به گزارش خبرگزاری فارس از سمیرم، گیاه کارده یک نوع سبزی کوهی است که اغلب در کوه و در فواصل بهمن تا فروردین میروید و طعمی تلخ دارد که به آن علف خرس نیز گفته میشود و به صورت خام برای انسان قابلمصرف نیست؛ کارده نوعی گیاه خوراکی ترد شکننده با برگهای پهن است و اسم کارده گرفتهشده از ویژگی برندگی برگ آن هنگام تازه خوری است یعنی اگر برگ کارده را به صورت تازه مصرف کنیم به اصطلاح زبان را میبرد.
از مصارف محلی آن میتوان به غذای آش کارده اشاره کرد که سوپ سرد افراد سرماخورده نیز هست و معتقدند جلوی عفونت را میگیرد و از اهمیت دارویی این گیاه میتوان به درمان بیماریهایی چون چربی خون، فشارخون، عفونت، دیابت و یرقان اشاره کرد.
روش پخت آش کارده سمیرم
این آش در نقاط مختلف با روشهای متفاوتی تهیه میشود و در شهرستان سمیرم پخت این آش سه مرحله دارد، مرحله اول تهیه مایه آش از مخمر، دوغ ترش، سبزی کارده که درون ظرفی ریخته میشود و اغلب درون شیشه در بسته و در مکانی گرم میگذارند تا خوب ترش شود.
پس از گذشت چند روز که مایه خوب ترش شد نوبت به مرحله دوم میرسد، آن را در ظرفی بزرگتر ریخته و مقداری آب ولرم به همراه برنج، بلغور جو یا گندم و نمک و فلفل به آن اضافه میکنند تا یک شب در همان مکان گرم بماند پس از گذشت ۲۴ ساعت مایه آماده است و باید آن را حرارت دهیم در این مرحله هم زدن مدام بسیار مهم است تا به اصطلاح بریده نشود و پس از گذشت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه آش آماده سرو کردن است.
خواص آش کارده علاوه بر خوشمزه بودن به دلیل تخمیر جو در آن سرشار از ویتامین ب است که این ویتامینها علاوه بر تقویت قوای عصبی اشتهاآور بوده و از کمخوابی و آشفتگی جلوگیری میکند و کارده موجود در آن باعث تقویت دستگاه گوارش شده و به دلیل ملین بودن فعالیتهای رودهها را بهبود میبخشد.
انتهای پیام/۶۳۱۱۱/ر۱۰/