اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  البرز

سرطان‌های شایع در زنان و راه‌های مقابله با آن را بشناسیم

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز و متخصص زنان و زایمان در خصوص سرطان‌های شایع در زنان، گفت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته اولین سرطان شایع در زنان، سرطان رحم و سرطان پستان به نسبت شیوع در رتبه دوم سرطان‌های شایع زنان قرار دارد.

سرطان‌های شایع در زنان و راه‌های مقابله با آن را بشناسیم

سمیرا عبدالهی، متخصص زنان و زایمان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز، امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرج، ضمن گرامیداشت هفته پیشگیری از سرطان، در خصوص سرطان‌های شایع در زنان، گفت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته اولین سرطان شایع در زنان، سرطان رحم است که  با غربالگری و تشخیص به موقع، شانس درمان موفق  زنان مبتلا افزایش می‌یابد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با بیان اینکه سرطان پستان به نسبت شیوع در رتبه دوم سرطانهای شایع زنان قرار دارد، ادامه داد: راه‌های پیشگیری از سرطان پستان زیاد است و غربالگری و تشخیص زوهنگام  می‌تواند در پیشگیری و درمان این بیماری کمک کننده باشد.

این متخصص مشاهده توده در معاینات دوره ای توسط خود بیمار، تغییر ظاهر پستان، تورفتگی نوک پستان، غیر قرینگی در پستان، و ترشحات غیر طبیعی در پستان را از علائمی برشمرد که باید به پزشک مراجعه کرد.

وی تاکید کرد: برای پیشگیری از  مشکلات پستان و پی گیری سریع آن توصیه می‌شود معاینات دوره ای  زنان از سن 30 سالگی و غربالگری ماموگرافی در سن 40 سالگی به بعد انجام شود.

به گفته این پزشک متخصص برای شیوع سرطان پستان نمی‌توان سن خاصی را در نظر گرفت و فاکتورهای ژنتیکی و محیطی می‌تواند در ابتلا به سرطان سینه دخیل باشد.

عبدالهی یادآور شد: در فاکتورهای ژنتیکی و سابقه خانوادگی در افراد درجه یک مانند مادر، خواهر، خاله و حتی آقایان فامیل مبتلا به سرطان  پستان امکان ابتلا در سنین پایین و بعد از بلوغ وجود دارد و توصیه می شود غربالگری و پیگیری در سنین پایین تر را با روشهایی که پزشک توصیه می کند انجام گیرد.

وی گفت: سرطان پایان زندگی نیست و در بسیاری از بیماری‌های سرطان بخصوص سرطان‌های شایع در زنان پیشرفت‌های علمی زیادی صورت گرفته و با روش‌های تشخیص زود رس و روش‌های درمانی جدید بیمار می‌تواند به زندگی عادی و روزمره خود ادامه دهد و وجود ترس از بیماری سرطان فقط می‌تواند بیمار را برای غربالگری و تشخیص زود هنگام ترغیب کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز تاکید کرد : فاکتور ژنتیک و دخیل بودن آن در سرطان پستان ژن‌های BRCA1 و BRCA2 گاهی با نام ژن‌های سرطان سینه نیز شناخته می‌شوند می‌تواند سرطان پستان را نیز در آقایان ایجاد کند با مشاهده هرگونه علائم غیر طبیعی در پستان حتما به پزشک جراح عمومی مراجعه و اقدامات لازم انجام شود.

وی با بیان اینکه خونریزی‌های غیر طبیعی بخصوص در سنین قبل از یائسگی از شایع‌ترین علامت‌های سرطان رحم در زنان است، تصریح کرد: در زندگی عادی یک زن از سن 40 تا 50 سالگی را اصطلاحأ دوران گذر نامگذاری شده است که در این دوران یک روند طبیعی طی می‌شود و سیکل‌های قاعدگی بهم خوردگی نظم را بهمراه دارد. اگر این نامنظمی بیش از حد بود و خونریزی‌ها خیلی شدید قاعدگی اتفاق افتاد باید به پزشک مراجعه شود.

عبدالهی با اشاره به اینکه درخواست سونوگرافی ساده، درخواست پاتولوژی و نمونه برداری تشخیصی در مطب یا بیمارستان از روش‌های تشخیص زود هنگام سرطان رحم می‌باشند، اظهار کرد: در افرادی که به سرطان رحم مبتلا می‌شوند لزوما به سرطان تخمدان مبتلا نمی‌شوند و بسته به نوع گزارش پاتولوژیست ممکن است درگیری هم زمان تخمدان را نیز داشته باشیم اما به صورت شایع این اتفاق نمی‌افتد.

این متخصص زنان توصیه کرد نخستین تست پاپ اسمیر برای غربالگری سرطان دهانه رحم از سن 21 سالگی و یا یک سال بعد از شروع رابطه جنسی و تا سن 70 سالگی تست پاپ اسمیر انجام شود؛ غربالگری‌های پاپ اسمیر باید به صورت سالانه انجام شود اگر در سه نوبت تست پاپ نرمال باشد فاصله‌های غربالگری را هر سه سال یک بار انجام می‌شود.

انتهای پیام/ج

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول