اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

ده‌فاضل نی‌ریز را دریابید/ ماجرای هفت‌تپه‌ در فارس تکرار نشود

دبیر مرکز مطالبه‌گری و آرمان‌خواهی بسیج دانشجویی فارس گفت: مطالبه این روزهای مردم ده فاضل نی ریز در واقع دیده شدن حق مسلم آنها است که با شروع به کار اکتشاف و بهره‌برداری از معادن این منطقه، پایمال شده است.

ده‌فاضل نی‌ریز را دریابید/ ماجرای هفت‌تپه‌ در فارس تکرار نشود

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، مهدی مزارعی پیرامون مساله ده فاضل نی ریز فارس از وضعیت اسفبار این منطقه خبر داد و افزود: به گواه مردم ده فاضل ۷۰ درصد مراتع به جهت احداث ایستگاه برق، ایستگاه گاز، شهرک صنعتی چند ده هکتاری، دفن و دفع زباله و گودفاضلاب از بین رفته است، حال ۳۰ درصد باقیمانده هم سهم معدن و بخش خصوصی شده است و اینجا منافع مردم بومی گویا محلی از اعراب ندارد!

وی گفت: مطالبه این روزهای مردم ده فاضل در واقع دیده شدن حق مسلم آنها است که با شروع به کار اکتشاف و بهره برداری از معادن این منطقه پایمال گشته است چرا که به هر طریقی و از هر مجرایی (که محل نقد جدی جریان دانشجویی می باشد) مجوزهای اکتشاف و بهره برداری برای عده ای صادر گردیده است.

دبیر مرکز مطالبه‌گری بسیج دانشجویی فارس ادامه داد: شروع به کار معادن تبعاتی نظیر از بین رفتن بافت و پوشش گیاهی منطقه و تخریب محیط زیست را دارد که از آن گریزی نیست و حق مردم منطقه محروم ده فاضل که سال های سال است قانونا و کتبا مجوز چرای دام های خود را در این منطقه دارند توسط برخی از مسئولین نادیده گرفته شده است.

وی افزود: معضل جدی حال این روزهای ده فاضل آنجایی است که در قبال اعتراضات مسالمت آمیز و حق طلبانه مردم بومی برخورد های قهری و سلبی نظیر بازداشت مردم می باشد که به نظر می رسد حال که مردم نسبت به حق قانونی خود در مواجهه با احداث معادن اعتراضی دارند بهترین روش و منش اسلامی و البته انسانی نشستن پای صحبت های این مردم شریف می باشد و نه دستگیری و برخوردی ناصواب.

مزارعی خاطرنشان کرد: یکی از نکات قابل توجه و شاید نواقص قانونی که محل ایراد و بروز چنین مسائلی است، ساختار سلیقه ای می باشد و ایجاد فساد از چنین ساختاری و یا حداقل بروز چنین حواشی از آن دور از انتظار نخواهد بود و درست در زمانی که مجموعه های خصوصی به دنبال کسب مجوز بهره برداری از معادن می باشند حتی با نظر مخالف مجموعه های نظارتی از جمله منابع طبیعی و یا محیط زیست، می توانند از طریق کمیته ای به نام کمیته تعامل راه را بر خود هموار ساخته و به نوعی قانونی مجموعه های نظارتی را کنار بزنند.

وی اضافه کرد: حتی با پذیرش این چنین فرایندی که قطعا نیاز به بازنگری قانونی دارد، چگونه مجموعه ای مجوز به بهره برداری از معادن را صادر می کند ولی حق چرای مردم محرومی که تنها راه درآمدیشان از این طریق می باشد را نادیده گرفته است و بدتر آنکه علاوه بر نادیده گرفتن حق مردم با آنها و در مواجهه با اعتراضات مردمی برخورد سلبی را نیز در دستور کار قرار می دهد؟!

مزارعی تقابل معدن داران و مردم بومی روستای ده فاضل نیز یکی‌ از تراژدی‌های غمناک مواجهه سرمایه دار و مردم مستضعف بومی است و افزود: جریان دانشجویی که هنوز از شوک اتفاقات هفت تپه و رانتهای عجیب و غریب آن بیرون نیامده حال باید شاهد بروز مساله ای جدید در استان فارس باشد، قربانگاه جدید محیط زیست و حقوق عامه، روستاهای ده فاضل و جعفرآباد واقع در ۱۰ کیلومتری نی ریز  است.

دبیر مرکز مطالبه‌گری بسیج دانشجویی فارس خطاب به نماینده مردم نی ریز، استهبان و بختگان که دعوت های مکرر دانشجویان را به بهانه سرکشی به روستاها و بخش های حوزه انتخابیه رد می کند، گفت: بد نیست یک بار هم پای صحبت مردم مظلوم ده فاضل بنشینند؛ بسیج دانشجویی صدای مردم ده فاضل است و هر گونه برخورد سلبی با مردم روستا را که در چارچوب مدار قانونی نباشد محکوم می کند و به صورت قاطع خواستار رسیدگی فوری به وضعیت مردم ده فاضل و جعفر اباد است.

انتهای پیام/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول