اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان رضوی

وقف مشارکتی در موقوفه مهر فاطمی، ابتکاری در اصل وقف بود

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: موقوفه مهر فاطمی یک ابتکاری در اصل وقف بود که ما وقف مشارکتی داشته باشیم، یعنی افرادی که ثروت زیادی ندارند بتوانند دسته جمعی وقفی را انجام دهند و خود این مشارکت در وقف ابتکاری بود که فوق العاده ارزشمند بود.

وقف مشارکتی در موقوفه مهر فاطمی، ابتکاری در اصل وقف بود

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی، آیت الله سید احمد علم الهدی در اختتامیه تکمیل سهام موقوفه حضرت زهرا سلام الله علیها(مهر فاطمی) با عنوان «شکرانه ارادت» در مجتمع آفتاب  ولایت اظهار کرد: پیامبر(ص) برای هر کدام از ائمه یک یا دو خصوصیت بیان کردند اما برای امام رضا(ع) چهار خصوصیت بیان می‌کنند، اینکه امام رضا(ع) امت را از مشکلات عبور می‌دهد، بحران‌ها برطرف می‌کند، مشکلات سر راه امت که در خط اضمحلال و براندازی امت است را برمی‌دارد، تردکننده دشمنان و کینه‌توز امت هستند و مومنین امت را به یکدیگر نزدیک می‌کنند و  امت را در نقطه والایی قرار می‌دهند. 

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با تاکید بر اینکه افراد در هر حرفه و شغلی در خط اعلای ولایت اهل بیت کار و فعالیت کنند، افزود: ما باید در مشاغل مختلف و برنامه‌های زندگی سهم امام رضا(ع) را در محضر امام رضا(ع) مشخص کنیم.

وی با بیان اینکه سهم امام هشتم خدمت به ولایت اهل بیت(ع) است، گفت: خود حضرت به این مسئله توجه داشتند و مقام ولایت و مقام اولی و انفس بودن اهل بیت(ع) در جامعه باید مورد توجه قرار گیرد، چون امام رضا(ع) به این نوع اصل ولایت توجه داشتند و امامت اجرایی در عرصه ولایت را حضرت در حدیث سلسله الذهب بیان کردند. 

آیت الله علم الهدی بیان کرد: امام هشتم(ع) بر امامت و ولایت اجرایی حساسیت زیادی داشتند و در همه آموزه‌های امام رضا(ع) و در همه موقعیت‌هایی که برای اظهار نظر و یا تبیین مسیر سیاسی در زندگی امام هشتم پیش آمده بر امامت اجرایی بیشتر توجه داشتند، بنابراین بزرگترین خدمت به امام هشتم میزان خدمتگذاری ما به مقام ولایت و مقام امامت اهل بیت آن هم امامت اجرایی اهل بیت(ع) است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه پیامبر گرامی اسلام دو معصوم یعنی امام رضا(ع) و حضرت فاطمه(س) را بضعه معرفی کرده‌اند، افزود: برخی بضعه را پاره تن معنی کردند در حالی که بضعه به معنی سرمایه است این دو شخصیت جنبه سرمایه‌ای برای پیامبر دارند، به این دلیل که حضرت فاطمه(س) نقش اصلی در احیا و تثبیت امامت داشتند و امام رضا(ع) در نجات جریان امامت در مقابل توطئه مأمون ایفای نقش کردند.

وی گفت: مأمون می‌خواست با وارد کردن آموزه‌های کتاب‌های یونانی به ترجمه عربی در داخل امت اسلام مسئله اندیشه امامت در کنار اندیشه توحید از بین برود بنابراین امام رضا(ع) در مسائل فکری با افکار اجنبی که مأمون وارد جامعه دینی ما کرد این توطئه‌ها را از بین برد.

آیت الله علم الهدی گفت: فردی می‌گفت «از علائم ظهور امام زمان(عج) این است که دو شعائر در دنیا در بین شیعیان توسعه پیدا می‌کنند یکی شعائر مظلومیت صدیقه اطهر و دیگری شعائر نیمه شعبان» در این ارتباط حرکتی که در موقوفه مهر فاطمی انجام گرفت از یک نظر موجب احیای شعائر مظلومیت حضرت زهرا(س) شد و از طرف دیگر وقف مشارکتی به‌عنوان کار ابتکاری معرفی شد که  این ابتکار اگر توسعه پیدا کند، میدان وقف در جامعه ما گسترش پیدا می‌کند. 

امام جمعه مشهد افزود: تا قبل از این وقف کردن غالبا مربوط به افرادی بود که از امکانات مادی برخوردار بودند و ثروتی داشتند بنابراین بخشی از دارایی خود را که می‌خواستند به‌عنوان صدقه جاریه تثبیت و دائمی کنند، وقف می‌کردند اما در وقف مشارکتی افراد فاقد دارایی و ثروت و امکانات مادی و اقتصادی که از فضیلت و برکت وقف محروم بودند، توانستند در وقف سهیم شوند.

وی بیان کرد: موقوفه مهر فاطمی یک ابتکاری در اصل وقف بود که ما وقف مشارکتی داشته باشیم، یعنی افرادی که ثروت زیادی ندارند بتوانند دسته جمعی وقفی را انجام دهند، خود این مشارکت در وقف ابتکاری فوق العاده ارزشمند بود و موقوفه مهر فاطمی نزدیک به ده‌ها هزار نفر در آن واقف شدند.

آیت الله علم الهدی با بیان اینکه قبلا از موقوفاتی که برای اقامه عزا برای سیدالشهدا بود، برای اقامه عزا برای حضرت زهرا(س) استفاده می‌شد و موقوفه‌ای به‌نام حضرت زهرا(س) نداشتیم، گفت: این شاید اولین موقوفه‌ای باشد که به‌نام حضرت زهرا(س) در یک شکل وقف مشارکتی انجام گرفت و امروز تمام اقساط این موقوفه پرداخت شد و کاملا در مالکیت موقوفه قرار گرفت.

امام جمعه مشهد گفت: هزینه‌های عایدی این موقوفه در رأس آن باید صرف راهپیمایی روز شهادت حضرت زهرا(ع) و مراسم عزاداری ایشان شود و در مرحله بعد اساتید حوزه علمیه و پژوهشگران فعال در حوزه و دانشگاه در راه احیای شعار زهرا(س) به‌وسیله این موقوفه فعالیت خود را توسعه دهند.

انتهای پیام/ ۷۰۰۵۱

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول