اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

آمریکا 12 بالگرد تهاجمی و یک هواپیمای جنگ الکترونیک به استرالیا می‌فروشد

در ادامه تلاش آمریکا برای تقویت استرالیا در برابر رشد فزاینده چین، واشنگتن طی قراردادی 12 بالگرد تهاجمی دریایی و یک هواپیمای جنگ الکترونیک به کانبرا می‌فروشد.

آمریکا 12 بالگرد تهاجمی و یک هواپیمای جنگ الکترونیک به استرالیا می‌فروشد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که این کشور تصمیم گرفته طی قراردادی به ارزش بیش از یک میلیارد دلار، 12 بالگرد تهاجمی و یک هواپیمای جنگ الکترونیک به استرالیا بفروشد.

استرالیا اخیرا توافقنامه راهبردی ائتلاف دفاعی با آمریکا و انگلیس امضا کرده و هدف از این توافقنامه، مقابله با رشد چین اعلام شده است.

بر اساس قرارداد جدید، استرالیا 12 بالگرد تهاجمی دریایی MH-60R و تجهیزات مربوط به آن را خریداری خواهد کرد و ارزش قرارداد این 12 بالگرد، 985 میلیون دلار خواهد بود.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به کنگره گفته که تصمیم گرفته است که این قرارداد را به پیش ببرد.

این بالگردها از نوع چند ماموریتی بوده که برای عملیات ضد کشتی‌ها یا زیردریایی‌ها می‌توانند بر روی کشتی مستقر شده یا از آنها برای انجام عملیات نجات، سوخت رسانی یا حمل و نقل استفاده شوند.

بر اساس اعلام وزارت خارجه آمریکا، استرالیا همچنین خرید یک هواپیمای جنگ الکترونیک از نوع EA-18G Growler ‌ بوئینگ درخواست داده که واشنگتن با این درخواست نیز اعلام موافقت کرده است.

وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: «استرالیا مهمترین متحد ما در غرب اقیانوس آرام بوده و موقعیت راهبردی این قدرت اقتصادی و سیاسی در ایجاد اطمینان از صلح و ثبات اقتصادی در منطقه نقش چشمگیری دارد. کمک به متحدان در توسعه و حفظ قابلیت دفاع از خود، برای منافع ملی آمریکا حیاتی است».

پیش از این، استرالیا 24 بالگرد تهاجمی دریایی MH-60R و 10 هواپیمای جنگ الکترونیک از نوع EA-18G Growler ‌ بوئینگ در اختیار داشته است.

ائتلاف نظامی استرالیا با امریکا و انگلیس که به لغو قرارداد خرید زیردریایی از فرانسه شد، باعث بروز تنش در روابط پاریس با واشنگتن و لندن گردید.

تنش‌ها میان فرانسه و آمریکا زمانی شعله‌ور شد که سران کشورهای آمریکا،‌ انگلیس و استرالیا چندی پیش توافقنامه برای همکاری در حوزه‌های دیپلماتیک، امنیتی و نظامی در سراسر منطقه هند و اقیانوس آرام را امضا و اعلام کردند برنامه زیردریایی‌های اتمی استرالیا اولین پروژه بزرگ این توافق خواهد بود، کانبرا اعلام کرد که توافق ۹۰ میلیارد دلاری زیردریایی با پاریس را فسخ خواهد کرد.

این اقدام از آن روز باعث تنش در روابط فرانسه با این کشورها به خصوص استرالیا و آمریکا شده و پاریس آن را خنجر از پشت توصیف کرده است. در ادامه این تنش‌ها، نشست وزیران دفاع انگلیس و فرانسه لغو شد.

علاوه بر این، «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه گفته اروپا بایستی ساده‌لوحی را کنار گذاشته و ظرفیت‌های نظامی خودش را برای دفاع از این قاره ایجاد کند.

پاریس در اعتراض به پیمان دفاعی که بین ایالات متحده، استرالیا و انگلیس مذاکره شده بود، سفیر خود را از کانبرا فراخواند. این پیمان که به «آکوس» معروف است ، برای مقابله با قدرت نظامی چین تدوین شده است.

بر اساس این پیمان، استرالیا متعهد به خرید زیردریایی های طراحی شده توسط ایالات متحده و خروج از قرارداد موجود با یک تولید کننده فرانسوی خارج شد.

فرانسه در اعتراض به این اقدام استرالیا و توافقش با آمریکا و انگلیس، سفیرانش را از کانبرا و واشنگتن برای مشورت فراخواند.

یک پیمانکار نظامی فرانسوی به تازگی اعلام کرد صورت حسابی از زیان متحمل شده بابت فسخ قرارداد تبادل فناوری ساخت زیردریایی اتمی از سوی استرالیا تنظیم می‌کند.

وزارت دفاع فرانسه اعلام کرده شرکت نیوال گروپ تاکنون حدود ۱.۱ میلیارد دلار از کار مربوط به قرارداد زیردریایی‌ها را انجام داده است.

انتهای پیام/.

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول