اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

آیا چند دستگی میان گروههای فلسطینی به پایان می‌رسد؟

گروههای فلسطینی قرار است در قاهره دور هم جمع شوند، تا شاید بتوانند بر سر موضوعات مختلف به خصوص انتخابات پیش رو به نقطه نظر مشترک برسند.

آیا چند دستگی میان گروههای فلسطینی به پایان می‌رسد؟

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس،  ۱۴ گروه فلسطینی امروز (یکشنبه) نمایندگان خود را به قاهره فرستادند تا در نشست بسیار مهم فردا حضور یابند. آیا گفت‌و‌گوهای قاهره قرار است خون جدیدی در رگ‌های اتحاد گروههای فلسطینی و برگزاری انتخابات بدمد؟

به نوشته رأی‌الیوم، ۱۴ گروه فلسطینی قرار است به مدت دو یا سه روز در قاهره حضور داشته باشند و در خصوص مسائل مختلف مورد اختلاف به خصوص انتخابات پارلمانی و ریاستی پیش رو و روند قانونی و فنی انتخابات گفت‌و‌گو کنند. در این میان برخی کارشناسان فلسطینی معتقدند که این گفت‌و‌گوها ثمری ندارد و چه بسا برگزاری انتخابات را به شکست کشانده یا به تأخیر بیاندازد، اما در مقابل برخی نیز عقیده دارند که تمامی طرف‌ها می‌خواهند تا انتخابات برگزار شود.

«محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اواخر دی‌ماه گذشته، موعد برگزاری انتخابات پارلمانی، ریاستی و شورای ملی را تعیین کرد و طی حکمی، اعلام شد که انتخابات پارلمانی در تاریخ ۲۲ ماه مه ۲۰۲۱ (یکم خرداد ۱۴۰۰)، انتخابات ریاستی ۳۱ جولای ( ۹ مرداد ۱۴۰۰) و شورای ملی را ۳۱ آگوست (۹ شهریور) برگزار خواهد شد.

در این راستا «حسین حمایل» سخنگوی جنبش فتح گفت که نشست قاهره در تکمیل گفت و‌گوهای پیشین است.

او گفت که بسیاری از موانع برطرف شده و در نشست قاهره موضوع انتخابات پارلمان و دیگر موضوعات بررسی خواهد شد و جنبش فتح با آغوش باز وارد این گفت‌و‌گوها شده است و موضوع صرفا بحث انتخابات نیست، بلکه باید تلاش شود اختلاف و چند دستگی میان گروههای فلسطینی پایان یافته و شراکت و همکاری آغاز شود.

«عمر شحاده» از رهبران «جبهه مردمی آزادسازی فلسطین» نیز گفت که این گروه فلسطینی در گفت‌و‌گوهای قاهره حضور خواهد یافت، اما موضعش درباره شرکت در انتخابات به نتایج نشست قاهره بستگی دارد.

به گفته وی اگر تمامی گروههای فلسطینی به خصوص فتح و حماس در گفت‌و‌گوها حضور یابند، بی تردید انتخابات با موفقیت برگزار خواهد شد. او این انتخابات را موجب بازساری سازمان آزادی‌بخش فلسطین دانست.

«رمزی رباح» عضو دفتر سیاسی گروه «الجبهه الدیمقراطیة» نیز به وبگاه القدس فلسطین گفت که این گروه هیچ‌گونه شروطی را از جانب آمریکا یا کشورهای عضو کمیته چهارگانه نخواهد پذیرفت.

پیش از این  «یحیی السنوار» رهبر حماس در نواز غره بر لزوم برگزاری انتخابات فلسطین به دور از مداخله رژیم صهیونیستی تاکید کرده و گفته بود: «به سران اسرائیل پیام می‌دهم که ما در جنبش حماس هرگز به آن اجازه نخواهیم داد که در فرآیند انتخابات مداخله کند».

«غسان الخطیب» تحلیلگر سیاسی فلسطینی نیز به رأی الیوم گفت که به نشست قاهره بسیار امیدوار است و چرا که گروههای اصلی در این نشست حضور خواهند یافت و از سوی دیگر با استقبال کشورهای منطقه‌ای و بین‌المللی مواجه شده است.

دبیران کل گروه‌های فلسطینی، سپتامبر گذشته، طی نشستی در استانبول ترکیه درباره برگزاری هر چه سریع‌تر انتخابات پیاپی (پارلمانی، ریاست جمهوری و مجلس ملی) توافق کردند. در صورت برگزاری انتخابات سه‌گانه مذکور در موعد اعلام شده، این انتخابات برای اولین بار بعد از بیش از یک دهه برگزار خواهد شد.

آخرین بار که فلسطینیان در سرزمین‌های اشغالی انتخابات ریاستی و پارلمانی برگزار کردند، به ترتیب سال ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ بود که با پیروزی جنبش حماس، جنبش فتح به ریاست محمود عباس آن را به رسمیت نشناخت.

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول