اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

جمعه‌های انتظار| از یاری امام حسین( ع) تا یاری امام مهدی (عج)

قائم مقام بنیاد و موسسه فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) طی یادداشتی عنوان کرد: ما به تاسی از یاران باوفای امام حسین(ع) باید امام زمان (عج) خود را شناخته و آنچه باعث هر چه نزدیک تر شدن ما به او می‌شود را در خودمان ایجاد نماییم.

جمعه‌های انتظار| از یاری امام حسین( ع) تا یاری امام مهدی (عج)

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، حجت الاسلام محمدحسین حدائق، در ادامه مبحث جمعه‌های انتظار طی یادداشتی عنوان کرد: وجود مقدس امام حسین (ع) در شب عاشورا برای یاران با وفایش به‌عنوان شهادت به ایمان ایشان دو ویژگی، بیان نمود که به واسطه این دو ویژگی اصحاب الحسین (ع) در زمره بهترین صحابه تاریخ قرار گرفتند.

"ایشان فرمود: فَإنِّی لَا أَعْلَمُ أَصْحَابًا أَوْفَی وَلَا خَیرًا مِنْ أَصْحَابِی، وَلَاأَهْلَ بَیتٍ أَبَرَّ وَلَا أَوْصَلَ مِنْ أَهْلِ بَیتِی؛ فَجَزَاکمُ اللَهُ عَنِّی خَیرَ الْجَزَآءِ."

من حقّاً اصحابی باوفاتر و بهتر از اصحاب خودم، و نه اهل بیتی نیکوکارتر و با صِله و پیوندتر از اهل بیت خودم سراغ ندارم؛ پس خداوند شما را از طرف من به بهترین جزائی پاداش دهد!

اولین ویژگی که امام حسین(ع) برای یاران خودشان بیان کردند ویژگی وفاداری به امام حسین (ع) که برگرفته از معرفت شناخت و بصیرت بود آنچنان شناخت و معرفتی که باید انسان در زندگی اول نسبت به پروردگار و دوم نسبت به خود و سوم نسبت به وظیفه‌اش و چهارم نسبت به دشمنانش پیدا کند چنین شناختی انسان را از گزند آفات و آلودگی ها پاک کرده و در مسیر سعادت و هدایت بشری قرار می دهد.

وجود گهربار امام صادق (ع) در روایتی در تشریح علم راستین می‌فرماید: وَجَدْتُ عِلْمَ اَلنَّاسِ کُلَّهُ فِی أَرْبَعٍ أَوَّلُهَا أَنْ تَعْرِفَ رَبَّکَ وَ اَلثَّانِی أَنْ تَعْرِفَ مَا صَنَعَ بِکَ وَ اَلثَّالِثُ أَنْ تَعْرِفَ مَا أَرَادَ مِنْکَ وَ اَلرَّابِعُ أَنْ تَعْرِفَ مَا یُخْرِجُکَ مِنْ دِینِکَ.

همه علم مردم را در چهار چیز یافتم: اول اینکه پروردگار خود را بشناسی. دوم اینکه بدانی با تو چه کرده(بخلقت موزون و حکیمانه ات و نعمت عقل و حواس و ارسال رسل و انزال کتب پی ببری)سوم اینکه بدانی او از تو چه خواسته است، چهارم اینکه بدانی چه چیز ترا از دینت خارج کند(گناهان و موجبات شرک و ارتداد را بشناسی).

لذا شناخت و معرفت مهمترین عنصر در اوج گرفتن انسان و رشد و ترقی معنوی و روحی می باشد تا جایی که حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در صحرای عرفات و قبل از انشاء دعای عرفه فرمود:
 أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّ اللَّهَ جَلَّ ذِکْرُهُ مَا خَلَقَ الْعِبَادَ إِلَّا لِیَعْرِفُوهُ فَإِذَا عَرَفُوهُ عَبَدُوهُ فَإِذَا عَبَدُوهُ اسْتَغْنَوْا بِعِبَادَتِهِ عَنْ عِبَادَةِ مَنْ سِوَاهُ فَقَالَ لَهُ رَجُلٌ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی فَمَا مَعْرِفَةُ اللَّهِ قَالَ مَعْرِفَةُ أَهْلِ کُلِّ زَمَانٍ إِمَامَهُمُ الَّذِی یَجِبُ عَلَیْهِمْ طَاعَتُهُ

ای مردم! همانا خداوند متعال بندگان را نیافرید، مگر برای آنکه او را بشناسند. پس در آن هنگام که او را شناختند، بندگی او را خواهند کرد. و آن هنگام که او را بندگی کردند، با عبادت او از عبادت غیر او بی‌نیاز می‌گردند.

شخصی پرسید: ای پسر رسول خدا! پدر و مادرم به فدایت، معنای شناخت خدا چیست؟ ایشان فرمودند: معرفت خدا عبارت است از اینکه اهل هر زمان امامی را که اطاعتش بر آنان واجب است، بشناسد.

راه بی نیازی از خلق و آزادگی از مسیر بندگی گذشته وراه بندگی از مسیر شناخت و معرفت گذشته و راه معرفت و شناخت پروردگار از مسیر شناخت امام زمان میگذرد آنچه به عنوان درس مهم از این ایام محرم حسینی و عزاداری‌های ماه محرم و صفر و آرمان های امام حسین (ع) در کربلا باید گرفته و در زندگی به کار ببندیم این است که خدای خود را بشناسیم راه شناخت خدا و معرفت پروردگار از مسیر شناخت ولی الله العظم امام زمان میگذرد پس باید بدانیم که آنچه امام حسین برای آن به شهادت رسید بیداری و شناخت و آگاهی ملت بود و رهانیدن مردم از جهالت و ضلالت گمراهی ها،تا جایی که امام صادق (ع) در زیارت اربعین در توصیف شخصیت اباعبدالله الحسین علیه السلام فرمود:
و بَذَلَ مُهجَتَهُ فیکَ لِیَستَنقِذَ عِبادَکَ مِنَ الجَهالَةِ وحَیرَةِ الضَّلالَةِ
[بارخدایا! من گواهى مى دهم که آن بزرگوار] ... خون خود را در راه تو نثار کرد تا بندگانت را از جهالت و سرگشتگىِ گم راهى برهاند.

ما نیز به تاسی از یاران باوفای امام حسین (ع) می بایست امام زمان (عج) خود را شناخته و آنچه باعث هر چه نزدیک تر شدن ما به او می شود را در خودمان ایجاد نماییم.

امروز برای قرار گرفتن در جرگه صحابه امام زمان (عج) باید تمام تلاشمان را کرده تا دو ویژگی را در خودمان نهادینه کنیم. همان که سفارش امام صادق علیه السلام بود که فرمود:
مَنْ سَرَّهُ اَنْ یَکُونَ مِنْ اَصْحابِ الْقائِمِ فَلْیَنْتَظِرْ، وَ لْیَعْمَلْ بِالْوَرَعِ وَ مَحاسِنِ الاَْخْلاقِ وَ هُوَ مُنْتَظِرٌ
کسى که مایل است جزء یاران حضرت مهدى (عج) قرار گیرد، باید منتظر باشد و اعمال و رفتارش در حال انتظار با تقوا و اخلاق نیکو توأم شود.

آری برای یاری امام زمان (عج) امروز کافیست که اولاً پاک زندگی کرده و دوم اخلاق نیکو داشته باشیم که اگر چنین شد ما نیز مانند یاران امام حسین برای مهدی فاطمه (عج) هستیم.

انتهای پیام/م/ن

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول