به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، احمد حمزهزاده از ثبت شیوه تهیه پنیر لیقوان به عنوان یکی از نمادهای مهم و اصلی لبنی آذربایجان در فهرست آثار ملی کشور خبر داد و اظهار داشت: این محصول از مهمترین ظرفیتهای گردشگری غذا در آذربایجانشرقی و کشور محسوب میشود که حاصل زحمات نسلهای متمادی از مردم خوشذوق روستای لیقوان است و طبق گفته گذشتگان، تولید پنیر بیش از صدها سال قبل بین مردم منطقه رایج بوده و به همین خاطر میتوان پنیر لیقوان را یکی از بهترین پنیرهای ایران و جهان دانست که از شیر گوسفند نژاد قزل به دست آمده است.
وی افزود: پنیر لیقوان از جمله پنیرهای مشهور و منحصر بهفرد جهان است که به سبب اینکه از شیر حیوانات پرورشیافته در دامنه سهند تولید میشود که به لحاظ مرغوبیت، کیفیت، عطر و طعم خوب در سطح عالی قرار دارد.
حمزهزاده گفت: این ادارهکل از سال گذشته در حال طی فرآیند ثبت پرونده پنیر لیقوان در فهرست آثار ملی بود که خوشبختانه با پیگیری مستمر معاونت میراثفرهنگی استان شیوه تهیه پنیر لیقوان به عنوان یکی از آثار ناملموس استان در جلسه اخیر شورای ثبت ملی آثار، در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفت.
انتهای پیام/60001/س