اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  آذربایجان شرقی

هشدار نسبت به افزایش عطش ویلاسازی در جامعه/ ویلاهایی که کشاورزی را نابود می‌کنند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه شرایط اقلیمی که حاکم است و دریاچه ارومیه را به عینه می بینیم، همگی دست در دست هم می‌دهند تا اراضی کشاورزی به عنوان منبع اصلی تولیدات، کم کم از دسترس خارج شود، گفت: متاسفانه با وجود این همه تهدیدات برای اراضی کشاورزی و از طرفی آگاهانه یا ناآگاهانه تحت عناوین مختلف از جمله عطش ویلاسازی تغییر کاربری‌ها روز به روز افزایش پیدا می‌کند.

هشدار نسبت به افزایش عطش ویلاسازی در جامعه/ ویلاهایی که کشاورزی را نابود می‌کنند

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، اکبر فتحی در جلسه بزرگداشت سالروز تاسیس سازمان امور اراضی کشور در سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی، اظهار داشت: عوامل اصلی تولید در بخش کشاورزی، زمین، سرمایه، نیروی انسانی و دانش است که پایه این‌ها در تولید محصولات کشاورزی زمین است که بدون زمین هیچ‌کدام از عوامل دیگر معنا و مفهوم ندارند.

وی با بیان اینکه زمین به عنوان بستر نگهدارنده نبات است و ضرورت دارد که روی زمین تولیدات گیاهی و حیوانی صورت گیرد، ادامه داد: زمین در معرض انواع تهدیدات است از قبیل گسترش شهرها و روستاها که کاربری ناگزیر تغییر می‌یابد و یا شبکه راه، گاز و برق که روی زمین اجرا می‌شود و زمین را از گردونه تولید کشاورزی خارج می‌کند همچنین توسط بشر نابود می‌شود مانند ورود آب‌های نامتعارف به زمین‌های کشاورزی که اراضی کشاورزی را از حیّز انتفاع خارج می‌کنند.

فتحی با بیان اینکه شرایط اقلیمی که حاکم است و دریاچه ارومیه را به عینه می‌بینیم، همگی دست در دست هم می‌دهند تا اراضی کشاورزی به عنوان منبع اصلی تولیدات، کم کم از دسترس خارج شود  افزود: متاسفانه علیرغم این همه تهدیدات برای اراضی کشاورزی، از طرفی آگاهانه یا ناآگاهانه تحت عناوین مختلف از جمله عطش ویلاسازی  تغییر کاربری‌ها روز به روز افزایش پیدا می‌کند. 

وی با بیان اینکه در این حوزه تحت عنوان  قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی وظایفی به مدیریت امور اراضی واگذار شده است، متذکر شد: در این خصوص تبصره ۲ ماده ۱۰ و ماده ۳ قانون حفظ کاربری مورد تاکید است و با استناد به این قوانین اقدامات صورت می‌گیرد و با وجود اقدامات انجام شده امکانات و اعتبارات امور اراضی بسیار کمتر از وظایف و مسوولیت‌هاست.

فتحی با بیان اینکه وظایف مدیریت امور اراضی را اگر در حفظ کاربری خلاصه کنیم  بی‌انصافی است، ادامه داد: امروز واگذاری اراضی برای انواع سرمایه‌گذاری‌ها چه در قالب کمیسیون ماده دو برای طرح‌های کشاورزی و چه در قالب ماده ۲۱ برای طرح‌های غیرکشاورزی است، در امور اراضی صورت می.گیرد چون اراضی واگذار می‌شود، بنابراین دقت زیادی لازم است و نیروی انسانی بیشتری مورد نیاز است و امکانات بیشتری طلب می‌کند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان‌شرقی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات کشت موقت تصریح کرد: تعیین تکلیف کشت موقت امروزه مشکلات زیادی برای ما  ایجاد کرده است یک کشاورز روی یک زمین کار کرده سپس زمین به کشاورز دیگری واگذار شده و همه کشاورزان خود را حق می‌دانند (به‌خصوص زمین.های موات)  که بعد از ارجاع به کارشناسی در مورد بودن آن بعد از سی یا چهل سال و به تبع تعیین مالکیت این نوع اراضی دچار مشکل می‌شویم؛ درحالیکه زمین دست به دست شده و از ۳۰۰ نفر تبدیل شده به ۵ هزار نفر مدعی، که به یک معضل اجتماعی تبدیل شده است و الان باید زمین معوض بدهیم که عملاً در دست ما نیست و از شما بزرگواران برای حل این نوع مشکلات استمداد می کنیم  و در این خصوص از مدیر امور اراضی هم خواسته‌ام که به صورت تفکیک شده این موضوع در شورای حفظ بیت‌المال مطرح شود تا از نظرات  این شورا استفاده کنیم.

فتحی در ادامه عدم تعیین تکلیف بستر و حرایم رودها و راه‌ها را از جمله مشکلات دیگر امور اراضی برشمرد و گفت: هر وقت جهاد کشاورزی ورود پیدا می‌کند، سازمان‌های دیگر مدعی می‌شوند که متعلق به ماست، پس در آن صورت طبیعتاً باید حفظ و نگهداری آن هم بر عهده آنها باشد.

وی با بیان اینکه ما تمام تلاش خود را در حفظ اراضی و امور مربوطه انجام می‌دهیم اما بضاعت و توان ما کم است، ادامه داد: ما قدردان زحمات و پشتیبانی‌های شما هستیم و از باب پشتیبانی‌های دستگاه‌های نظارتی استان هیچ مشکلی نداریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ضمن تقدیر مجدد از حمایت‌ها و پشتیبانی‌های دستگاه‌ها، از نیروی انتظامی تبریز تشکر ویژه کرد و بیان داشت: عمده مشکلات ما در شهرستان‌های نزدیک تبریز به خصوص شبستر، اسکو و بستان‌آباد است.

 وی همچنین افزود: اگر تغییر کاربری در گذشته در اطراف کلان‌شهر تبریز بوده؛ امروزه در دورترین روستاها نیز اتفاق می‌افتد و این یک آسیب‌شناسی نیاز دارد که چرا در دورترین روستاها، ویلاسازی به شکل گسترده اتفاق می.افتد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه همه مسوولیت‌های مربوط به بازار محصولات کشاورزی اخیراً به جهادکشاورزی سپرده شده است، اضافه کرد: برای فروش بدون واسطه محصولات کشاورزی سامانه بازرگام راه‌اندازی شده تا دغدغه مردم و بازرسی در این خصوص رفع  شود.

فتحی اذعان داشت: باور داریم که رضایت جامعه با حل مشکلات در زمینه‌های گوناگون صورت می‌گیرد، از این رو وظیفه داریم تعهداتمان را بنحو احسن انجام داده و گره‌گشایی کنیم.

انتهای پیام/ی

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول