اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

جمعه‌های انتظار| شقاوت و سعادت دو عامل دوری و نزدیکی به ولی خدا

قائم مقام بنیاد و موسسه فرهنگی مهدی موعود(عج) طی یادداشتی راه‌های سعادت و شقاوت انسان را برشمرد.

جمعه‌های انتظار| شقاوت و سعادت دو عامل دوری و نزدیکی به ولی خدا

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین حدائق در ادامه بحث جمعه های انتظار با اشاره به میزان تبعیت از امام زمان (عج) در سعادتمندی و شقاوتمندی بشر، طی یادداشتی تشریح کرد:

یا مَوْلاىَ شَقِىَ مَنْ خالَفَکُمْ وَ سَعِدَ مَنْ اَطاعَکُمْ

اى مولاى من بدبخت است کسى که مخالفت شما کرد و سعادتمند است کسى که شما را پیروی کرد.

در فرازی از زیارت آل یاسین، امام زمان (عج) پس از بیان مسلّم بودن وقوع قیامت و نام بردن از برخی وقوف و مراحل آن و اعتراف به حقّانیت بهشت و دوزخ، از ملاک «شقاوت» و «سعادت» انسان ها پرده برمی دارد.

امام (ع) با اشاره به اصل ولایت، انحراف از آن را ملاک شقاوت و بدبختی و تبعیّت و پیروی از آن را، دلیل سعادت و نیک بختی بیان می‌نماید.

در این فراز از زیارت، نکاتی نهفته است که به‌صورت مختصر، به آن اشاره می نماییم.

معنای «سعید» و «شقی»، «سعید» از ماده «سعد» و «سعادت» به معنی فراهم بودن اسباب نعمت و خیر و نیکی  است. به کسانی «سعید» می‌گویند که دنیا و آخرت آن‌ها به راحتی و آسانی و در رفاه و آسایش می گذرد.

«شقی» از ماده «شقاوت» و به معنی فراهم بودن اسباب گرفتاری و مجازات و بلاست . شقاوتمند کسی است که در دنیا و آخرت خود دچار شدت، سختی و گرفتاری می شود. یعنی گاهی کسی گرفتار است و گرفتاری او برای خداست که این خود، سعادت است. اما گاهی گرفتاری انسان آن است که انسان را از خدا دور کرده و بین او و معارف و باورهای دینی فاصله می‌افکند، این شقاوت است و چنین انسانی «شقی».

نکته: آرام و آسودگی به معنای خانه چند هزار متری و خودروی چند صد میلیونی نیست، برخی هستند که از دنیا بهره بسیار دارند ولیکن روحشان آرام نیست؛ خانه بزرگ، امکانات فراوان و پول نقد بسیار دارند اما آسایش نداشته و اصطلاحاً آب خوش از گلویشان پایین نمی‌رود.

در مقابل هم، کارگر ساده‌ای را خواهید دید که با وجود این که سفره‌ مختصری داشته و از دنیا بهره‌ چندانی ندارد، همان سفره‌ مختصر برایش گوارا است و با خیال راحتی در زندگی دنیایی خودش خوش است.

مهم‌ترین عوامل شقاوت و سعادت

از مهم ترین عوامل شقاوت و بدبختی انسان، مخالفت با ولیّ خداست. یعنی هرکس که در برابر رهبر الهی، انبیاء و ائمه (ع) بایستد و با ایشان دچار زاویه و مخالفت بشود، در مسیر بدبختی و شقاوت قرار گرفته است.

چنین شخصی، زندگی خود را به تلخی کشانده و آخرت او نیز چیزی جز خسران و تباهی نیست.

در مقابل، مهم ترین عامل سعادت انسان، اطاعت و پیروی از اولیای الهی است. تابع و پیرو اهل بیت (ع) در صراط مستقیم حرکت می‌کند و جایگاه ابدی او، بهشت برین و جنّات نعیم است.

حضرت فاطمه زهرا (س) در خطبه فدکیّه نسبت به نقش مهم اطاعت و پیروی از ولایت، اشاره نموده و می‌فرمایند:

«فَجَعَلَ اللهُ... إطاعَتَنا نِظاماً لِلمِلَّةِ و إمامَتَنا أماناً مِنَ الفُرقَةِ؛ خدا، اطاعت و پیروی از ما اهل بیت (ع) را سبب برقراری نظم اجتماعی در امّت اسلامی و امامت و رهبری ما را عامل وحدت و در امان ماندن از تفرقه ها قرار داده است».

به‌واقع باید گفت، امروز هر آنچه بی‌نظمی وجود دارد، از دین گریزی است. باید با قاطعیت گفت که یک متدیّن حقیقی وجود ندارد که اهل خلاف و خیانت و یا کلاهبرداری باشد. ادای دین را درآوردن راحت است. شاید بنده تسبیح دست گرفته، عبا، قبا و عمامه ای به سر کنم و یا با ظاهر آراسته، ادای دینداران را دربیاورم، اما باید گفت که این ها هیچ کدام نشانه های دینداری نیست.

دیندار واقعی کسی است که:

- مقیّد بوده و مال حرام نمی خورد.

- اگر حقّی گردن او باشد، محال است که تضییع حق نماید.

- به همان میزان که مردم گناه می‌نمایند و دارای ضعف ایمان هستند، دیندار واقعی تسلیم خداست.

- مرد دیندار، به همسر و فرزندانش ظلم نمی کند و بالعکس، زن دیندار هم به شوهر و بچه هایش اجحاف نمی کند.

این آشفتگی و اوضاع نابسامان که در دادگاه ها، پاسگاه ها و زندان ها وجود دارد، همگی از بی دینی است. حضرت زهرا (س) در حدیث فوق می فرمایند «جَعَلَ اللهُ إطاعَتَنا نِظاماً لِلمِلَّةِ». اطاعت از ما (اهل بیت (ع) موجب نظم‌بخشی به جامعه شماست. «و إمامَتَنا أماناً مِنَ الفُرقَةِ»: امامت و رهبری ما باعث در امان بودن از تفرقه هاست.

علت تفرقه و تشتّت امروز عالم اسلام، در پسِ پرده غیبت بودنِ کسی است که تبعیّت و پیروی از او بر همگان لازم است. همان گونه که امام حسین (ع) فرمود:

«مَعْرِفَةُ أَهْلِ کُلِ زَمَانٍ إِمَامَهُمُ الَّذِی یَجِبُ عَلَیْهِمْ طَاعَتُه ؛ [راه رسیدن به بندگی، معرفت و بی نیازی از همگان، این است که] اهل هر زمانی باید امام زمان خود را بشناسد همان که اطاعتش بر همگان لازم است».

اوضاع امروز کشورهای اسلامی را ملاحظه نمایید. نابسامانی امروز موجود در عالم اسلام ریشه در کجا دارد؟ علت اصلی بروز مشکلات امروز جوامع اسلامی در چیست؟

پاسخ روشن است؛ ریشه ی این تفرقه ها و تشتّت ها، کنار گذاشتنِ امیرالمؤمنین علی (ع) بعد از پیامبر ص بود. این هشداری بود که حضرت زهرا (س) در آن زمان به جامعه دادند که اگر تابع امامت باشید، تفرقه ای در جامعه پدید نخواهد آمد. چون همه ، بنده خدا و از یک پدر و مادر هستند، و دنیا را متعلّق به خدا می دانند؛ لذا هنگامی که حضرت ولی عصر (عج) ظهور می‌کنند، دنیای بشریّت، یک مملکت یکپارچه می شود؛ مرزها برداشته می‌شود؛ بشریّت با ظهور او به کمالات معنوی می رسد.

کسی، خود را از دیگری جدا نمی بیند؛ آسیایی، اروپایی، آمریکایی، آفریقایی، شمال، جنوب و شرق و غرب، همه مخلوق خدا هستند و در یک کلمه، «مدینه فاضله» شکل می گیرد. چون «امام معصومِ جامعه» که تبعیّت از او باعث نظم و دوری از تفرقه می شود، وجود دارد.

امروز اگر درگیر بی نظمی های مختلفی هستیم، بخاطر نبود آن رهبر و امام الهی است. اگر اقتصاد ما دچار بی نظمی است، اگر در سیاست، خانواده، تربیت در رفت و آمدها، مجالس و عروسی ها، اگر در دادوستدها گاهی تندروی و گاهی کندروی می کنیم و دچار بی نظمی هستیم، علت آن، فراموش شدن رکن رکین «ولایت» درجامعه است.

انتهای پیام/ن

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول