اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری جهان

نخستین ماهواره چوبی جهان به مدار زمین می‌رود

نخستین ماهواره چوبی جهان که توسط یک شرکت فنلاندی ساخته شده امسال به مدار زمین می‌رود.

نخستین ماهواره چوبی جهان به مدار زمین می‌رود

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از اسپیس،  نخستین ماهواره چوبی جهان که توسط یک شرکت فنلاندی ساخته شده امسال به مدار زمین می‌رود. 

این پروژه‌ به نام «ویزا وودست» (WISA WOODSAT) می‌خواهد یک ماهواره کوچک را با پوسته بیرونی ساخته شده از تخته سه‌لا(تخته لایه) به فضا بفرستد.

«WISA WOODSAT» یک نانو ماهواره براساس استاندارد محبوب «CubeSat» است؛ کیوب‌ست به نوعی از ماهواره‌های کوچک گفته می‌شود که به‌صورت ماهواره‌ای متشکل از واحدهای مکعب‌شکل در ابعاد ۱۰×۱۰×۱۰ سانتی‌متر و وزنی در حدود ۱۳۰۰ گرم تعریف شده‌اند.

این نانوماهواره که ۱۰ سانتی متر طول و یک کیلوگرم وزن دارد، به مدت طولانی در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین در معرض دماهای شدید، فشار خلاء و تابش‌‌های فضایی و سایر تشعشعات قرار خواهد گرفت

این ماهواره چوبی در چارچوب مأموریتی که توسط شرکت فنلاندی «Arctic Astronautics» طراحی شده، پرتاب خواهد شد. هدف از این ماموریت آزمایش رفتار و دوام این صفحات تخته سه لا در شرایط سخت فضایی و ارزیابی مناسب بودن آن برای ماموریت‌های آینده است.

این ماهواره با دو دوربین مجهز خواهد شد که یکی از آنها به یک چوب  متصل می‌شود و به تیم ماموریت اجازه می‌دهد تا نحوه تغییر سطح تخته سه لا ماهواره را در محیط فضا مشاهده کنند.

«Samuli Nymanm» از محققان این پژوهش و یکی از بنیانگذاران  شرکت فنلاندی «Astronautics Astronautics» گفت: ماده اصلی تخته سه لا توس است و تفاوت اصلی این است که تخته سه لا معمولی برای استفاده در فضا بیش از حد مرطوب است، بنابراین ما چوب‌های خود را در یک محفظه خلا thermal حرارتی قرار می‌دهیم تا خشک شود. سپس ما یک لایه اکسید آلومینیوم بسیار نازک اضافه می‌کنیم.

بنابراین چگونه یک ماهواره ساخته شده با چوب می‌تواند در فضای خارجی زنده بماند؟

به گفته نایمن، اکسید آلومینیوم، یک ترکیب شیمیایی که به طور معمول برای کپسول الکترونیک استفاده می‌شود، به جلوگیری از آزاد شدن گاز در محیط فضا توسط چوب کمک می‌کند. همچنین از سطح در برابر قرار گرفتن در معرض اکسیژن اتمی خورنده که در حاشیه جو زمین یافت می‌شود، محافظت می‌کند. 

شرکت فنلاندی در بیانیه‌ای گفت: این اکسیژن اتمی به احتمال زیاد صفحات تخته سه لا را تیره می‌کند، اما ماهواره باید در شرایط شدید زنده بماند. جدا از دوربین‌های تعریف شده، ماهواره همچنین مجموعه‌ای از حسگرهای فشار را در اختیار خواهد داشت که فشار را در حفره‌های موجود در فضاپیما کنترل می‌کند.

انتهای پیام/ 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول