اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  رادیو و تلویزیون

خداحافظی علی عسکری با صداوسیما/ جبلی: رسانه ملی هویت محور و عدالت‌گستر خواهد شد

مراسم تودیع و معارفه عبدالعلی علی عسکری و پیمان جبلی رؤسای جدید و قدیم صداوسیما برگزار شد

خداحافظی علی عسکری با صداوسیما/ جبلی: رسانه ملی هویت محور و عدالت‌گستر خواهد شد

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، مراسم تودیع عبدالعلی علی عسکری رئیس سابق سازمان صداوسیما و معارفه پیمان جبلی رئیس جدید سازمان صداوسیما صبح امروز -شنبه 17 مهرماه- با حضور چهره های مختلف در سالن همایش های صداوسیما برگزار شد.

**بخشی زاده: رسانه ملی باید صدای مظلومان جهان باشد

بنا بر این گزارش، علی بخشی زاده، معاون صدای رسانه ملی در آغاز مراسم تکریم و معارفه ریاست سازمان گفت: این جلسه به پاس زحمات شبانه روزی علی عسکری و همچنین معارفه رئیس جدید رسانه ملی تشکیل شده است.

وی با تأکید بر این نکته که در 5 سالی که همکاری نزدیکی با دکتر علی عسکری داشته، او را مؤمن به کار یافته است، افزود: ایشان در اجرای اوامر رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) همواره مصمم یافتم؛ امروز روز مهمی‌ برای رسانه ملی است، روزی است که از یک خدمتگزار دلسوز رسانه ملی تکریم می‌شود و فصل جدیدی برای رسانه ملی رقم می خورد.

وی خاطرنشان کرد: امروز خدمتگزار دیگری مسئولیت بزرگی را به عهده می‌گیرد، رهبر معظم انقلاب در حکم دکتر پیمان جبلی، ریاست جدید رسانه ملی با به کار بردن تعاریف زیبا از دکتر علی عسکری تقدیر کردند و ایشان را مورد تکریم قرار دادند.

بخشی زاده تأکید کرد: در این حکم، رهبری از صفات کوشش خستگی ناپذیر، دلسوزانه، مدیری مؤمن با اخلاص برای دکتر علی عسکری استفاده فرمودند و یک صفت را دو بار در ابتدا و انتها به کار بردن و آن صفت خستگی ناپذیر بودن ایشان بود.

معاون صدای رسانه ملی در بخش دیگری از سخنان خود به  عبارات بیان شده در حکم رهبر معظم انقلاب خطاب به جبلی اشاره کرد و گفت: در این حکم برای ایشان تعاریف صلاحیت، دارای تجربه طولانی در مدیریت ها و سمت های سازمانی در رسانه ملی با آگاهی از وظایف ایشان در رسانه ملی را مورد تفقد قرار دادند.

وی ابراز امیدواری کرد جبلی با توجه به سابقه طولانی در رسانه ملی و فعالیت در دو معاونت مهم خبر و برون مرزی و شناخت سازمانی ایشان با سیاستگزاری درست، منشا خدمات بزرگی باشد.

بخشی زاده همچنین در ادامه به سابقه درخشان رسانه ملی در تاریخ انقلاب و کشور اشاره کرد و گفت: رسانه ملی توانسته است در بحران‌های مهم کشور در هدایت افکار عمومی نقشی بی بدیل و اثرگذار داشته باشد؛ این گذشته تابناک برای ساخت آینده والاتر سرمایه ای گرانبها است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به حرکت رسانه ملی در جهت گام دوم انقلاب با حفظ ظرفیت های موجود در مدیریت های کلان رسانه ملی تأکید کرد و افزود: رسانه ملی در عرصه بین المللی می‌بایست به رسانه پیشرو دینی و ارزشی تبدیل شود.

معاون صدا همچنین در ادامه به دو جنبه کارکردی رسانه ملی اشاره کرد و گفت: یک جنبه ملی و جنبه دیگر وظایف بین المللی آن است که بازوی رسانه ای مقاومت حق و باطل است و باید صدای مظلومان جهان باشد و برای جهان روشنگری کند که این وظیفه بر دوش تک تک ما و همکاران رسانه ای ام است.

وی افزود: رسانه ملی می‌بایست در داخل کشور روحیه نشاط و سطح آگاهی را ارتقاء دهد و از همه ظرفیت های رسانه ملی، دستگاه‌های قضایی و تقنینی کشور بهره ببرد.

معاون صدای رسانه ملی با تأکید بر اینکه می‌بایست کارهای اثربخشی که در حوزه دولتی کشور انجام شده است، در رسانه ملی با شفافیت به تصویر کشیده شود، گفت: توجه به تحول آفرینی در صنایع خلاق بر مبنای مدیریت صحیح با استفاده از ظرفیت منابع انسانی موجود در رسانه ملی از جمله کارکردهای مهم رسانه ملی در دوره تصدی دکتر جبلی است.

معاون صدای رسانه ملی در پایان از زحمات شبانه روزی علی عسکری و همه مدیران همراه و همکار وی قدردانی و آرزوی صحت و سلامتی برای ریاست جدید سازمان کرد.

زینت‌بخش این مراسم علاوه بر همکاران رسانه ملی، هنرمندان و فعالان فرهنگی و هنری، خانواده‌های ارجمند شهدایی از علی لندی گرفته تا شهدای هسته‌ای، شهدای مدافع حرم و همچنین اقشار مردمی از جمله مرتضی مقصودی پارسا، آتش نشان، قدرت الله نکویی، معدن‌کار معدن زغال‌سنگ زمستان یورت، سید امیر میرناصری، از صنعتگران هپکو اراک و سرکار خانم فائزه فکور، پرستار بیمارستان امام حسین (ع) بودند.

علی عسکری: رسانه ملی در معرض بزرگترین جنگ رسانه ای قرار داشت

در ادامه علی عسکری در این مراسم با قدردانی از بیانات و تعابیری که رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) در حکم رئیس جدید صداوسیما به کار برده‌اند، با اشاره به وضعیت سازمان در سال‌های ابتدای تصدی ریاست رسانه ملی گفت: وقتی وارد سازمان شدم، زمانه ویژه‌ای بود و سازمان در اوضاع پیچیده‌ای قرار داشت.

وی با بیان اینکه در این سال‌ها سازمان و کشور در معرض بزرگ‌ترین جنگ رسانه ای قرار گرفته بود، گفت: رسانه ملی هم از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای و هم از طریق فضای مجازی در بزرگ‌ترین جنگ تاریخی - رسانه ای قرار گرفته بود و از طرفی هم در درون با تلاطم و هم با نامهربانی دولت مواجه شده بود که افول اعتماد افکارعمومی را به همراه داشت.

وی با بیان اقداماتی که برای جبران این اوضاع صورت گرفت، گفت: در سازمان برای تغییر شرایط افولی که در آن زمان حادث شده بود، باید سریع و چابک اقدام می‌کردیم.

وی با تأکید بر اینکه حفظ و ارتقای مرجعیت رسانه اولین اولویت بود، گفت: برای این کار ما با قله‌ها کار داشتیم و از طریق برنامه‌های شاخص به سرعت به قله‌ها پرداختیم و آن‌ها را تقویت کردیم.

رئیس سابق صداوسیما با اشاره به اولویت دیگرش برای کار گفت: باید برای غنی‌سازی فکر و اندیشه اقدامی می‌کردیم که آن بالا بردن توانمندی سازمان در برنامه سازی بود. برای اینکه شبکه‌ها هویت خود را پیدا کنند، بحث مهندسی شبکه‌ها و بازتعریف ماموریت شبکه‌های عمومی، اختصاصی و تخصصی را پیگیری کردیم.

علی عسکری با بیان اینکه لازم بود با خلاقیت و سرعت عمل روند کار را دگرگون کنیم که این کار انجام شد، گفت: فرض دشمن این بود که صداوسیما به زمین می‌خورد و توطئه‌اش این بود که تعداد فراوانی شبکه ایجاد کند، به طوری که در سال اول کار ما حدود 100 شبکه ماهواره ای فعال کردند.

وی افزود: بعضی می‌گفتند دوران برودکست تمام شده و حتی بعضی مسئولان هم بر این باور بودند؛ این شرایطی بود که برای سازمان رقم زده شده بود؛ اما با زحمت همه همکاران عزیز و با تدبیر و خلاقیت، این اتفاق رخ نداد و سازمان استحکام درونی را حفظ کرد و در سخت‌ترین دوران توانست کار خود را پیش ببرد.

علی عسکری با بیان اینکه چنین شرایط رسانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران، در طول تاریخ بی‌سابقه بوده است، گفت: این شرایط جنگ رسانه‌‌ای تحمیلی برای جمهوری اسلامی، در هیچ جای دنیا نظیر ندارد و قدرتی که باید ایستادگی می‌کرد، رسانه ملی بود.

وی از تدوین و انتشار گزارشی در بیش از 600 صفحه درباره عملکرد رسانه ملی در پنج سال اخیر خبر داد و در ادامه با بیان اینکه سریال‌سازی مهم‌ترین و اثرگذارترین ژانر رسانه‌ای و فرهنگی جهان است، گفت: آن روز که آمدم سریال‌سازی با رکود مواجه و از طرفی موج سریال سازی در شبکه‌های معاند برای ایرانی‌ها آغاز شده بود.

رئیس پیشین رسانه ملی با اشاره به اینکه تلاش دشمن برای کاهش درآمد بازرگانی صداوسیما و کوچاندن آگهی و عوامل تولید به ترکیه خطر بزرگی ایجاد کرده بود، تصریح کرد: ما در برابر این جریان ایستادیم. دشمن هنوز منتظر این است که این حادثه در سریال‌سازی ما اتفاق بیفتد و مدیران سازمان باید مراقب این نقطه حساس باشند.

وی با اشاره به راهبرد سازمان در تولید برنامه‌ها در ابتدای کارش گفت: ما به این مفهوم رسیدیم که باید ژنتیک فیلمنامه را شکل داد. بر این اساس به این جمع بندی رسیدیم که ابتدا باید سند مفهومی سریال آماده و بعد تحقیق و نگارش آغاز شود، به طوری که اثر تولیدی برای جامعه کمترین زیان و حداکثر منافع را داشته باشد.

علی عسکری با بیان اینکه سریال‌های ارزشمندی در رسانه ملی ساخته شده که در تراز جهانی است، گفت: سریال حضرت سلمان (ع) با کارگردانی استاد میرباقری و همچنین سریال حضرت موسی با کارگردانی آقای حاتمی‌کیا در تراز جهانی در دستور کار قرار گرفته که یکی تولیدش آغاز شده و 25 درصد پیش رفته و دیگری در مرحله پیش تولید است و امیدوارم در دوره جدید به تولید آن‌ها کمک شود.

وی با اشاره به اینکه در این دوره 172 سریال تولید و پخش شده است، از راهبرد دیگر سازمان در این دوره سخن گفت و اظهار داشت: تبدیل رسانه ملی به یک رسانه توسعه محور و پیشرفت مدار از دیگر اقدامات بود که کارهای بزرگی در این زمینه انجام شد و دیدید در زمانی که دشمن می‌گفت نظام به بن بست رسیده، یکی از نمودهای آنتن، نمایش رکوردداران و قهرمانان تولید بود و مردم رونق ملی را از خلال این برنامه‌ها می‌دیدند و امید و نشاط در این تولیدات دیده می‌شد.

حل معضلات نیروی انسانی سازمان صداوسیما، شامل رسیدگی به وضعیت استخدامی و همچنین مسکن کارکنان از دیگر اقداماتی بود که دکتر علی عسکری از آن به عنوان یکی از دستاوردهای دوران ریاستش بر صداوسیما یاد کرد.

علی عسکری جوان گرایی را از دیگر اقداماتش در این دوره بر شمرد و گفت: از همه مدیران سازمان خواستم اگر جوان نخبه مومن، انقلابی، کارآمد و خوش سلیقه را می‌شناسند، معرفی کنند و برای جذب این افراد محدودیتی قائل نشدیم. به لطف خدا کار عظیمی‌شده و این‌ها نهال‌هایی هستند که در آینده کار در تراز جهانی تولید را رقم خواهند زد.

این استاد دانشگاه و رئیس پیشین رسانه ملی سپس از تحول در دانشگاه صداوسیما و شرایط ورودی‌های آن سخن گفت و تصریح کرد: در حین این جنگ رسانه‌ای بزرگ، برنامه پنج ساله را تدوین کردیم و بر اساس آن عمل کردیم که بر اساس پنج گفتمان اصلی مقام معظم رهبری بود.

وی با بیان اینکه مشکل اصلی در این زمینه تأمین بودجه بود، گفت: برای بودجه سازمان تلاش فراوانی کردیم تا پرنفس اقدام کنیم.  به لطف تمهیدات اجرا شده، سازمان اکنون از این جهت از پرنفس‌ترین دستگاه‌هاست و ما تلاش کردیم سهم رسانه ملی به تناسب ماموریت‌ها از بودجه عمومی‌کشور افزایش یابد.

وی از ابلاغ دیگر مقام معظم رهبری در زمینه فضای مجازی در حکمش یاد کرد و گفت: ما به فضای مجازی پرداختیم؛ کار راه اندازی ساترا کار انقلابی، بزرگ و به روز در تراز جهانی بود.

 علی عسکری با بیان اینکه کار ساترا بزرگ، مشکل و پیچیده است، گفت: گرچه دولت وقت با آن همراه نبود، اما در همان زمان هم کار کردیم و اکنون ریشه‌هایش مستحکم شده و از نظر قانونی استحکام یافته است که در آینده فعالیت فضای مجازی، نقش آفرین می‌شود و عامل پیشرفت خواهد بود.

وی از راه اندازی نهضت تولید محتوا در صداوسیما سخن گفت و بر نقش‌آفرینی اساسی رسانه ملی در انتخابات 1400 تاکید کرد.

وی از راه‌اندازی تلویزیون تعاملی نیز یاد کرد و گفت: اکنون تلویزیون تعاملی ما (تلوبیون) بیش از 16 میلیون نصب فعال دارد.

علی عسکری با تشریح وضعیت تبلیغات بازرگانی در صداوسیما گفت: امروز تمام تولیدکنندگان کشور پشت صف هستند تا صداوسیما آن‌ها را تبلیغ کند.

وی با بیان اینکه معنای تبلیغات بازرگانی فقط پول گرفتن نیست، بلکه معنای اصلی آن معرفی کالاهای ایرانی است و اثرات مفیدی دارد، گفت: گرچه از ابتدای سال تا شهریور دولت نتوانست یک ریال به سازمان صداوسیما بودجه پرداخت کند، اما با اتکای به درآمد بازرگانی، سازمان را اداره کردیم.

رئیس پیشین رسانه ملی با اشاره به ارتقای شبکه‌های استانی در این مدت گفت: هویت شبکه‌های استانی در این دوره بارز و نقش آن‌ها برجسته شد. اگر شبکه‌های سراسری را تار رسانه ملی بدانیم، آن‌ها پود صداوسیما هستند و در این سال‌ها بسیار نقش آفرینی کرده‌اند.

وی سپس از واکنش به هنگام بخش‌های خبری رسانه ملی در رویدادها گفت و تصریح کرد: مرد میدان ما در این عرصه شبکه خبر است، به طوری که مهم‌ترین مرجع خبری اهالی سیاست زیرنویس شبکه خبر و در فضای مجازی، باشگاه خبرنگاران است. از این نظر صداوسیما در تراز بالا مانده است.

رئیس پیشین رسانه ملی در بخش دیگری از سخنان خود به اقداماتی که در خصوص ارتقای وضعیت معیشت بازنشستگان سازمان صورت گرفته، پرداخت.

او در این زمینه گفت: صندوق‌های بازنشستگی نهادهای کشوری عمدتا ورشکسته هستند و صداوسیما هم با تلاطم مواجه بوده است، اما کاری کردیم که صندوق مستقل شود و اقداماتی انجام شده که در صورت نهایی شدن، نه تنها صندوق را مستقل می‌کند، بلکه به استقلال مالی صداوسیما نیز کمک خواهد کرد.

وی راه اندازی مرکز صیانت صداوسیما را از اقدامات مهم دیگر برشمرد و گفت: کار رسانه ملی پیچیده است و با مجوزهایی که گرفتیم مرکز صیانت را راه انداختیم که خدمات فوق العاده‌ای به سازمان کرده است.

علی عسکری از توسعه‌های زیرساختی به انجام رسیده دیگر یاد کرد و گفت: افزایش پوشش دیجیتال و اچ دی سازی، ایجاد آرشیو مرکزی، ایجاد مرکز داده امام علی (ع) از جمله این اقدامات است.

وی همچنین از پیگیری برای نهایی شدن قانون اداره صداوسیما یاد کرد و گفت: عده‌ای هم در دولت و هم نحله‌هایی در مجلس می‌خواستند در اداره سازمان مداخله کنند، اما اکنون پیش نویس قانون اداره صداوسیما را تدوین کرده‌ایم وبه دفتر مقام معظم رهبری ارائه داده‌ایم.

وی همچنین از مرکز تحقیقات رسانه ملی به عنوان کانون بزرگ تحقیقات و مطالعات اجتماعی یاد کرد و گفت: این‌ها موجب توانمندی درونی سازمان شده است تا بتواند با جنگ رسانه‌ای مواجهه کند و گرفتار چرخه‌ای معیوب نشود.

علی عسکری با تأکید بر اینکه سازمان موج آفرینی بزرگی کرده است، گفت: صداوسیما رسانه حکومتی است و باید مراقب مسائل اولویت دار نظام باشد، چراکه مسئول موج آفرینی بزرگ و مسائل عمده هستیم.

وی با اشاره به وقایع این دوره و عملکرد رسانه ملی از جمله فوت مرحوم هاشمی رفسنجانی، شهادت سردار سلیمانی، بلایای طبیعی، شیوع کرونا، برجام، انتخابات و ... گفت: صداوسیما با قدرت حرکت می‌کند؛ همنوا و همدل ملت ایران است و با وجود فشارهای زیاد استقلال خود را حفظ کرده و راه انقلابی‌اش را ادامه می‌دهد.

رئیس پیشین رسانه ملی با اشاره به سختی‌های دوران ریاستش بر سازمان صداوسیما گفت: ما سربلند از این دوران خارج شدیم و این به خاطر تلاش‌های همه همکاران عزیز در صداوسیماست که از همه تشکر می‌کنم.

دکتر علی عسکری با اشاره به نظرسنجی بهار و تابستان امسال که به ترتیب از اقبال 80 و بیش از 79 درصدی مخاطبان خبر می‌دهد، این سطح از اقبال عمومی‌به رسانه ملی را معجزه‌ای دانست که به لطف همه همکاران رسانه ملی محقق شده است.

وی در پایان با عذرخواهی در خصوص قصور یا تقصیرهای احتمالی در دوران ریاست خود بر رسانه ملی برای جبلی، رئیس جدید رسانه ملی آرزوی توفیق کرد و به او پیشنهاد داد طرح تحولی سازمان و قانون تدوین شده برای اداره رسانه ملی را در شورای عالی سیاستگذاری پیگیری کند.

در فاصله سخنرانی دکتر علی عسکری و دکتر جبلی، معتمدی، خواننده سنتی روی صحنه رفت و پس از زمزمه مناجاتی در مدح امام رضا (ع) به درخواست یراق بافان، مجری این مراسم، قطعه معروف ایران را اجرا کرد.

جبلی: رسانه ملی؛ هویت محور و عدالت‌گستر خواهد شد

پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی در آیین تکریم و معارفه ریاست سازمان صداوسیما با قدردانی از دوره پنج ساله ریاست دکتر علی عسکری بر رسانه ملی گفت: تحولات صداوسیما در شرایطی با گام دوم انقلاب همزمان شده است که فرصت‌ها و تهدیدها در حال اوج‌گیری است. از یک طرف جبهه حق امکان عظیم و گسترده رسانه‌ای در اختیار گرفته و از سوی دیگر نظام سلطه در حمله به هویت، امنیت، معیشت ملت، وحشی‌تر از همیشه شده و این آوردگاه ما است.

وی خاطرنشان کرد: در عرصه جهانی، در جغرافیای منطقه و جهان از بالکان تا مدیترانه، از دریای سرخ تا خلیج فارس، نفوذ معنوی ایران گسترش یافته و در منطقه غرب آسیا سودای خام خاورمیانه صهیونیستی دفن شده و طومار پیروزی‌ها از خرمشهر تا تنگه هرمز، از عراق تا لبنان و از سوریه تا یمن گسترده شده است.

جبلی افزود: ما امروز برای اینکه در تراز این جغرافیای پیروز مقاومت باشیم، برای عبور از پیچ تاریخ، آرش‌هایی نیاز داریم که مرز فرهنگ، اندیشه، هنر و رسانه را گسترش دهند و جان خودشان را در این راه بگذارند نه آنهایی که ایران را مرعوب و مغلوب نشان بدهند.

رئیس رسانه ملی تأکید کرد: تاریخ ایران در نیم قرن گذشته به اوج شکوه خودش رسیده و هیچ گاه تا به این اندازه ما در تاریخ ایران عزیز قهرمان و حماسه نداشته‌ایم؛ در کنار این، فرصت بالقوه گفتگو با میلیاردها انسان را در شرق و غرب عالم داریم.

رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به اینکه رسانه ملی ما اگر بخواهد ملی باشد باید مرز گستر و بین‌المللی باشد، افزود: چرا که ایران همیشه در طول تاریخ برای جهان حرف‌های نو و الگوهای تازه داشته است. میهن سرافراز ما در گام دوم تازه‌ترین خیز تمدنی قرار دارد. فیلسوفان بزرگ دنیا از رؤیای ایرانی سخن می‌گویند و در پی کشف آن هستند.

وی به رؤیای ایرانی، روایت ملکوتی، رویکرد توحیدی، یکتاپرستی در طول تاریخ اشاره کرد و گفت: رؤیای ایرانی، پرورش ابر انسان‌ها مانند سلمان فارسی‌ها، ابن سیناها، خواجه نصیرها، فارابی‌ها، ابوریحان‌ها، خوارزمی‌ها، شهریاری‌ها، علی محمدی‌ها، رضایی‌نژاد‌ها و احمدی روشن‌ها و فخری زاده‌هاست.

جبلی ادامه داد : امام بزرگ عظیم الشان ما (ره) 14 قرن پس از فروریختن 14 کنگره از طاق کسری همان مکتبی را احیا کردند که رسول الله بنیان آن را گذاشت تا ریشه سلمان، چمران‌ها و سلیمانی‌ها شکوفا شود.

رئیس رسانه ملی همچنین با اشاره به شهدایی که ما را به یک آرمان شهر بشارت می‌دهند، افزود: آرمان شهری که در آن نه خوفی است و نه حزنی، نه بیمی و نه غمی، نه دلهره‌ای است و نه دلسردی، نه نگرانی و نه افسردگی. ما که رسانه هستیم باید به درک روشنی از این آرمان شهر برسیم و مخاطب را به آن برسانیم؛ هنر، بازنمایی این چشم انداز شیرین است و باید زیبایی در زندگی ایرانی را ترسیم کنیم.

جبلی با تأکید بر اینکه راه درازی در بازنمایی زیبایی‌های طبیعی و جغرافیایی ایران داریم، چه رسد به شکوه معرفتی و افتخارات تاریخی گفت: امروز هم هر روز در جای جای ایران ما در شهر، روستا، شمال و جنوب، شرق و غرب میهن ما، زن و مرد، پیر و جوان، مادر و پدر و برادر و خواهر در حال آفرینش زیبایی، مهربانی، همدلی و هوشمندی هستند. ما نباید از این آهنگ عقب بیفتیم.

وی اظهار داشت: رسانه ملی جزئی از خانواده ممتاز و فرهنگ‌پرور ایرانی است. همکاران عزیزم ما باید این هویت را بیابیم و در قاب رسانه هویت ملی، اسلامی، انقلابی و تاریخی مان را نمایش دهیم. همان طور که صاحبنظران علم ارتباطات تصریح کرده‌اند، اگر هویت مان را نقض کنیم در هیچ رقابتی پیروز نخواهیم بود.

جبلی با تأکید بر اینکه ما به عنوان رسانه ملی به حق بزرگ‌ترین کنشگر اجتماعی در ایران امروز هستیم، گفت: رسانه ملی باید پرچمدار استقلال و خلاقیت باشد، نه نماد انفعال و تقلید، وقتی به ظرفیت‌های عظیم درون و بیرون سازمان نگاه می‌کنیم، این واقعاً شدنی است.

رئیس رسانه ملی با اشاره به اینکه امروز صداوسیما برخوردار از انبوه همکارانی مشتاق و مبتکر است که برای شکوفا کردن قابلیت‌های خودشان در جستجوی میدان هستند، افزود: تمام دستاوردهای عظیمی‌که تا امروز رسانه ملی کسب کرده، حاصل همت، انگیزه و ابتکار همین همکاران عزیز بوده و من مفتخر به این هستم که عضو این خانواده‌ام!

رئیس رسانه ملی همچنین به جلسات متعدد در روزهای اخیر با کارشناسان و همکاران سازمان در رشته‌های مختلف اشاره کرد و گفت: اطمینانم به ظرفیت‌های داخل سازمان برای تحول دوچندان شده است. صد البته از جمله مهم‌ترین قابلیت‌های یک سازمان حرفه‌ای و پیشرفته، توان آن برای هم‌افزایی با ظرفیت‌های بیرونی است.

وی ادامه داد: فرصت را مغتنم می‌شمارم و همین جا از همه نخبگان، فعالان فرهنگی، فکری و هنری در کشور صادقانه می‌خواهم رسانه ملی را خانه خود و قرارگاه هم افزایی همه مفاخر و نیروهای فرهنگی کشور بدانند و به ایشان عرض می‌کنم عزیزان من بار فرهنگ ایران بزرگ به دوش همه ماست.

رئیس رسانه ملی همچنین به همکاران پیشکسوت که امروز خلعت بازنشستگی را به تن کرده‌اند، اشاره کرد و گفت: بازنشستگان هم در زمره نخبگان، ایده‌پردازان و فعالان فرهنگی هستند و حتما در رابطه با ارائه تجربیات و ایده‌هایشان به نسل‌های جوان، نیاز به اجازه از کسی ندارند و فضای سازمان تا همیشه بر رویشان باز است.

جبلی از مدیران، کارشناسان و برنامه سازان داخل سازمان خواست تا برای استفاده حداکثری از مفاخر، مراکز و آثار بیرون از سازمان برنامه و ساز و کار و هم افزایی با نخبگان داشته باشند.

وی با تأکید بر اینکه شعار ما در این دوره رسانه هویت محور و عدالت‌گستر خواهد بود، ادامه داد: هیچ برنامه‌ای نباید از شاخصه‌های هویتی و نشانه شناسی بومی، ملی، دینی و انقلابی جامعه ایران تهی باشد. نباید پیوست عدالت در طراحی‌ها و تولید در هیچ یک از سطوح و حوزه‌های متنوع فراموش شود.

جبلی همچنین با بیان اینکه رسانه باید امید، نشاط و شادکامی و ابتهاج را ترویج دهد، افزود: رسانه باید دانشگاه هویت باشد و آوردگاه عدالت؛ به عبارتی آرامش در هویت است. گشایش عدالت در توجه به داشته‌ها و قدردانی سرمایه‌ها آغاز می‌شود؛ چه سرمایه‌های فکری، فرهنگی و تاریخی ایران عزیز و چه سرمایه‌های گرانقدر انسانی در درون سازمان!

وی خاطرنشان کرد: مخاطب ما ولی نعمت، جمهور و مردم‌اند و نه اقشار خاص؛ یعنی همه آن‌ها که حاج قاسم قهرمان ملی آن‌هاست، قدرشناسان و خط شکنان عرصه خدمت و خطر، چه مدافعان حرم باشند و چه حافظان سلامت، جوانان اردوهای جهادی و یا ورزشکاران میدان‌های جهادی همان‌ها که انقلاب کردند و در جنگ حماسه ساختند و در تحریم خود را نباختند و در کرونا همدل شدند و از پیروزی‌ها شادمان و از فسادها تلخ کام شدند.

رئیس رسانه ملی ادامه داد: مخاطبان ما همه آنهایی هستند که در شهادت محسن حججی، غمگین، اما سربلند بودند و از پیروزی حسن یزدانی، سرمست؛ رسانه ملی باید در خدمت این جمهور باشد. هیچ معضل مهمی از مردم نباید روی زمین بماند. رسانه با تمام توان خود باید سنگ صبور، مرهم دردهای این جمهور شود.

وی با اشاره به اینکه چه بسیار مشکلاتی که با حضور به موقع رسانه قابل پیشگیری است، افزود: چه آسیب‌ها و بحران‌هایی که با نقش‌آفرینی مسئولانه رسانه قابل رفع است که نمونه‌ای از آن را در سال‌های گذشته بعضاً دیدیم. چه بسیارند قوانین گره گشا، درست و راهبردهای بن‌بست‌شکن که برای تحقق نیازمند پیگیری مجدانه و منصفانه رسانه هستند.

جبلی ادامه داد: چه بسیارند مفسدان، متخلفان و قانون شکنان که رسانه می‌تواند و باید خواب را بر چشمانشان حرام کنند. چه بسیار اندیشمندان، پژوهشگران، متخصصان و متفکران که هنوز مخاطبان رسانه از دم گرم آن‌ها بهره برده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: چه بسیار کودکان و نوجوانان که از میراث فرهنگ، تاریخ، سرمایه‌های معنوی و هویتی کشور عزیزمان محروم مانده‌اند. چه بسیار مخاطبان مشتاق در اقصی نقاط جهان که تشنه شنیدن و بیشتر شنیدن از هویت دینی، انقلابی و رویای ایرانی‌اند.

رئیس رسانه ملی با تأکید بر اینکه رسانه ملی در دوره جدید محکوم به تحول است، گفت: تحول هم ثبات می‌خواهد و هم تغییر، هر کدام در جای خود ضروری است. ده‌ها شبکه استانی، سراسری و برون مرزی رادیویی و تلویزیونی با هم افزایی صدها و بلکه هزاران بستر در فضای مجازی، نوین و هم زیرساخت‌ها در اختیار ما هستند که حضور هدفمند، حداکثری و فراگیر در عرصه تولید و نشر محتوا را فراهم می‌کند.

جبلی گفت: چشم امید این خدمتگزار کوچک رسانه ملی در این دوره تحولی جدید به همکاران عزیزی است که سی سال در کنارشان تجربه کرده و آموخته ام و هم به همفکران و همراهان که به هر دلیل موجه و غیر موجه این میدان از آن‌ها دریغ شده است.

وی همچنین از همه همکارانی که در ارتفاعات صعب العبور در ایستگاه فرستنده مستقر و مشغول سیگنال‌رسانی هستند و همکارانی که در خیابان، شهر و روستا مشغول تهیه گزارش خبری هستند، قدردانی کرد.

رئیس رسانه ملی همچنین به تمامی همکاران که در لوکیشن و صحنه مشغول ایفای نقش بازیگری، همکاران اتاق‌های فکر و تحریریه و همکاران رسانه ملی در اقصی نقاط کشور از سیستان و بلوچستان گرفته تا خوزستان، کردستان، یزد، اصفهان، مشهد، تبریز، رشت و بوشهر و... که در همه‌جای ایران اسلامی در حال تلاش و خلاقیت آفرینی‌اند، خداقوت و دست مریزاد گفت.

وی در پایان گفت: شما که با وجود همه مشکلات، نابسامانی‌ها، چالش‌ها وخطرها در ایام کرونا و غیر کرونا پرچم پرافتخار رسانه ملی را برافراشته نگاه داشته‌اید، به همکاری با شما افتخار می‌کنم و با هم و در کنار هم به امید خدا روزی نو، دوره‌ای جدید و تحولی دوباره را با هم آغاز می‌کنیم.

قالیباف: امروز در جنگ رسانه ای و تحریفی هستیم

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی آخرین سخنران این مراسم بود. او در سخنانش با قدردانی از مجاهدت دکتر علی عسکری برای دکتر جبلی آرزوی توفیق کرد. وی خواستار آن شد که رسانه ملی به عنوان دانشگاه مد نظر امام خمینی (ره) پا در جای پای دانشگاه دفاع مقدس بگذارد تا در جنگ رسانه ای و تحریفی که امروز مهم‌تر از جنگ اقتصادی است، پیروز شویم.

در انتهای مراسم، حجت الاسلام و المسلمین گلپایگانی، رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب با اعطای حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) به دکتر جبلی، برای او آرزوی توفیق کرد.

به گزارش فارس، پیمان جبلی رئیس جدید سازمان صداوسیما (زاده ۱۳۴۵ در تهران)، استاد دانشگاه و کارشناس و تحلیلگر برجسته مسائل سیاسی است که از ۲۴ مرداد ۱۳۹۵ تاکنون، با حکم دکتر عبدالعلی علی‌عسکری ریاست سازمان صداوسیما، در سمت معاون برون‌مرزی، سکاندار هدایت سرویس‌های رادیویی و تلویزیونی بین‌المللی رسانه ملی است.

معاون برون‌مرزی صداوسیما سال ۱۳۴۵ در خانواده‌ای مذهبی در محله شمیران به دنیا آمد و مسلط به زبان عربی است.

او در سال‌های خدمت در رسانه ملی، عرصه‌های گوناگون روزنامه‌نگاری و کار خبر تلویزیونی را آزموده و علاوه بر دانش و تحصیلات آکادمیک، با تجربه‌‌های گسترده عملی در سطوح مختلف، به کارشناسی مجرب و  مدیری بهره‌مند از بینش عمیق حرفه‌ای و اجرایی در زمینه خبر و برنامه‌سازی تبدیل شد.

جبلی که در سال ۱۳۷۲ مدرک کارشناسی ارشدش را در رشته معارف اسلامی و تبلیغ از دانشگاه امام صادق(ع) اخذ کرد و سال ۱۳۸۳ در رشته فرهنگ و ارتباطات، با مدرک دکتری از دانشگاه امام صادق(ع) فارغ التحصیل شد، در معاونت سیاسی صداوسیما مسئولیت‌های مختلفی در بخش خبر داشته و هم‌زمان در قلمرو دانشگاه نیز به تربیت دانشجویان برای تصدی مشاغل گوناگون در رسانه ملی همت گماشته است؛ به‌گونه‌ای که  پیش از معاونت برون مرزی صداوسیما، عضویت در هیئت علمی دانشگاه صداوسیما، معاونت خبر صداوسیما، دبیری اخبار خارجی بخش شامگاهی رادیو، دبیری اخبار خارجی و داخلی اخبار تلویزیون، سردبیری اخبار سراسری شبکه دو سیما، مدیرکلی اخبار داخلی واحد مرکزی خبر، مدیرکلی اخبار شبکه العالم، مدیریت دفتر شبکه العالم در بیروت، معاونت رسانه‌ای دبیر شورای عالی امنیت ملی در زمان تصدی سعید جلیلی را در کارنامه خود دارد.

او همچنین طی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۳  به‌عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در تونس، تجارب میدانی خود در حوزه سیاست خارجی را وسعت بخشیده است.

از مهم‌ترین دستاوردهای دوران تصدی معاونت برون‌مرزی توسط وی، می‌توان به تأسیس خبرگزاری تصویری بین‌المللی «ایران پرس»، افتتاح شبکه جدید «العالم سوریه» و راه‌اندازی دو شبکه رادیو و تلویزیونی اینترنتی «هوسا» و «پرس تی وی فرانسوی» اشاره کرد.

در حال بروز رسانی...

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول