اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فارس من

از مطالبه ورود دستگاه‌های نظارتی تا ابراز همدردی؛ مردم در «فارس‌من» درباره خوزستان چه می‌گویند؟

همزمان با بالا گرفتن مشکلات آبی در خوزستان مطالبات زیادی در این‌باره در «فارس من» به ثبت رسیده است. این گزارش مرور آنهاست.

از مطالبه ورود دستگاه‌های نظارتی تا ابراز همدردی؛ مردم در «فارس‌من» درباره خوزستان چه می‌گویند؟

به گزارش خبرگزاری فارس، گاومیش‌های تشنه، رودها و نیزارهای خشک، مردمان چشم انتظار آب و لب‌های خشک کودکان، همه و همه نمادی از بی‌تدبیری مدیرانی است که تنها به  دنبال مُسَکن جلگه سرسبز خوزستان بوده اند تا درمان زخم این روزهای دیار خوبان...

چندر روزی است که بی آبی در پی خشکسالی و بی بارانی‌های اخیر، صدای مردم شهرهای خوزستان را در آورده است، اغلب آن‌ها به دلیل تلف شدن دام‌ها، نبود آب برای آبیاری مزارع و نخلستان‌ها و سیراب کردن گاو میش‌ها به سیاست‌های آبی دولت دوازدهم اعتراض دارند.

خوزستان در طول سال‌های گذشته، شاهد بی تدبیری‌های بسیاری از سوی مسئولان استانی و ملی بوده است، به طوری که سیل برخی مناطق شهری و روستایی خوزستان را با خود برد و تخریب کرد و علت آن نیز عدم توجه به زیر ساخت‌های فاضلابی شهرهای خوزستان بود که گویا در این سال‌ها توجه جدی و لازم برای حل این مشکل عظیم نشده بود.

اما اگر همین سیل که روزی کوچه و خیابان‌های شهرها را برداشته بودبه صورت هدفمند مهندسی و وارد چرخه آب‌های زیر زمینی می شد شاید امروز این استان پهناور غرق کم‌آبی و بی تدبیری دولتی‌ها نبود و شاهد مرگ گاو میش‌ها و فلامینگو و ماهی های رودخانه‌های این استان و انتظار مردم برای ماشین‌های حمل آب در این دشت پهناور نبودیم.

فارس من همواره همراه مردم در روزهای سخت بوده و هست، از این رو این بار نیز مأمن و ملجأ روزهای سخت خوزستان خواهد بود تا مردم بتوانند  مطالبات خود را مطرح و التیامی بر دردها و زخم‌های کهنه و هشت ساله این استان باشد.از این حیث در این گزارش سعی داریم تا به بررسی مطالباتی بپردازیم که شما شهروندان خوزستانی در فارس من به ثبت رسانده‌اید:

 

خشکسالی خوزستان حاصل بی‌تدبیری مسئولان

شاید حتی یک روز هم فکرش را نمی‌کردند خوزستان سیل زده، گرفتار خشکسالی عظیم شود و مرگ گاو میش‌ها جلوی چشم کشاورزان درد آنها را بیش از پیش کند اما گویا بی‌تدبیرهای تدبیر نکردند و این شد سرنوشت خوزستان، حالا خوزستان آب ندارد، گاو میش‌ها تشنه و صاحبان آن‌ها شاهد مرگ چندین رأس از این ته مانده‌های حاصل‌شان هستند.

مطالبه‌گران این پویش می‌گویند: سپاه و ارتش دو یار انقلاب و بازوی توانمند کشور در روزهای سخت انقلاب، پا به میدان خدمت به خوزستان بنهند، آن‌گونه که پیش‌تر در کرونا و طرح‌های گوناگون دیگر در کنار مردم بودند. آن‌ها معتقدند خشکسالی در خوزستان بیداد می‌کند و یک شبه نمی‌توان بی تدبیری هشت ساله دولت را تدبیر بخشید.

 

تلف شدن دام‌ها، مسئولان کاری کنند!

هورالعظیم یکی از بزرگترین تالاب‌های خوزستان، حال خوشی ندارد‌. یک سوم این تالاب در مرز ایران و دو سوم آن نیز در خاک کشور عراق واقع شده است که با این حال، خشکسالی دامن آن را هم‌گرفته است.تالابی که از نظر دارای منابع جانوری و گیاهی بسیار غنی بو د حالا سرنوشت آن بسیار شبیه به دیگر تالاب‌های کشور است، خشک و از رونق افتاده و بی آب و مسئولان همچنان در خواب...

تالابی خشک، بدون پوشش گیاهی و نیزاری و تقریبا خشک، منتظر یک جرعه آب برای بقای حیات در سرزمین جلگه‌ها...در این باره پویشی در فارس من به ثبت رسیده است که از ناخوشی هورالعظیم خبر می‌دهد. مطالبه‌گران این پویش با ابراز نگرانی از وضعیت این تالاب، از مرگ حدود ۲۰۰ راس احشام مردم به دلیل نبود آب در این نقطه نگران هستند.

 

قوه قضاییه به تخلف دولت در خوزستان ورود کند

برداشت‌های بی رویه از سفره‌های زیرزمینی و تخریب محیط زیست و زیست بوم، ایجاد چاه‌های غیر مجاز و عمیق و برخی دیگر از فعالیت‌های انسانی را شاید بتوان دلایل عمده خشکسالی در خوزستان تلقی کرد، خوزستانی که رنج دیده و حالا بی‌آبی نفس‌های او را به شماره انداخته است.

در ماجرای خوزستان آنچه مهم است توجه به برداشت‌های بی رویه و حق آبه‌های غیرمجاز و بی قانونی است که این روزها کمتر کسی به آن انتقاد ندارد، حق آبه‌ای که دیگر به پایین دست‌ها چیزی نمی‌رسد و مردم خواهان ورود قوه قضاییه به این تخلف عظیم هستند. تخلفی آشکار که نیاز است قوه قضاییه به عنوان نهاد بالادستی و نظارتی به آن ورود کند تا حق مردم را از مسئولان بگیرد.

به همین دلیل، پویشی در فارس من به راه افتاده که خواستار آن است تا قوه قضائیه به موضوع تخلف دولت در برداشت غیر قانونی از سرشاخه‌های بالادستی رودخانه‌های خوزستان ورود و  با خاطیان برخورد کند.

 

رسیدگی عاجل به مساله بی آبی در خوزستان...

این کمپین نیز صدای دیگر مردم خوزستان است، صدایی که این روزها حکایت از بی آبی و گلایه‌های مردمی دارد، اما گویا دولت‌ها در سالهای گذشته آنچنان به این خطه پهناور و زخم دیده از جنگ توجه نداشته‌اند. خواسته ایجاد کنندگان این پویش،توجه به خوزستان و تلاش برای مقابله با کم آبی و همچنین اصلاح رویه نادرست و برداشت‌های غیرمجاز آبی است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول