اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری جهان

گونه «لامبدا» در برابر واکسن مقاوم است/ محقق ژاپنی: «لامبدا» می‌تواند یک تهدید بالقوه برای جامعه بشری باشد

تحقیقات جدید نشان می‌دهد، گونه «لامبدا» که نخستین‌بار در پرو شناسایی شد در برابر واکسن مقاوم است و به باور محقق ژاپنی می‌تواند یک تهدید بالقوه برای جامعه بشری باشد.

گونه «لامبدا» در برابر واکسن مقاوم است/  محقق ژاپنی: «لامبدا» می‌تواند یک تهدید بالقوه برای جامعه بشری باشد

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، تحقیقات جدید نشان می‌دهد، گونه «لامبدا» در برابر واکسن مقاوم است؛ سویه «لامبدا» با نام علمی «سی.۳۷»، نخستین‌بار در پرو شناسایی شد و در حال حاضر در بیش از 30 کشور گسترش پیدا کرده است.

تحقیقات همچنین نشان می‌دهد، در بین افرادی که به نوع دلتا ویروس کرونا آلوده شده‌اند، افراد واکسینه شده می‌توانند به همان اندازه افراد واکسینه نشده ویروس را به دیگران منتقل کنند. هرچه میزان ویروس کرونا در بینی و گلو بیشتر باشد، احتمال انتقال بیماری  به دیگران بیشتر است.

محققان آمریکایی پیش از این گفته بودند، داده‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد سویه «لامبدا» ویروس کرونا هنوز نسبت به واکسن‌های کرونا آسیب پذیر است. محققان دانشکده پزشکی «گراسمن» در دانشگاه نیویورک متوجه شده‌بودند آنتی بادی‌های تحریک شده توسط ناحیه mRNA هنوز نوع لابمدا را در مطالعات آزمایشگاهی خنثی می‌کند؛ اما جدیدترین بررسی‌های آزمایشگاهی حاکیست این سویه در برابر واکسن مقاومت می‌کند.

محققان ژاپنی دریافتند نوع لامبدا ویروس کرونا که ابتدا در پرو شناسایی شد و اکنون در آمریکای جنوبی گسترش یافته، نسبت به نسخه اصلی ویروسی که از ووهان چین بوجود آمده است، بسیار عفونی بوده و در برابر واکسن مقاوم‌تر است. در آزمایشات آزمایشگاهی، آنها دریافتند که سه جهش در پروتئین سنبله لامبدا، معروف به RSYLTPGD246-253N ، 260 L452Q و F490S ، به آن کمک می‌کند تا در برابر خنثی سازی آنتی بادی‌های ناشی از واکسن مقاومت کند. آنها دریافتند که دو جهش اضافی، T76I و L452Q، باعث عفونی شدن لامبدا می‌شوند.

محققان هشدار می‌دهند، تا مادامی که سویه «لامبدا» از سوی سازمان جهانی بهداشت  به عنوان گونه «variant of interest» برچسب گذاری می‌شود (یعنی این گونه زیر نظر گرفته می‌شود، اما هنوز نگران‌کننده نیست)  تا «نگران کننده»، ممکن است مردم متوجه نشوند که این یک تهدید جدی است. اگرچه هنوز مشخص نیست آیا این نوع خطرناکتر از نوع دلتا است که در حال حاضر جمعیت بسیاری از کشورها را تهدید می‌کند یا خیر، اما «کی ساتو» محقق ارشد از دانشگاه توکیو معتقد است «لامبدا» می‌تواند یک تهدید بالقوه برای جامعه بشری باشد؛ علاوه براین دز سوم  واکسن‌های مبتنی بر فناوری mRNA ممکن است کمیت آنتی بادی را افزایش دهد، اما کیفیت آن را افزایش نمی‌دهد.

انتهای پیام/ 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول