدیترانه گفت: «قصد داریم از حق حاکمیت کشورهای حوزه شرق مدیترانه دفاع کنیم. ما زیرپا گذاشتن این حق حاکمیت را محکوم می‌کنیم».

او در ادامه گفت: «به بحث درخصوص مسائل حقوق بشری در مصر پرداختیم. مبارزه با تروریسم محور اصلی روابط فرانسه و مصر است و در تلاش هستیم روابط امنیتی و نظامی خود را با مصر تقویت کنیم. این کشور سنگری در برابر افراط‌گرایی است».

السیسی نیز در این نشست خبری گفت: «بر اهمیت اقدامات مشترک مصر و فرانسه و افزایش تبادلات تجاری تأکید کردیم. همچنین جنبه‌های مختلف همکاری نظامی را مورد بررسی قرار دادیم».

رئیس جمهور مصر افزود: «در این گفت‌وگو بر ضرورت خویشتن‌داری تأکید شد. باید میان اسلام و عناصر افراط‌گرا تفاوت قائل شد. مصر بهای سنگینی در قبال تروریسم و افراط‌گرایی متحمل شده است. مسیحیان مصر نیز بهای گزافی در این خصوص پرداخته‌اند».

السیسی در ادامه گفت: «درخصوص ایجاد مکانیسم بین‌المللی مشترکی برای مقابله با نفرت‌پراکنی و افراط‌گرایی گفت‌وگو داشتیم. برای ایجاد تعادل میان امنیت و حراست از حقوق بشر تلاش می‌کنیم».

وی افزود: «قدرت‌های منطقه به‌دنبال ثبات‌زدایی در آن هستند. تنها مسیر ممکن برای حل‌وفصل مسائل لیبی، یافتن راه حلی سیاسی است و گروه‌های شبه‌نظامی حاضر در این کشور باید منحل شوند».

لیبی از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی در سال ۲۰۱۱ ، تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبه‌نظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت می‌کند.

پیشتر معاون وزیر خارجه مصر با اشاره به خطرات انتقال تروریست‌ها از سوریه به لیبی، خواستار اتخاذ موضع قاطع در برابر کشورهای حامی این تروریست‌ها شده بود.

السیسی در این نشست خبری مدعی شد: «مصر بیش از ۵۵ هزار سازمان جامعه مدنی داریم. این سازمان‌ها بدون مواجهه با هیچ محدودیتی فعالیت می‌کنند. مصر کشوری مستبد نیست و تلاش ما بر ایجاد ثبات در منطقه است».

در ادامه، ماکرون در پاسخ به سوال یک خبرنگار گفت: «ما هیچ شرط و شروطی برای تقویت همکاری دفاعی با مصر که مهم‌ترین شریک ما در مبارزه با تروریسم است، نخواهیم داشت».

رئیس جمهور فرانسه مدعی شد: «با ورود به مسائل شرق مدیترانه مانع از اقدامات یک‌جانبه و سلطه‌جویانه ترکیه در این منطقه شدیم».

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول