به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، اکبر فتحی امروز در گفتوگو با خبرنگاران از کسب رتبه اول استان آذربایجانشرقی در صنایع تبدیلی و بستهبندی محصولاتی همچون عسل در کشور خبر داد و اظهار داشت: تعداد 780 واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی در حال حاضر در سطح استان فعالیت میکنند که حدود 4 میلیون 800 هزار تن محصول مشمول فرآوری، بستهبندی و نگهداری در این صنعت میباشد و از منظر تعداد واحدهای فرآوری، استان آذربایجانشرقی رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه آذربایجانشرقی در فرآوری محصولاتی همچون تخممرغ جزو رتبههای برتر کشور است، ادامه داد: از هشت واحد فرآوری تخممرغ در کشور، سه واحد در استان آذربایجانشرقی قرار داشته که زمینه فرآوری تخممرغ با تولید محصولات مایع پاستوریزه و هموژنیزه همچنین پودر تخممرغ که شامل سفیده، زرده و مخلوط کامل تخممرغ میباشد با استفاده از ماشینآلات و دستگاههای پیشرفته و تمام اتوماتیک فرآوری میشود به این صورت که تخممرغها طی فرآیندی کاملا بهداشتی شکسته، تفکیک، هموژنیزه، پاستوریزه، خنک و سپس بستهبندی و سردخانهگذاری میشوند، آنگاه طی زنجیره سرد به دست مصرفکننده میرسند، میتوان این محصولات را به راحتی جایگزین تخممرغ معمولی نمود که این غنیمتی است که با توجه به تولید 10 درصد تخممرغ کشور توسط استان آذربایجانشرقی به دست آمده است.
فعالیت 27 کارخانه تولید آرد در آذربایجانشرقی
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در ارتباط با فرآوری و بسته بندی محصولات زراعی گفت: 27 کارخانه تولید آرد در کل استان قرار داشته که با ظرفیت یک میلیون و 700 هزار تن فعالیت میکنند و سیلوهای فعال استان در حال حاضر حدود یکمیلیون و 300 هزار تن غلات در خود نگهداری میکنند و خوشبختانه در فرآوری و نگهداری بیش از مقدار مورد نیاز استان است.
وی یادآور شد: حبوبات استان مثل عدس و نخود در کارخانجات نخودچی ممقان فرآوری و بستهبندی شده و ظرفیت این کارخانهها به قدری است که تولیدات مرتبط سایر استانها نیز در این واحدها فرآوری شده و به خارج از کشور صادر میشود.
فرآوری 500 هزار تن انگور و استحصال 110 هزار تن کشمش
فتحی به ظرفیت فرآوری و بستهبندی محصول کشمش در استان اشاره و اضافه کرد: حدود 500 هزار تن انگور تولیدی در واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی استان فرآوری شده و حدود 110 هزار تن محصول کشمش استحصال شده و پس از بستهبندی به کشورهای دیگر صادر میشود و باید بگوییم، ظرفیت واحدهای فرآوری انگور در سطح استان بالا بوده و از استانهای دیگر، محصول جهت فرآوری پذیرفته میشود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه وضعیت سردخانههای استان بهگونهای است که توانایی نگهداری 400 هزار تن محصولات کشاورزی را داشته و انشاءالله در سال آینده با تکمیل واحدهای در حال احداث، ظرفیت به 700 هزار تن خواهد رسید.
وی در ارتباط با ظرفیت فرآوری محصول گوجه فرنگی گفت: واحدهای تبدیلی و تکمیلی استان آذربایجانشرقی ظرفیت تبدیل 300 هزار تن محصول گوجهفرنگی به رب و دیگر مشتقات گوجه فرنگی را دارا میباشند.
فعالیت 5 واحد کشتارگاه دام سنگین و 13 واحد کشتارگاه طیور
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به ظرفیت واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی در حوزه تولیدات دام و طیور استان پرداخت و متذکر شد: تعداد پنج واحد کشتارگاه دام سنگین و 13 واحد کشتارگاه طیور و ماکیان در سطح استان فعالیت داشته و استانهای دیگر نیز از این ظرفیت استفاده میکنند.
وی افزود: خوشبختانه ظرفیت واحدهای تبدیلی و تکمیلی استان برای تولید محصولات لبنی مناسب بوده و نیازی به ارسال به سایر استانها دیده نمیشود.
مهندس فتحی به ایجاد ظرفیتهای جدید برای تولید و فرآوری محصولات جدید تاکید کرد و گفت: برای تولید نشاسته از ذرت و تولید پکتین از طبق آفتابگردان و ضایعات محصولات استفاده میشود همچنین نگهداری محصولاتی مثل هلو و زردآلو که استان آذربایجانشرقی سهم زیادی در تولید این محصولات دارد، واحد فرآوری و سردخانه سرد برای نگهداری مورد نیاز است و ایجاد ظرفیتهای جدید این امکان را فراهم خواهد کرد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان به عدم صادرات محصولات کشاورزی به صورت خام تاکید و تصریح کرد: وقتی محصولات بدون فرآوری و به صورت خام و اولیه صادر شود، ارزش افزوده نداشته و ارزآوری چندانی نخواهد داشت.
20 درصد صادرات غیرنفتی آذربایجانشرقی را محصولات کشاورزی تشکیل میدهند
وی افزود: در حال حاضر و در سالجاری حدود 20 درصد صادرات غیرنفتی مربوط به محصولات کشاورزی استان بوده و 60 درصد از این 20 درصد مربوط به محصولات فرآوری شده در واحدهای تبدیلی و تکمیلی استان بوده و با برنامهریزیهای دقیق میتوان وضعیت این جایگاه را بهبود بخشید.
انتهای پیام/60001/س