اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان جنوبی

بازار سرد بزرگترین شب سال در خراسان‌جنوبی/ تلخند قیمت‌ها به «یلدا»

تا طولانی‌ترین شب سال زمان کمتر از دو روز دیگر باقی مانده است اما بازار گرانی اقلام مورد نیاز این شب گویا دل و دماغ را از مشتاقان یلدا برده است و بازار حال و هوای چندانی ندارد.

بازار سرد بزرگترین شب سال در خراسان‌جنوبی/ تلخند قیمت‌ها به «یلدا»

خبرگزاری فارس- خراسان‌جنوبی؛ تا طولانی‌ترین شب سال کمتر از دو روز دیگر باقی مانده است اما بازار گرانی اقلام مورد نیاز این شب گویا دل و دماغ را از مشتاقان به یلدا برده است و بازار حال و هوای چندانی ندارد.

از بازار آجیل و خشکبار با آن همه تنوع که پسته و بادام به قعر جدول قیمت‌ها رسیده و رغبت خرید را از خیلی‌ها گرفته و فقط به نگاه به این بازار ختم شده است که بگذریم بازار میوه تا حدودی فعال‌تر است هر چند که در این بازار هم قیمت‌ها دلپذیر نیست.

در این میان با وجود همه نظارت‌ها برخی ها نیز از بازار گل‌آلود با ترفندهایی نظیر درج نکردن قیمت و گران‌فروشی، ماهی‌های درشتی صید و حوض انصاف را بیش از پیش خالی کرده‌اند.

بر اساس رصد میدانی خبرنگار فارس، قیمت‌ها در مراکز عرضه متفاوت و در برخی از مراکز نظیر روز بازار تنوع قیمتی براساس کیفیت  وجود دارد و آنطور که از صحبت‌های شهروندان می‌توان فهمید نرخ میوه و آجیل هم مشابه سایر اقلام مصرفی روز به روز با یک قیمت در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد و در کنار تشدید نظارت‌ها باز هم نوسان و افزایش قیمت‌ها وجود دارد  به طوری که هر کیلوگرم میوه تغییر قیمتی بین یک هزار تا ۳ هزار تومان و برخی نیز بیشتر از هفته قبل را تجربه کرده است.

بازار گل سر سبد میوه‌های یلدایی یعنی هندوانه و انار نیز شرایط خاص خود را دارد طوری که هندوانه با نرخ‌های متفاوت ۷ تا ۸ هزار و ۵۰۰ تومان و انار هم بر اساس کیفیت ۱۲ هزار تا ۳۱ هزار تومان  به فروش می‌رسد.

کاهش قدرت خرید

«زهرا مرادی» بانوی بیرجندی با گلایه از قیمت‌های بازار آجیل و میوه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، اظهار داشت : کودکانمان که نمی‌دانند گرانی چیست آن‌ها دوست دارند شب یلدا را جشن بگیرند و همه جور آجیل و میوه هم مهیا شود.

به گفته وی مخارج زندگی خیلی بالا رفته و بسیاری از خانواده‌ها قادر به تأمین نیازهای اولیه خوراک و پوشاک خود نیستند و بسیاری از ضروریات حتی میوه هم از سبد غذایی خانوار حذف شده است.

«سارا لطفی» یکی دیگر از شهروندان هم با گلایه از نوسان قیمت‌ها، گفت: قدرت خرید مردم کاهش چشمگیری داشته به طوری که در مقایسه با سال گذشته می‌توان گفت به نصف و یا کمتر از نصف رسیده است.

وی اضافه کرد: در کنار این بیشتر میوه‌فروشی‌ها برچسب قیمت ندارند و در مغازه‌های مختلف با قیمت‌های متنوع در اختیار مشتری قرار می‌گیرند.

یکی از فروشنده‌های میوه در بازار روز هم که از وضعیت کاسبی رضایت چندانی ندارد و گفت: به طور معمول میوه‌ها از میدان بار تهیه و براساس قیمت خریداری شده و درصد سود در اختیار مشتری قرار می‌گیرد و در یک هفته گذشته قیمت‌ها اندکی افزایش داشته است.

به گفته وی فعالیت کاسبان این بازار رقابتی و در مقایسه با مراکز داخل شهر مناسب‌تر است و همین موضوع سبب شده که اقلام عرضه شده در مناسبت‌های مختلف همچون شب یلدا از سوی فعالان داری قیمت های مختلفی باشد.

«محمد حیدری» رئیس اتحادیه میوه و تره بار بیرجند در گفت‌وگو با فارس، با تأکید بر اینکه کمبودی در میوه یلدا در شهر نداریم، اظهار داشت: با توجه به پیش‌بینی انجام شده میوه شب یلدا شامل هندوانه و انار مورد نیاز هفته گذشته تهیه و در اختیار مراکز فروش قرار گرفت.

به گفته وی هندوانه در مراکز خاص با قیمت ۷ تا ۸ هزار تومان عرضه می‌شود و انار هم براساس کیفیت قیمت‌گذاری و توزیع می شود و در شرایط فعلی این اقلام در مقایسه با استان‌های دیگر ارزان‌تر در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد.

رئیس اتحادیه میوه و تره بار بیرجند به رکود در بازار میوه هم اشاره کرد و افزود: با توجه به افزایش هزینه‌های زندگی قدرت خرید مردم کاهش یافته و میوه هم در ماه‌های گدشته مشابه سایر اقلام مصرفی به دلیل افزایش هزینه‌های حمل و نقل نوسانات زیادی را تجربه کرده است.

حیدری اضافه کرد: قیمت میوه و تره‌بار در یک هفته گذشته تغییر چندانی نداشته است و تفاوت قیمت‌ها هم براساس کیفیت است.

وی با اشاره به اینکه میوه فاسدشدنی و دور ریز آن زیاد است، افزود: با همه این شرایط سعی شده که میوه مورد نیاز شهروندان با قیمت مناسب و کیفیت بالا در اختیار شهروندان قرار گیرد.

افزایش قیمت آجیل

«ملیحه رضایی» مادری که به همراه فرزندش برای خرید شب یلدا به مغازه آجیل‌فروشی مراجعه کرده است گرانی بی‌حد و حساب و افزایش قیمت‌ها در مقایسه با سال گذشته انتقاد و برای تأیید صحبت‌هایش به یک نمونه آجیل اشاره کرد که یلدای پیش آن را نصف قیمت امروز خریداری کرده است.

وی با اشاره به اینکه شب یلدا  فرزندان به همراه نوه‌ها در منزلش گرد هم می‌آیند برآورد هزینه برای این شب را با توجه به افزایش قیمت‌ها حداقل دو میلیون تومان اعلام کرد که معادل یک دوم حقوق دریافتی بازنشستگی همسرش است و با همین حال دست خالی از مغازه بیرون رفت.

شهروند دیگری که مقداری پفیلا و آجیل را برای شب یلدا خریده است در صحبت‌هایش از افزایش قیمت آجیل گلایه دارد و گفت: ارزان‌ترین آجیل تخم آفتابگردان است که آن هم از ۴۵ هزار تومان به بالا است.

یکی دیگر از شهروندان هم با اشاره به افزایش قیمت‌ها، تأکید کرد: قسط‌های معوقه چندین ماهه و اجاره بهای سنگین دیگر اجازه خرید اقلامی همچون آجیل را به مردم نمی‌دهد.

«آیتی» یکی از فروشندگان آجیل در شهر بیرجند در گفت‌وگو با فارس با اشاره به سیر صعودی قیمت آجیل از ابتدای سال تا کنون، اظهار داشت: قیمت آجیل به طور معمول ابتدای سال و شب یلدا افزایش می‌یابد و در دو هفته گذشته قیمت آجیل افزایش چشمگیری داشته به طوری که به عنوان مثال قیمت هر کیلو پسته به ۲۷۰ هزار تومان تا ۳۷۰ هزار تومان  رسیده است.

وی کاهش محصولات باغی  را دلیل گرانی آجیل بیان کرد و افزود: انواع شکلات‌ها هم با توجه به این که ماده اصلی شکلات کاکائو است و این ماده در تحریم است در مدت چهار ماه گذشته قیمت شکلات هم هر چند هفته افزایش یافته است.

یکی دیگر از فروشنده‌های آجیل با بیان اینکه نبود ثبات قیمت آجیل مانند بسیاری دیگر از کالاها به مشکل بزرگ کاسبان تبدیل شده از مسئولان خواست با قیمت‌گذاری‌های واقعی و عادلانه به این گرانی‌ها خاتمه دهند.

به گفته وی دیگر مشتری ثابتی وجود ندارد، از طرفی خریداران دیگر با افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها دیگر توان خرید کیلویی آجیل و تنقلاب را ندارند و خریدهایشان به کمتر از نصف و یا حتی بیشتر نیز کاهش یافته است.

تشدید نظارت‌ها

«حسین حسن‌پور» مدیر کل تعزیرات حکومتی خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: طرح نظارتی شب یلدا با همکاری جهاد کشاورزی و اتاق اصناف از ۲۰ آذر شروع شده و تا پایان این ماه ادامه دارد و تعزیرات حکومتی به صورت ویژه در اجرای این طرح مشارکت خواهد کرد.

وی در تشریح کالاهای نظارتی این روزها، بیان داشت: کالاهایی که اولویت رصد و نظارت را در این ایام دارند، شامل کالاهای اساسی جهت استفاده مصرف‌کنندگان هستند.

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان‌جنوبی مطرح کرد: اقلامی مانند میوه، آجیل، شیرینی و تنقلات که متناسب با این ایام حجم بیشتری از سبد تقاضای مصرف‌کننده را به خود اختصاص می‌دهند، مورد رصد و پایش ویژه قرار می‌گیرند.

حسن‌پور از درج نکردن قیمت، گران‌فروشی و تقلب به عنوان بیشترین تخلفات صورت گرفته در این ایام یاد کرد و افزود: سامانه ۱۳۵ اداره‌کل تعزیرات خراسان‌جنوبی آماده دریافت هرگونه شکایات مردمی است.

انتهای پیام/۳۶۳۵/ح/ی

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول