اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

صدور یک‌هزار و 390 رأی جایگزین حبس در چهارمحال و بختیاری

رئیس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری گفت: طی 8 ماهه­ نخست امسال بیش از یک هزار و 390 رأی جایگزین حبس در راستای کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها در استان صادر شده است.

صدور یک‌هزار و 390 رأی جایگزین حبس در چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، به نقل از واحد اطلاع رسانی و خبر معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان چهارمحال و بختیاری، احمدرضا بهرامی گفت: طی 8 ماهه­ نخست امسال بیش از یک هزار و 390 رأی جایگزین حبس در راستای کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها با تمرکز بر اجرایی شدن هشت تأسیس تعلیق اجرای حکم، قرار تعویق صدور حکم (ساده)، قرار تعویق صدور حکم (مراقبتی)، نظام نیمه­ آزادی تحت نظارت سامانه­‌های الکترونیکی، نقض و صدور حکم محکومیت، دوره مراقبت، تأیید حکم با تخفیف مجازات و جزای نقدی روزانه توسط محاکم قضایی استان چهارمحال و بختیاری صادر شد.

رئیس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری به اهداف اصلی تعیین مجازات‌های جایگزین حبس برای مجرمان اشاره کرد و افزود: مجازات­‌های جایگزین حبس دو هدف عمده­ کاستن از حجم پرونده‌‌ها در محاکم قضایی و جمعیت کیفری زندان‌‌ها و کاستن از آثار سوء مجازات زندان بر زندانیان را دارد.

وی با بیان اینکه صدور مجازات‌‌های جایگزین حبس موجب تحول سیستم قضایی می‌شود، خاطرنشان کرد: طی این مدت تعداد بیش از یک هزار و 390 رأی منجر به کاهش جمعیت کیفری از جمله الزام به خدمات عمومی رایگان، دوره مراقبت، محرومیت از حقوق اجتماعی، نظارت تحت سامانه‌‌های الکترونیکی و ... صادر شده است.

مقام قضایی ارشد استان با تأکید بر استفاده حداکثری از مجازات‌های جایگزین حبس اظهار کرد: از طریق صدور مجازات‌های جایگزین حبس دو هدف اساسی محقق می‌شود؛ هم از ورود شخص به زندان جلوگیری شده و هم آسیب‌‌های وارد بر شخص و خانواده کاهش می‌یابد.

رئیس کل دادگستری استان چهارمحال و بختیاری در بخشی از سخنانش به اصل فردی کردن مجازات‌‌ها اشاره کرد و گفت: قانون برای اینکه مؤثر واقع شود، باید متناسب با شخصیت و شاکله هویتی افراد اعمال شود، از این رو اقداماتی نظیر آزادی مشروط و ... می‌تواند با توجه به شخصیت مجرم اجرا شود.

بهرامی با بیان اینکه حقوق جزایی ایران از به کار بستن اصل فردی کردن مجازات‌‌ها به دنبال رسیدن به اهداف اجتماعی و فردی از جمله بازپروری و برقراری عدالت در جامعه است، افزود: شایسته است همکاران قضایی شاغل در محاکم استان در چارچوب قانون و شرع، تا حد ممکن از اعمال کیفر خودداری کرده و از ظرفیت نهادهای ارفاق‌آمیز در قانون مجازات اسلامی مانند مجازات‌های جایگزین استفاده کنند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با صدور آرای مبتنی بر مجازات‌های جایگزین حبس، نرخ تکرار جرم به طور چشمگیر کاهش یابد.

انتهای پیام/68023/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول