اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

آذربایجان شرقی

تولید 120 میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور/ تولید 5 میلیون تن در آذربایجان شرقی

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: تولید محصولات کشاورزی در کشور به بیش از 120 میلیون تن رسیده است.

تولید 120 میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور/ تولید 5 میلیون تن در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، اکبر فتحی در گفت وگو با خبرنگاران  ضمن تبریک چهل و دومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب و جنگ تحمیلی به ویژه شهدای سنگرسازان بی سنگر اظهار داشت: بخش کشاورزی از اهمیت ویژه ای در اقتصاد کشور برخوردار بوده و حدود 95 درصد نیازهای غذایی مردم را تامین می کند و یکی از بخش های کلیدی محسوب می گردد که به عنوان محور توسعه نیز از آن نام برده شده است. بر این اساس عملکرد آن در زیر بخش های مختلف نظیر زراعت، باغبانی، دامپروری، شیلات و جنگل و مرتع و در رشد و توسعه سایر بخش ها و کل اقتصاد بسیار مورد توجه است.

اختصاص 28 درصد از مساحت آذربایجان شرقی به تولید محصولات زراعی و باغی

وی با بیان اینکه 28 درصد از مساحت ۴۵ هزار و ۴۹۱ کیلومترمربع استان به تولید محصولات زراعی، باغی و دامی اختصاص دارد، افزود: اراضی زراعی استان شامل یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار است که از این مقدار ۸۰۰ هزار هکتار به صورت دیم کشت می شود و ۴۰۰ هزار هکتار آن به کشت آبی تعلق دارد که از این رقم نیز ۱۱۵ هزار هکتار به باغات و مابقی در امر زراعت مورد بهره برداری قرار می گیرد.

وجود 7.2 میلیون واحد دامی در آذربایجان شرقی

وی با بیان اینکه ۷ میلیون و 279 هزار واحد دامی در استان آذربایجان شرقی وجود دارد که اگر بصورت راس محاسبه شود، ۳.۵ میلیون راس شامل دام سبک اعم از گوسفند، بره، بز و بزغاله بوده و ۵4۰ هزار راس دام سنگین شامل گاو و گاومیش است، ادامه داد: ظرفیت تولید محصولات کشاورزی استان در زیربخش های زراعی، باغی و دامی حدود ۵ میلیون تن می باشد که از این میزان ۳ میلیون تن مربوط به تولیدات زراعی، یک میلیون تن محصولات باغی و یک میلیون تن تولیدات دامی را در بر می گیرد.

2.4 میلیون هکتار مرتع در آذربایجان شرقی

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه مساحت کل مراتع استان بالغ بر ۲ میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار می باشد که این ظرفیت باعث شده تا استان آذربایجان شرقی بعنوان قطب دامپروری در سطح کشور مطرح شود. تولید پنیر لیقوان و فرآوری محصولات لبنی در استان یکی از مهم ترین این ظرفیت ها است افزود: استان آذربایجان شرقی به لحاظ تولید محصولات استراتژیک مانند گندم، جو، دانه های روغنی، سیب زمینی، انواع مختلف میوه همچون سیب و انگور، عسل، حبوبات، شیر، گوشت قرمز و سفید و بذور اصلاحی از جایگاه بالایی در کشور برخوردار است.

رتبه های اول تا ششم در 21 نوع محصولات کشاورزی

وی ادامه داد: در تولید ۲۱ نوع از محصولات کشاورزی رتبه های اول تا ششم کشوری را به خود اختصاص داده است در زمینه صنایع فرآوری ظرفیت خوبی در استان وجود دارد که از مجموع ۵ میلیون تن تولیدات کشاورزی برای ۴ میلیون تن ظرفیت فرآوری، بسته بندی و نگهداری محصولات کشاورزی ایجاد شده است.

صادرات 120 هزار تن کشمش از آذربایجان شرقی

وی با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی در تولید و صادرات کشمش در سطح کشور به عنوان یک قطب شناخته شده است ادامه داد: بیشترین صادرات کشمش کشور از این استان انجام می گیرد و تقریباً ۱۲۰ هزار تن کشمش از آذربایجان شرقی به سایر کشورها صادر می شود که ۵۰ درصد آن از سایر استانها تامین و پس از فرآوری به کشورهای خارجی صادر می گردد.

فتحی گفت:کشاورزی کشور در قبل از انقلاب رشد چندانی نداشته است،  اما بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با برنامه ریزی های کلان و در قالب برنامه های توسعه ای کشور و با تامین زیرساخت های لازم و همچنین بهره گیری از فناوری های نوین و استفاده از ظرفیت های نیروی انسانی متخصص ما شاهد رشد چشم گیری در خوداتکایی تولید محصولات اساسی کشاورزی هستیم به طوریکه در حال حاضر بیش از 120 میلیون تن انواع مختلف محصولات کشاورزی در کشور و 5 میلیون تن در آذربایجان شرقی تولید می شود، اگر چه این میزان قبل از انقلاب در سطح کشور تنها 26 میلیون تن و در سطح استان آذربایجان شرقی 1.4 تن بوده است.

وی افزود: علاوه بر تولید محصولات اساسی استفاده بهینه از آب و خاک یکی از مهم ترین اولویت های مهم در سیاست های اجرایی کشور در بخش کشاورزی بعد از انقلاب بوده است و ما امروز شاهد رشد 722 درصدی در احداث شبکه های فرعی و اصلی آبیاری و رشد 5295 درصدی در توسعه شبکه های آبیاری نوین را هستیم. در طول 8 سال اخیر نیز کشاورزی یکی از مهم ترین اولویت محور توسعه ای کشور در نظر گرفته شده است و با توسعه زیرساخت ها در این بخش ما در حال حاضر 26 درصد افزایش رشد تولیدات، 8 درصد رشد صادرات، 80 درصد رشد در توسعه شبکه های آبیاری و بیش از 40 درصد رشد در توسعه مکانیزاسیون را شاهد هستیم.

فتحی با بیان اینکه دولت در استان آذربایجان شرقی علاوه بر افزایش اعتبارات برای توسعه زیرساخت ها، سیاست های افزایش تولید در واحد سطح، توسعه کشت متراکم گلخانه ای، جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و اصلاح الگوی کشت را دنبال کرده است، گفت: یکی از مهمترین اقدامات در طی سالیان اخیر، احداث شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی می باشد که در سطح  ۱۹ هزار و ۸۴۰ هکتار زمینه‌ساز اشتغالزایی برای 20 هزار نفر را به طور مستقیم و غیرمستقیم به وجود آورده است این پروژه با پیشرفت فیزیکی 95 درصد در حال اجرا بوده و ۱۱۰۰ هکتار نیز برای ساخت سایت گلخانه در اختیار سرمایه گذاران بخش گلخانه قرار خواهد گرفت و باید گفت با اجرای کامل طرح‌های انجام شده، حدود 118 هزار و 516 تن بر میزان تولیدات استان آذربایجان شرقی اضافه می شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تصریح کرد: هم اکنون استان آذربایجان شرقی در تولید گندم و آرد مورد نیاز برای طبخ نان و همچنین در تولید گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ و بسیاری از محصولات دیگر  به خودکفایی رسیده و مازاد بر خودکفایی به سایر استان ها صادر می شود.

وی ادامه داد: با عنایت به لزوم اصلاح کشت با توجه به محدودیت منابع آبی استان، متولیان بخش کشاورزی استان علاوه بر حذف محصولات پر آببر و جایگزین نمودن محصولات کشاورزی با نیاز آبی کم؛ توسعه گلخانه ها در شهرستانهای کلیبر، هوراند، اهر، ملکان، عجبشیر و بناب از طریق واگذاری و تجهیز اراضی به افراد مستعد و سرمایه گذاران حائز شرایط، جزو اولویت های اصلی سازمان جهادکشاورزی استان در حوزه اصلاح الگوی کشت و بهینه سازی مصرف آب کشاورزی می باشد.

فتحی خاطرنشان کرد: سطح گلخانه های استان در اوایل دولت یازدهم حدوداً ۵۶ هکتار بود که در حال حاضر ۳۰۰ هکتار مجتمع گلخانه ای در سطح استان در حال بهره برداری می باشد و نزدیک به ۲۰۰ هکتار در مرحله ساخت قرار دارند که تا پایان سالجاری به مرحله بهره برداری خواهند رسید که با ایجاد بزرگترین و مدرن ترین مجتمع گلخانه ای خاورمیانه در جلفا ، در سالجاری رتبه نخست توسعه گلخانه‌ها در کشور به آذربایجان شرقی اختصاص داشته که برنامه ریزیهای لازم جهت افزایش ۱۰۰۰ هکتاری سطح گلخانه های آذربایجان شرقی طی سه سال آینده در دستور کار سازمان قرار دارد.

وی با بیان اینکه در دهه پنجم انقلاب اسلامی، ضرورت خودکفایی کشور در زمینه محصولات استراتژیک کشاورزی نظیر گندم، برنج، شکر، جو، دانه های روغنی، نهاده های دامی و کشاورزی و ... موجب شده است تا حرکتهای قابل توجهی در راستای تولید محصولات بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب صورت بگیرد و این دستاوردها از تلاش مستمر دلسوزان و خدمتگزاران و همچنین تولیدکنندگان شریف و زحمت کش و در راس همه اینها، حاصل خون هزارن شهید و ایثارگری سنگرسازان بی سنگر بدست آمده است گفت: بر این باور هستیم، با وجود شرایط جنگ اقتصادی در کشور، کشاورزان و بهره برداران شریف به همراه مسئولین مربوطه همانند 42 سال گذشته و حتی بیشتر از قبل به راه خود ادامه خواهند داد و با عبور از همه بحرانهای ساختگی از طرف دشمنان نظام، افق روشن و پر امیدی را برای آینده کشور خواهند ساخت.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به شاخص های پیشرفت بخش کشاورزی آذربایجان شرقی در 42 سالگی انقلاب اسلامی گفت: به همت روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی و مدیریت امور برنامه و بودجه سازمان، کتابچه ای با عنوان عملکرد بخش کشاورزی آذربایجان شرقی در 42 فصل از انقلاب اسلامی با مروری بر عملکرد جهادسازندگی سابق در عمران روستایی استان ، دستاوردهای 42 ساله انقلاب اسلامی در بخش کشاورزی استان ، عملکرد و اقدامات شاخص بخش کشاورزی استان از سال 92 الی 99 و نگاهی اجمالی به نقش پشتیبانی مهندسی جنگ جهاد سازندگی در طول هشت سال دفاع مقدس، تدوین ، چاپ و منتشر شده و در اختیار همه علاقمندان و مردم  قرار گرفته است که باید بگوییم این کتاب یک سند ماندگار از خدمات دولت در شرایط سخت و ویژه اقتصادی است.

انتهای پیام/60001/ر

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول