اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مرکزی

آغاز مرمت بادگیر آب انبار تاریخی نراق

مدیر پایگاه بافت تاریخی شهر نراق گفت: با هدف حفظ بناهای تاریخی و نمادهای محلی، مرمت بادگیر آب‌انبار حاج مهدی نراقی آغاز شد.

آغاز مرمت بادگیر آب انبار تاریخی نراق

پروین سادات طیبی در گفت وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار کرد: مرمت بادگیر آب انبار حاج مهدی نراقی که در سالهای گذشته در اثر عدم رسیدگی و مرمت به موقع متولیان امر از جمله اداره اقاف و امورخیریه در نواحی لبه‌های بادگیر ترکهای سازه ای و رهاشدگی آجرها دیده شده بود، در پی قرارداد مرمت اضطراری بازار تاریخی نراق، رفع خطر و مرمت بادگیر شروع شد.

وی اعتبار اختصاص داده شده به این پروژه را دو میلیون ریال اعلام کرد و افزود: دیوارچینی، تیغه چینی، اجرای قفسه بادگیر، اجرای سقف بادگیر، اجرای شرفیها و اندود کاهگل ته‌کش و روکش از جمله موارد مرمتی بادگیر این بنای تاریخی است.

مدیر پایگاه بافت تاریخی شهر نراق با بیان اینکه اقدامات دولت به تنهایی نمی تواند مثمر ثمر و نتیجه بخش باشد و باید راهکارهای دیگری نیز در این خصوص اندیشیده شود، اظهار داشت: اجتماعی کردن حفاظت از بناهای تاریخی یکی از راهکارهایی است که در نظر است نه تنها نهادها، دستگاههای اجرایی مختلف بلکه همه مردم با احساس مسئولیت و در حیطه خود در این خصوص برای محافظت از میراث فرهنگی و تاریخی کشور اقدام کنند.

 

طیبی ادامه داد: مرمت امری است مستمر و رسیدگی به ابنیه تاریخی که هویت و شناسنامه ملی هر منطقه است و نیازمند همکاری تمامی نهادهای وابسته و ذینفعان و صاحبان ابنیه از جمله مالکان، اداره اوقاف و امور خیریه در ابنیه مذهبی و بازارها و بقاع متبرک و همچنین شهرداران شهرهای تاریخی است. در این مسیر اگر دیگر ارگان‌ها و نهادهای دخیل، باب یک همکاری همه جانبه را باز کنند با سرعت بیشتر و کیفیت بالاتری می توان این وظیفه همگانی را به انجام رساند.

مدیر پایگاه بافت تاریخی شهر نراق تصریح کرد: آب انبارها از شاهکارهای معماری دوره قاجار در شهر نراق از توابع شهرستان دلیجان هستند و شهر نراق دارای بناهایی از دوره قاجار به علت نزدیک بودن به معماری کاشان از اصالت خاصی برخوردارند. این بنای تاریخی با توجه به ویژگی خاص آن، به‌صورت جاذبه‌ای خاص برای گردشگران تبدیل شده است.

وی خاطر نشان کرد: این آب انبار همچنین به علت اینکه رو به روی مسجد جامع شهر نراق قرار دارد به آب‌انبار مسجد جامع نیز مشهور است. این آب‌انبار توسط حاج مهدی ولد عبدالله ساخته شده و دارای پلان شمالی – جنوبی است.

طیبی یاد آور شد: در ساخت این آب‌انبار از مصالحی چون آجر، سنگ، آهک و ساروج استفاده شده و راه‌پله آن که منتهی به پاشیر می‌شود ۳۳ پله دارد و از آجر و سنگ ساخته شده است. سر در ورودی آن با آجر به صورت خفته و راسته ساخته شده و پوشش سقف ورودی و راه‌پله‌های آن دارای تزئینات زیبایی با کاشی‌هایی به رنگ فیروزه‌ای و آبی است. بالای لچکی‌های دو طرف قوس ورودی راه‌پله، کتیبه‌ای سنگی وجود دارد که تاریخ ۱۲۶۴ قمری را نشان می‌دهد.

مدیر پایگاه بافت تاریخی شهر نراق گفت: آب‌انبار حاج مهدی در سال ۱۳۸۰ به شماره ۴۶۰۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول