اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  موسیقی و هنرهای تجسمی

فواد توحیدی دبیر جشنواره نی‌انبان شد/ حال پیشکسوت موسیقی خراسان وخیم نیست

اجراهای عمومی اصلی‌ترین بخش جشنواره است و نشست‌های تخصصی با حضور پژوهشگران و نوازندگان ایران و کشورهای دیگر با محوریت ساز نی انبان برگزار خواهد شد.

فواد توحیدی دبیر جشنواره نی‌انبان شد/ حال پیشکسوت موسیقی خراسان وخیم نیست

به گزارش خبرگزاری فارس، نخستین جشنواره بین المللی نی انبان توسط معاونت گردشگری و معاونت فرهنگی اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش و به ریاست خسرو نشان از ۲۰ تا ۲۲ اسفندماه در کیش برگزار خواهد شد.

فواد توحیدی دبیر نخستین جشنواره بین المللی نی انبان در خصوص برگزاری جشنواره ای با محوریت ساز نی انبان گفت: حدود دو سال از مهاجرت من به جزیره کیش میگذرد و از همان  لحظه به فکر طراحی جشنواره ای فراملی متناسب با اتمسفر و حال و هوای جزیره بودم و بالاخره به این باور رسیدم که نی انبان بهترین گزینه در این رابطه است. این ساز سال های سال است که در رپرتوار موسیقی جزیره حضوری پررنگ دارد. در کنار این مساله شخصا معتقد هستم نی انبان جذاب ترین سونوریته را در بین سازهای نواحی ایران دارد که در آنِ واحد چندین حس را در شنونده برمی انگیزد به طوریکه مخاطب دقیقا نمیداند از شنیدن صدای آن شاد است یا غمگین. دچار وهم است یا حماسه. این خصوصیت در سازهای دیگر دیده نمی شود. در نهایت طرح خود را در معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد مطرح کردم و خوشبختانه مورد استقبال واقع شد.

وی ادامه داد: هدف اصلی جشنواره نی انبان کیش دعوت از بهترین نوازندگان نی انبان برای حضور در این رویداد است. برای همین انتخاب هدفمند گروهها بهترین گزینه پیش روی ما بود. ضمن اینکه تا این لحظه استقبال خوبی هم در بخش فراخوان و انتخاب داشته ایم و از اکثر نقاط ایران به دبیرخانه آثاری ارسال شده است.

این پژوهشگر موسیقی بومی با بیان اینکه سعی کرده ایم بهترین نوازندگان نی انبان کشور و تعدادی از نوازندگان این ساز در سایر کشورها در  جشنواره حضور داشته باشند، اظهار داشت: اکثر گروههای برتر نی انبان کشور برای حضور اعلام آمادگی کرده اند و در بخش فراخوان هم به سایر هنرمندان فرصت شرکت از طریق ارسال اثر داده شده است که هنرمندان این بخش توسط هیات علمی جشنواره انتخاب و دعوت می شوند. از تعدادی از پیشکسوتان ساز نی انبان در چهار منطقه ثبت شده نی انبان شامل خوزستان، بوشهر،کرمان و هرمزگان هم برای تجلیل در جشنواره دعوت شده است. بخش بین الملل جشنواره توسط هنرمند ارزنده نی انبان آقای محسن شریفیان مدیریت میشود و نی انبان نوازان صاحب نامی هم در این بخش حضور خواهند داشت. شورای علمی جشنواره نیز از  آقایان صادق چراغی، بابک شهرکی، دکتر محمدعلی مرآتی و محسن شریفیان تشکیل شده است. شرکت کنندگان در مناطقی از جزیره زیبای کیش اجرای برنامه دارند و اختتامیه جشنواره هم در سالن همایش های خلیخ فارس برگزار خواهد شد. 

دبیر نخستین جشنواره بین المللی نی انبان ادامه داد: اجراهای عمومی اصلی ترین بخش جشنواره است ضمن اینکه نشست های تخصصی با حضور پژوهشگران و نوازندگان ایران و کشورهای دیگر شرکت کننده در محوریت ساز نی انبان برگزار خواهد شد. بخش تجلیل از پیشکسوتان و همچنین ثبت و ضبط آثار شرکت کنندگان از دیگر بخشهای جشنواره است.مشخصات و سابقه فعالیت هنرمندان هم در کتاب جشنواره منتشر خواهد شد.

توحیدی در خصوص برگزاری جشنواره های موسیقی با موضوعیت دیگر سازهای نواحی گفت: در حال حاضر محوریت با ساز نی انبان است و هنرمندان در قالب تکنوازی و آنسامبل به اجرای برنامه می پردازند. سازهای همراه با توجه به رپرتوار هر منطقه در جشنواره حضور دارند. شاید در آینده موضوعی جداگانه مربوط به سازهای همراه و همچنین آداب و رسومی که با همراهی نی انبان برگزار می شود و همچنین بحث ساخت نی انبان، بخش مقالات علمی و فیلم های مستند در جشنواره مطرح شود.

این آهنگساز در خاتمه با اشاره به جایگاه جشنواره بین المللی نی انبان اظهار داشت: شخصا معتقدم این جشنواره به زودی یکی از جذاب ترین و مهم ترین جشنواره های موسیقی در کشور خواهد شد به طوریکه گردشگران و علاقمندان بسیاری برای استفاده از برنامه های جشنواره به جزیره کیش خواهند آمد. این نکته را هم اضافه کنم اگرچه نی انبان حضور دیرینه ای در چهار استان ثبت شده در میراث ناملموس فرهنگی کشور دارد ولی علاقمندان و نوازندگان بسیاری در سایر نقاط کشور نیز دارد. این جشنواره می تواند تاثیر زیادی در ایجاد رقابت و در نتیجه بالا رفتن سطح کیفی نوازندگان داشته باشد.

نخستین جشنواره بین المللی نی انبان توسط معاونت گردشگری و معاونت فرهنگی اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش و به ریاست خسرو نشان از ۲۰ تا ۲۲ اسفندماه در کیش برگزار خواهد شد. فواد توحیدی دبیری جشنواره و محسن شریفیان دبیری بخش بین الملل را برعهده دارند.
*********************

حال پیشکسوت موسیقی خراسان وخیم نیست!

برادرزاده استاد محمدپرست می‌گوید: متاسفانه در برخی نوشته‌های فضای مجازی از وخامت حال استاد محمدپرست نوشته بودند که من چنین اخباری را تکذیب می‌کنم.

یکی از نزدیکان عثمان محمدپرست هنرمند پیشکسوت موسیقی نواحی منطقه خراسان از بهبود اوضاع جسمانی این نوازنده پیشگام خبر داد.

علی پونه داماد و فرزند برادرِ عثمان محمدپرست گفت خوشبختانه حال جسمانی استاد نسبت به روزهای قبل بسیار بهتر و مطلوب‌تر است به طوری که پزشک وی از ترخیص او تا یکی دو روز آینده خبر می‌دهد.

او افزود: متاسفانه در برخی نوشته‌های فضای مجازی از وخامت حال استاد محمدپرست نوشته بودند، که من همین جا چنین اخباری را تکذیب می‌کنم.

عثمان محمدپرست از هنرمندان شهیر موسیقی نواحی منطقه خراسان روز سوم اسفند ماه به دلیل خونریزی معده در بیمارستان بستری و سپس به یکی از بیمارستان‌های مشهد انتقال یافت.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول