اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  آذربایجان غربی

انقلاب اسلامی احیا کننده نماز جمعه است

یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی احیا و تقویت نماز جمعه است، نماز جمعه مظهر شکوه امت اسلامی بوده و در این راستا بزرگان و صاحب نظران این مرز و بوم توصیه‌های فراوانی در خصوص اهمیت و ارزش والای آن و وظیفه سنگینی که برای وحدت آفرینی وبصیرت دهی بر دوش ائمه جمعه نهاده شده، بیان کرده‌اند.

انقلاب اسلامی احیا کننده نماز جمعه است

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بنیانگذار انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) در دهم اسفند سال ۱۳۵۷ قم را برای استقرار خود انتخاب کردند و اوضاع کشور تا حدودی آرام شد که طی این زمان مرحوم آیت‌الله طالقانی با تماسی که با مرحوم حاج احمد داشتند اعلام می‌کنند که به امام خمینی بگوید حالا که نظام جمهوری اسلامی ایران برقرار شده و تا حدودی نظم و انسجام در جامعه برقرار است دستور فرمایید نماز جمعه نیز در کشور اقامه شود. طی آن مرحود حاج احمد پیام آیت الله طالقانی را به امام رسانده و ایشان می‌فرمایند که خود آیت‌الله طالقانی اقدام به اقامه نماز جمعه کنند، بنابراین در پنجم مرداد ۱۳۵۸ اولین نمازجمعه تهران به امامت آیت‌الله سید محمود طالقانی اقامه شد.

بر همین اساس بود که به حکم حضرت امام (ره)، اولین نماز جمعه در ۵ مرداد ۱۳۵۸ با حضور باشکوه مردم مسلمان روزه‌دار تهران در گرمای شدید تابستان به امامت مرحوم آیت اللّه طالقانی در دانشگاه تهران با شکوه و جلوه خاصی برگزار شد.

خاطرنشان می‌شود مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت و جایگاه نماز جمعه می‌فرمایند: نماز جمعه همان طور که نامش هم نشان می‌دهد، نمازی است که ذکر خدا را با اجتماع مسلمانان توأم تأمین می‌کند.

این نماز تفاوت می‌کند با آن ذکر و یادی که تنها و در خلوت انجام بگیرد.در این نماز تَن‌های مردم و دل‌های مردم در کنار یکدیگر قرار می‌گیرد، لذا به این نماز می‌گویید: نماز وحدت آفرین. حقیقت هم همین است.نماز جمعه یک عبادت بزرگ دست‌جمعی است و اثر عمومی عبادات را که تلطیف روح و جان و شستن دل از آلودگیهای گناه و زدودن زنگار معصیت از قلب می‌باشد در بردارد به خصوص این که مقدمتاً دو خطبه دارد که مشتمل بر انواع مواعظ و ‌اندرزها و امر به تقوی و پرهیزگاری است.

 

 

بصریت‌دهی و تبیین مبانی انقلاب اسلامی در خطبه‌های نماز جمعه

حجت الاسلام حسین فصیح‌نیا در خصوص اهمیت و جایگاه نماز جمعه به خبرنگار فارس می‌گوید: در خصوص اهمیت و ارزش والای نماز جمعه همین بس است که خدای متعال سوره‌ای به نام جمعه در قرآن نازل کرده است و بعضی شرایط نماز جمعه در این سوره مبارک ذکر شده است.

امام جمعه شاهین‌دژ ادامه داد: دومین مسئله امامت جمعه است و در زمان حضور حضرت بقیه‌الله اعظم نماز جمعه واجب خواهد شد، و این نشان‌دهند این موضوع است که از مقام امامت بوده و دارای ارزش والایی است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر امام معصوم در ظاهر حضور ندارند که امامت کنند بنابراین نائب امام که ولی فقیه است مسوولیت امور را عهده‌دار بوده تصریح کرد: هر کسی نمی‌تواند اقامه نماز جمعه را بر عهده بگیرد در این راستا بایستی از طرف امام معصوم و یا ولی فقیه منصوب شود و در حکم ائمه جمعه آمده که از طرف ولی فقیه منصوب شده است تا اقامه نماز جمعه مشروعیت پیدا کند.

فصیح‌نیا یادآور شد: در روایات فراوانی از اهمیت و جایگاه نماز جمعه ذکر شده است در "کتاب قرارگاه تقوا"که تفسیر سوره جمعه است نقلی از امام صادق(ع) آمده است که می‌فرمایید هر کس سه جمعه متوالی متعمدا نماز جمعه را ترک کند و نسبت به اقامه نماز جمعه بی اعتنا باشد در عالم معنا از منافقین شمرده می‌شود.

امام جمعه شاهین‌دژ با بیان اینکه نماز جمعه یک نماز عبادی و سیاسی است افزود: نماز جمعه یک جنبه عبادی دارد که واجب شرعی بوده و دارای دو خطبه است که به جای نماز ظهر برگزار می‌شود و یک بعد سیاسی دارد که مسائل و مصالح مهم مسلمانان و مسائل کشوری و بین المللی و شهرستانی توسط خطیب جمعه بیان می‌شود.

وی اذعان کرد: انقلاب اسلامی زنده و تقویت کننده نماز جمعه است و در حال حاضر ۹۰۰ ائمه جمعه در کل کشور وجود دارد و در مناطق مختلف کشور اقدام به اقامه نماز جمعه می‌کنند.

فصیح نیا خاطرنشان کرد: نماز جمعه یک نوع بصریت‌دهی و تبیین مبانی انقلاب اسلامی است که خطیب جمعه در خطبه‌ها مطرح و تبیین می‌کنند و در واقع می‌توان گفت ائمه جمعه پل ارتباطی و تریبون بین مردم و مسوولین است که مشکلات مردم با احترام برای مسوولین مطرح می‌شود.

نماز جمعه قلب فرهنگی هر شهر است

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه آذربایجان‌غربی با اشاره به پنج مرداد سالروز نماز جمعه بیان کرد: نماز جمعه طی سالیان گذشته به عنوان قلب فرهنگی شهر بسیاری از شبهات مختلف دینی، مذهبی و سیاسی و اجتماعی را جواب داده است.

 عبدل تصریح کرد: در طول تاریخ  تاثیرگذاری نماز جمعه در خصوص رویارویی با جنگ نرم  دشمن حائز اهمیت بوده و دهه اول انقلاب ترورهای مختلفی که منافقین و قضایای که بنی صدر در کشور ایجاد می‌کرد و مسائل موجود در کردستان توسط نماز جمعه خنثی شد.

وی گفت: در دهه دوم انقلاب طی سال ۱۳۷۸ قضایای کوی دانشگاه توسط تریبون‌های نماز جمعه بین مردم روشنگری شد تا مردم از این جنگ نرمی که دشمن ایجاد کرده بود رهایی پیدا کند.

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: در دهه سوم انقلاب قضایای فتنه ۸۸، مقام معظم رهبری با کلام نورای خود توانستند فتنه ۸۸ را با خطبه‌های نماز جمعه خنثی کنند که این نشانه اهمیت و ارزش بالای خطبه‌های نماز جمعه را نشان می‌دهد. 

عبدل اظهار داشت: در دهه چهارم انقلاب که دهه کنونی است که اغتشاشات بنزین با بی‌تدبیری دولت مردم را به آشوب کشید و همین خطبه‌های نماز جمعه به طبعیت از  مقام معظم رهبری در سراسر کشور توانست فتنه را خاموش کند.

نماز جمعه در اندیشه امام خمینی(ره)

 امام خمینی(ره) در کتاب کشف الاسرار که در نخستین سال‌های سلطنت محمدرضا پهلوی انتشار یافت، اشاره کوتاهی به مسأله نماز جمعه دارند اما در کتاب تحریرالوسیله که در زمان تبعید ایشان به ترکیه نوشتند، به طور مشروح در ارتباط با آن مسائلی را عنوان کردند. به گونه ای که امام(ره) در این کتاب  فرموده اند: نماز جمعه از اهمیت سیاسی فوق العاده‌ای برخوردار است و تأکید می‌کنند که اسلام، دین سیاست است و هر فردی خیال کند که اسلام منفک از سیاست است، جاهل بوده و از اسلام و سیاست اطلاع ندارد. این بیان واضح و قاطع در احیاء نماز جمعه به عنوان تجلی ترکیب اسلام و سیاست نقش فوق العاده مهمی داشته است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول