اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  سینما و تئاتر

کدام شاه قاجار عاشق شیرینی‌‌جات بود + فیلم

در مستند «شیرینی‌فروش» بیان می‌شود که تا قبل از انقلاب صنعتی، کیک و شیرینی به دلیل گران‌بودن شکر فقط در اختیار شاهان و اشراف بود. محبوب‌شدن شیرینی‌های ایرانی هم به دلیل علاقه ناصرالدین‌شاه به آن‌ها بود و این شیرینی‌ها از سراسر ایران به دربار ارسال می‌شدند.

 

محبوبه خطیب تهیه‌کننده فیلم کوتاه مستند «شیرینی فروش» که در پانزدهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت حضور دارد، درباره علت همراهی‌اش با این اثر که به تاریخچه شیرینی در ایران و تغییر آن از یک محصول و خوراکی لوکس و در دسترس طبقه مرفه جامعه به محصولی در دسترس عموم می‌پردازد، به خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس گفت: این اولین تجربه مستندسازی خانم مهران‌پور است. به نظرم او فرد مستعدی است که پتانسیل و توانایی پیشبرد این مستند را داشت. همچنین سوژه‌های بکری پیدا کرده بود از جمله این که با دو تن از شیرینی‌فروش‌های قدیمی و کاربلد در تهران گفت‌وگو کرده بود و طرح خوبی هم برای خط کلی داستان آماده داشت. بنابراین همکاری ما شکل گرفت. 

وی درباره فرآیند تولید این اثر مستند توضیح داد: مدت زمانی حدود ۴ ماه از شروع تولید تا پایان تدوین مستند «شیرینی فروش» طول کشید. در این ایام بیشتر زحمات بر دوش خانم مهران‌پور بود و من فقط سعی می‌کردم یک سری مسائل را برایشان تسهیل کنم.

خطیب در پاسخ به این سوال که تهیه‌کنندگی سینمای مستند را که به دلیل عدم بازگشت مالی و نبودن شرایط اکران شرایط خاص خود را دارد، باید با چه ویژگی‌هایی شناخت، بیان کرد: باید بگویم که بخش زیادی از این کار به خاطر علاقه انجام می‌شود. وگرنه تهیه‌کنندگی در سینمای مستند نمی‌تواند بازگشت مالی خاصی داشته باشد و اساساً درباره آن نمی‌توان توقعی هم داشت. البته مشکلات مالی در مقاطی واقعاً آزاردهنده خواهد بود. چراکه برای مثال اگر ما می‌توانستیم بودجه بیشتری در جریان ساخت همین مستند «شیرینی فروش» دریافت و به کار تزریق کنیم -از ارگان‌های مرتبط با موضوع اثر مثل صنف شیرینی‌فروشان - که در این صورت مسلماً سطح کیفی کار بالاتر می‌رفت.

این تهیه‌کننده در پاسخ به اینکه مستند شیرینی فروش چقدر ‌می‌تواند برای مخاطبان عمومی جالب توجه باشد و برای چه گروه مخاطبانی ساخته شده است، گفت: به نظرم این کار برای مخاطب عام ساخته شده است. به دلیل داشتن اطلاعات بکر و تصاویر آرشیوی خاص و کمتر دیده شده‌ای هم که ارائه می‌دهد، می‌تواند برای این گروه مخاطبان جذاب و سرگرم‌کننده باشد و در عین حال مفید هم واقع شود.

وی درباره همکاری با اومافیلم در ساخت مستند «شیرینی فروش» عنوان کرد: این همکاری عالی بود و مجموعه واقعاً کمک کردند و چیزی کم نگذاشتند. اگرچه این مستند تجربه اول خانم مهران‌پور بود ولی او از نظر اخلاق حرفه‌ای درجه یک و بسیار کوشا و مستعد است و همکاری دلچسبی با یکدیگر داشتیم. لازم است از آقای تورج کلانتری تشکر و قدردانی ویژه داشته باشم که اگر راهنمایی و مشاوره‌های ایشان نبود، این کار قطعاً شکل نمی‌گرفت.

خطیب درباره سابقه فعالیت خود نیز توضیح داد: پیش از این عمده فعالیت من در زمینه کارهای گرافیکی بوده است. همچنین به عنوان مشاور مستند مسابقه «بومگرد» هم سابقه داشتم. می‌خواستم در زمینه تولید هم تجربه کسب کنم و این شد که این همکاری رقم خورد.

 

 

 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول