اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  ایران در جهان

لاوروف: برای بازگشت به برجام تلاش می‌کنیم/ واکسن اسپوتنیک در ایران تولید خواهد شد

وزیر خارجه روسیه طی نشست خبری با همتای ایرانی خود در مسکو با تاکید بر لزوم پایبند بودن همه طرف‌های توافق هسته‌ای ایران، گفت که در حال تلاش برای بازگشت به برجام هستند.

لاوروف: برای بازگشت به برجام تلاش می‌کنیم/ واکسن اسپوتنیک در ایران تولید خواهد شد

به گزارش مانیتورینگ گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز (چهارشنبه) به همراه «حسین امیرعبداللهیان» همتای ایرانی خود در نشست خبری شرکت کرد.

امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که شب گذشته (سه‌شنبه) در رأس هیأتی و در پاسخ به دعوت لاوروف وارد مسکو شده بود، پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) با لاوروف دیدار و پس از آن در نشست خبری مشترک حضور یافت.

تولید واکسن «اسپوتنیک وی» در ایران

لاوروف به عنوان اولین سخنران در این نشست خبری گفت: «ما توافق کردیم که تولید واکسن روسی کرونا، اسپوتنیک وی، در ایران در اسرع وقت انجام شود. ما ‌علی‌رغم تحریم‌های آمریکا به توسعه روابط تجاری خود با ایران ادامه می‌دهیم».

وی درباره لزوم احیای برجام نیز توضیح داد: «ما در حال تلاش برای بازگشت به توافق هسته‌ای ایران هستیم. همه طرف‌ها باید به تعهدات خود در توافق هسته‌ای پایبند باشند».

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه با تاکید بر لزوم آغاز فوری مذاکرات برای احیای توافق هسته‌ای، اظهار داشت: «ما با ایران در مورد لزوم اجرای کامل توافق هسته‌ای موافقیم.  ایران آماده است تا مذاکرات وین در مورد توافق هسته‌ای را در اسرع وقت از سر بگیرد».

تلاش غرب برای گنجاندن مسائل دیگر در مذاکرات بی‌فایده است

لاوروف با اشاره به تلاش غرب برای گنجاندن دیگر مسائل در مذاکرات احیای برجام نیز خاطر نشان کرد: «برخی کشورها به دنبال مجبور کردن ایران به پذیرش تعهدات جدید هستند و این باید از طریق گفت‌وگو انجام شود. تلاش تعدادی از کشورها برای پیوند زدن حفظ توافق هسته‌ای با امتیاز دادن ایران در سایر مسائل، بیهوده است».

 

 

دعوت مسکو از ایران و کشورهای عربی برای گفت‌وگو

وی درباره گفت‌وگوهای کشورهای منطقه غرب آسیا نیز گفت: «ما از کشورهای عربی و ایران می‌خواهیم در مورد همه مسائل مشترک بحث کنند. پیشنهاد روسیه برای امنیت در خلیج فارس در شورای امنیت ارائه شده است. ما از دوستان عرب و ایرانی می‌خواهیم که به سمت نزدیک‌شدن پیش روند».

وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره وضعیت افغانستان هم توضیح داد: «باید کمک‌های بشردوستانه به افغانستان ارائه شود. مسئولیت اوضاع در افغانستان بر عهده ایالات متحده است. ایران و روسیه از مقامات جدید افغانستان می‌خواهیم که با تروریسم، قاچاق مواد مخدر و سلاح مبارزه کنند».

تلاش ایران و روسیه برای حل بحران افغانستان

لاوروف با اشاره به حضور ایران در نشست مسکو درخصوص افغانستان، تصریح کرد: «روسیه و ایران قصد دارند تلاش‌های خود را برای حل‌و‌فصل بحران افغانستان هماهنگ کنند، هر دو کشور چندین طرح دارند».

وی درباره تحولات اخیر در منطقه قفقاز جنوبی نیز گفت: «نیروهای روسیه طبق توافق برای اطمینان از ثبات و بازگشت زندگی غیرنظامیان به قره‌باغ اعزام شدند».

مسکو به‌دنبال صلح پایدار و بهبود وضع اقتصادی سوریه است

این مقام روس درباره تلاش‌ها برای پایان دادن به بحران سوریه نیز تاکید کرد: «به دنبال صلح بلندمدت در سوریه هستیم. ما قصد خود را برای دستیابی به ثبات پایدار و بهبود وضعیت اقتصادی در سوریه اعلام کرده‌ایم».

وزیر خارجه روسیه در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر اینکه موضع مسکو در قبال رزمایش سه کشور ترکیه، پاکستان و جمهوری آذربایجان که پای برخی عناصر ضد انقلاب اسلامی را به حوزه دریای خزر باز کرده و منافع ایران را در خطر قرار داد چیست، گفت: «ما بارها موضع خود را در این باره اعلام کرده‌ایم. روسیه کشوری بود که نقش حیاتی را در متوقف کردن جنگ سال قبل ایفا کرد و روسیه به امضای توافق سه‌جانبه بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان کمک کرد».

لاوروف با بیان اینکه نیروهای روس در منطقه قره‌باغ حاضر هستند تا صلح را حفظ کنند، افزود: «جمهوری آذربایجان، گرجستان، ارمنستان، ایران، روسیه و ترکیه همگی از بهبود روابط سود می‌برند. پس بهتر است که چارچوب ۳+۳ ایجاد شود، سه کشور که مستقیم درگیر هستند و سه کشور دیگر یعنی ایران و روسیه و ترکیه. دوستان ایرانی ما ارزیابی مثبتی درباره این طرح دارند».

وی همچنین اضافه کرد: «ما مخالف افزایش فعالیت‌های نظامی متعدد در منطقه هستیم، ما نمی‌خواهیم رزمایش‌های نظامی به‌عنوان تحریکی برای خصومت‌ها باشد. درباره منطقه دریای خزر و فراهم‌شدن زمینه برای دخالت برخی نیروهای خارجی در امور داخلی منطقه با شرکای خود صحبت کردیم و بر لزوم اعمال فوری وضعیت قانونی منطقه خزر تاکید کردیم که مانع حضور هرگونه قدرت خارجی در منطقه می‌شود. این مسئله هم‌اکنون در مجلس شورای جمهوری اسلامی ایران مورد بحث است و امیدوارم تصمیم به سرعت گرفته شود تا آنگاه این سند برای دولت‌های امضاکننده الزامی شود».

وزیر امور خارجه ایران نیز در این نشست خبری درباره بازگشت به مذاکرات وین نیز اظهار داشت: با لاوروف در این زمینه مشورت داشتیم و تأکید کردم بعد از پایان جمع بندی‌ها ما به زودی گفت‌‌وگوها را از سر خواهیم گرفت. دولت رئیسی دولت عملگرا و نتیجه گراست و به طرف‌های مقابل می‌گوییم در فرصتی که در حال جمع بندی هستیم، طرف‌های مقابل هم باید تصمیم جدید بگیرند. (جزئیات بیشتر)

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول