اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  آذربایجان شرقی

تولید ۲۸۵ هزار تن محصول سیب زمینی در آذربایجان شرقی

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی از برداشت ۲۸۵ هزار تن محصول سیب زمینی در استان خبر داد.

تولید ۲۸۵ هزار تن محصول سیب زمینی در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، جلال رحیم زاده در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: سطح زیر کشت سیب زمینی استان آذربایجان شرقی هفت هزار و ۸۰۰هکتار می باشد که از این میزان مساحت کشت مقدار ۲۸۵ هزار تن محصول سیب زمینی برداشت شده است.

وی با بیان اینکه کاشت سیب زمینی به دو صورت تابستانه و پاییزه می باشد و برداشت محصول هم به دو صورت تابستانه و پاییزه در سطح استان صورت می پذیرد، ادامه داد: سطح زیر کشت تابستانه سیب زمینی استان ۲۷۵۰ هکتار می باشد که عمدتاً در شهرستانهای عجب شیر، بناب، آذرشهر و اسکو کشت می گردد.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان میزان تولید محصول تابستانه سیب زمینی استان را در حدود ۱۰۶ هزار تن اعلام کرد و گفت: این میزان تولید علاوه بر تامین نیاز داخلی استان به سایر استانهای همجوار نیز ارسال می گردد، همچنین محصول مازاد سیب زمینی تابستانه در سالجاری به کشور عراق نیز صادر گردید.

وی سطح زیر کشت پاییزه سیب زمینی استان را ۵ هزار و ۵۰ هکتار دانست و گفت: کشت پاییزه سیب زمینی عمدتاً در شهرستانهای سراب، بستان آباد، هشترود، هریس و تبریز کشت می گردد.

مهندس رحیم زاده میزان تولید محصول پاییزه سیب زمینی استان را در حدود ۱۸۰ هزار تن اعلام نمود و افزود: این میزان تولید علاوه بر تامین نیاز داخلی استان به سایر استانهای همجوار نیز ارسال می گردد.

وی متوسط تولید محصول سیب زمینی در هر هکتار را ۳۷ تن دانست و گفت: ارقام عمده مورد کشت سیب زمینی استان شامل آگریا، مارفونا، جیلی، اسپریت، آریندا، میلوا و ... است.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان به عمده مشکلات تولید محصول سیب زمینی اشاره نمود و گفت: پایین بودن قیمت خرید تضمینی با توجه به هزینه‌های تولید، عدم استفاده کشاورزان از بذر اصلاح شده سیب زمینی در سطح استان ، نبود صنایع سورتینگ و بسته بندی در محصولات مختلف سبزی و صیفی بخصوص سیب زمینی، عدم وجود صنایع تبدیلی متناسب برای فرآوری سیب زمینی در سطح استان، نبود انبار و سردخانه متناسب با محصول سیب زمینی از جمله مشکلات سیب زمینی کاران می باشد که جهت مرتفع شدن آنها و افزایش تولید سیب زمینی اقدامات مختلفی همچون استفاده از ارقام پر محصول و بازارپسند از جمله ارقام اسپیریت و جیلی، اعطای مجوز تولید بذر سیب زمینی در شهرستان سراب برای تامین بذر مورد نیاز استان، استفاده از روشهای نوین آبیاری از جمله کاربرد نوار تیپ در آبیاری مزارع سیب زمینی جهت کاهش مصرف آب و تشویق سرمایه گزاران جهت سرمایه گذاری در زمینه سورت، بسته بندی و همچنین ساخت انبارهای مناسب نگهداری سیب زمینی صورت پذیرفته است.

 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول