اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  سلامت

هشدار درباره افزایش «سل» در ایران و جهان/سل علائمی شبیه کرونا دارد

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت با اشاره به روند رو به رشد ابتلا به سل در ایران و دنیا، گفت:‌علائم این بیماری دارای تشابهات زیادی با کروناست.

هشدار درباره افزایش «سل» در ایران و جهان/سل علائمی شبیه کرونا دارد

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت امروز در سالروز ملی مبارزه با بیماری سل در کشور، در نشست خبری با اشاره به تاریخچه سیر بیماری سل در ایران و جهان اظهار داشت:‌در یک فاصله 10 ساله تا سال 2019 شاهد کاهش چشمگیر بیماری سل بودیم در برخی کشورها که با این بیماری مشکل جدی داشتند از پس آن برآمده و موفقیت‌های زیادی داشتند اما در زمینه بیماریابی تشخیص سل و درمان آن اقداماتی صورت گرفت و بارقه امید وجود داشت تا درباره حذف بیماری سل تا سال 2050 صحبت شود.

وی اضافه کرد: این موارد نشان‌دهنده این بود که سل مورد توجه قرار گرفته اما حقیقت این است که بعد از سال 2019 و اکنون که در سال 2021 قرار داریم با توجه به شیوع پاندمی کرونا در جهان شاهد افزایش ابتلا به بیماری سل هستیم؛ ضمن اینکه در کنار آن شاهد کاهش تشخیص این بیماری و افزایش مرگ و میر ناشی از آن هستیم.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت متذکر شد: دانشمندان عقیده دارند دلیل اصلی افزایش مرگ و میر در بیماری سل پاندمی کووید19 است؛چرا که کرونا از نظر بالینی مشابهات قابل توجهی با سل دارد.

وی یادآور شد: اکنون در تمام دنیا حتی پزشکان نیز توجه‌شان به سمت بیماری کرونا معطوف است و هر کس که با علائم تنفسی حاد مراجعه می‌کند اولین تشخیص آن کووید ـ 19 است مگر خلاف آن ثابت شود. این باعث شده توجه به بیماری سل کاهش پیدا کند اما این موضوع کار دست ما می‌دهد.

گویا با اشاره به موارد دیگری که باعث عدم مراجعه بیماران مبتلا به سل به مراکز درمانی می‌شود خاطرنشان کرد: از طرف دیگر مردم در این خصوص به پزشکان کم مراجعه می‌کنند؛ در نتیجه باعث شده بیماری سل دیر تشخیص داده شود؛ ضمن اینکه اطلاعات ما نشان می‌دهد موارد دیرتر تشخیص داده شده بیماری سل در جهان و ایران افزایش یافته است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت با اشاره به سرعت انتقال بیماری سل به افراد، افزود: فردی که مبتلا به سل است بدون اینکه اطلاع داشته باشد دیگران را نیز در جامعه آلوده می‌کند؛ البته این وضعیت محدود به بیماری سل نیست بلکه بقیه بیماری‌های مزمنی که می‌تواند به موقع تشخیص داده شود تحت تأثیر کووید ـ 19 قرار گرفته است.

وی تصریح کرد:باید سرمایه‌گذاری جدی روی این بیماری صورت گیرد؛ البته منظور ما فقط سرمایه‌گذاری مالی نیست بلکه سرمایه‌گذاری در تأمین نیروی انسانی برای کنترل این بیماری‌ها مورد نظر است؛ به ویژه در سیستم بهداشتی که بار اصلی شناسایی این بیماری‌ها را بر عهده دارند.

گویا ابراز داشت: سرمایه‌گذاری در روش‌های جدید تشخیصی و موارد روش‌های درمانی جدید نیز باید مورد توجه قرار گیرد و باید در برنامه کنترل بیماری سل در کشور تجدیدنظر جدی داشته باشیم و راه‌هایی پیدا کنیم تا آسیبی که از کووید ـ 19 به بیماران سل وارد شده را به حداقل برسانیم.

وی با اشاره به وضعیت مبتلایان به سل در ایران، بیان داشت: در سال گذشته 5666 مبتلا به سل در کشور شناسایی شد؛ ضمن اینکه زابل در استان سیستان و بلوچستان  استان گلستان بیشتری مبتلایان به سل را دارند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول