اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

رفع یک معضل قدیمی در حفر چاه/جداره چاه‌های عمیق به کمک رباتی ایرانی ترمیم می‌شود

یکی از مشکلات در چاه‌های عمیق، از بین رفتن فرم طبیعی لوله‌ جداره است که با ریزش رسوبات به درون ستون چاه، باعث از بین رفتن کل سازه می ‌شود.

رفع یک معضل قدیمی در حفر چاه/جداره چاه‌های عمیق به کمک رباتی ایرانی ترمیم می‌شود

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، رضا نجات پور عضو هیئت مدیره شرکت سازه گستر آرین پارس با بیان این که تمرکز ربات ترمیم جدار بر سامان دهی چاه های عمیق است، گفت: پایین رفتن سطح آب زیرزمینی در سال های گذشته و به دنبال آن نشست زمین، موجب می شود تا دیواره چاه آسیب دیده و یا به دلیل ریزش، دچار دفرمگی یا انسداد شود به همین دلیل  در راستای حفظ چاه و پرهیز از تحمیل هزینه های گزاف ناشی از از دست رفتن آن، ترمیم چاه از اهمیت بالایی برخوردار است.

یکی از مشکلات اساسی و متداول در چاه‌های عمیق دفرمگی لوله‌ جدار است که با ریزش رسوبات به درون ستون چاه، باعث از بین رفتن الکتروموتور و پمپ و در نهایت کل چاه می ‌شود. این پدیده به دلیل فشار لایه‌های زمین در مجاورت جدار چاه و نیروهای محوری به وجود آمده بر روی آن رخ می ‌دهد و معمولا با خمیدگی جدار لوله به داخل و تنگ‌ تر شدن مسیر عبور الکتروموتور و پمپ و همچنین انسداد مسیر عبور آب، خود را نمایان می ‌سازد.

کنترل عملیات ترمیم توسط دوربین

شرکت سازه گستر آرین پارس با طراحی و ساخت ربات هگزاپاد ترمیم جدار چاه‌ها، توانست این مشکل را به بهترین و مطمئن‌ترین شکل بر طرف کند.

روند عملیات ترمیم جدار به‌وسیله ربات به این شکل است که تشخیص محل و ابعاد دقیق پارگی به کمک ویدیومتری را انجام و بازگرداندن جدار به حالت اولیه به کمک جک هیدرولیکی را در دستور کار قرار می دهد.

اتصال و نصب جدار کمکی در محل پارگی مرحله بعد ترمیم چاه است و همزمان کنترل عملیات ترمیم توسط دوربین روی ربات انجام و ویدئومتری مجدد جهت اطمینان از صحت کار انجام می شود.

امکان گیر کردن این ربات در چاههای عمیق خیلی کم است و اگر  به هر دلیلی در چاه گیر کند، تمام اجزای آن به راحتی جدا شده و به صورت تکه تکه از چاه خارج می شود.

ایجاد 30 فرصت شغلی

از مزایای ترمیم چاه آب با استفاده از ربات ترمیم جداره، قابلیت اطمینان بالا، عدم تخریب چاه، حفظ قطر جدار چاه و هزینه‌ معقول و قابل رقابت است.

این مدیر حوزه دانش بنیان با اشاره به این که حدود 30 فرصت شغلی بواسطه ساخت ربات ترمیم جداره چاه ایجاد شده است، توضیح داد: ربات ترمیم جداره نمونه خارجی ندارد و عملا با ساخت این وسیله و حفظ چاه های عمیق و پرهزینه کمک زیادی به اقتصاد کشور می شود و مجموعه های مختلف را از هزینه های مجدد و گزاف نجات می دهد.

 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول