اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  کتاب و ادبیات

در نشست دبیران پانزده دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر چه گذشت؟

یک شاعر هندوستانی گفت: جشنواره شعر فجر شایسته‌‌ترین بستر برای نشر ارزش‌های انقلابی و آموزه‌های امام خمینی (ره) به جامعه جهانی است.

در نشست دبیران پانزده دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر چه گذشت؟

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، گروه بین‌المللی هندیران در آستانه دهه فجر و شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر نشستی با موضوع نقدی بر جشنواره‌های بین المللی شعر فجر را در شامگاه روز گذشته (جمعه ۹ بهمن‌ماه) برگزار کرد.

جشنواره شعر فجر با هدف تعالی و ارتقای شعر امروز از سال ۱۳۸۵، هر سال میزبان کاروان شعر پارسی بوده است و شانزدهمین دوره آن نیز در سال ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد. این جشنواره، علاوه‌ بر هم‌سخنی با شاعران مطرح معاصر ایران با هدف معرفی و شناخت شاعران جوان و گسترش همدلی و هم‌زبانی با پارسی‌گویان سراسر دنیا برگزار می‌شود.

این دوره از جشنواره آثاری را که برای نخستین‌ بار در سال ۱۳۹۹ به زبان فارسی و با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در داخل کشور منتشر شده‌ باشد در پنج گروه ادبی شعر کلاسیک، شعر نو (قالب‌های نیمایی و سپید)، شعر محاوره، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر (پژوهش‌های حوزه شعر) ارزیابی می‌کند.

در این نشست که با حضور علیرضا قزوه سیاستگذار و دبیر نخستین دوره  جشنواره شعر فجر و دبیران پانزده دوره قبل این جشنواره و شاعران، نویسندگان و استادان دانشگاه‌های هند و ایران از جمله محمود اکرامی، رضا اسماعیلی، مصطفی محدثی خراسانی، دکتر هادی سعیدی کیاسری، محمد کاظم کاظمی، عبدالرحیم سعیدی راد، دکتر علی میرباذل، ایرج قنبری مجتبی حاذق، فاطمه ضرغام، نغمه مستشارنظامی، مرضیه فرمانی، فاطمه ناظری، وحیده افضلی، سیدمسعود علوی و عزیز آذین فرد برگزار شد. ضمن شرح تاریخچه برگزاری پانزده دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر و تقدیر از دبیران ادوار پیشین، آسیب‌شناسی کارشناسانه در جهت برگزاری هر چه بهتر دوره شانزدهم و سال‌های آتی صورت گرفت.

تأثیر بزرگترین جایزه شعر در ایران

کلامی زنجانی اظهار داشت: جشنواره بین‌‌المللی شعر فجر یکی از مهم‌ترین جشنواره‌های ادبی و بزرگترین جایزه شعر در ایران است. هر چند اعلام نظر به یک اثر هنری نسبی است، اما هر سال شاهد ظهور شاعری جدید و توانمند در قالب‌های مختلف شعری از ایران و دیگر کشورها هستیم. امیدواریم تداوم این جشنواره‌‌ها موجب شکوفا شدن استعدادها و ارتقای ادبیات کشور شود.

جشنواره شعر فجر باید در همه شهرها برگزار شود

عبدالرحیم سعیدی بیان داشت: تا قبل از آنکه کتاب‌های شعر بررسی شود، با برگزاری شعر فجر در کشور شور و شوق برپا می شد، اما در سال‌های اخیر بی‌‌رونق و شاید خنثی برگزار می‌‌شود. ای کاش بررسی کتاب‌های شعر یکی از بخش‌های این جشنواره بود. جشنواره شعر فجر به عنوان یک رویداد عظیم فرهنگی باید در همه شهرها برگزار شود و برندگان شهرستانی انتخاب و معرفی شوند.

جشنواره شعر فجر به انتخاب کتاب سال در حوزه شعر تبدیل شده است

محمود اکرامی ابراز داشت: برگزاری این جشنواره در مجموع خیلی خوب بود، ولی در طول زمان مسیر آن تغییر کرد و در انتخاب کتاب سال حل شد. الان جشنواره شعر فجر عملاً انتخاب کتاب سال در حوزه شعر شده است و سهم شعر از جوایز خیلی کم شده است.

عدم برندسازی جشنواره شعر فجر

غلامرضا کافی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد وجود جشنواره‌های همسو، هم‌عرض و نیز هم‌ارج و اعتبار، اول نگذاشته جشنواره شعر فجر، مطرح و برجسته شود. دوم این سطح نه چندان متعالی جایزه آن، حتی از نظر مادی، آن را به برند تبدیل نکرده است‌‌‌‌‌. بهتر است مثل سینما و جشنواره فیلم فجر، به زیر تقسیم‌های متعدد بخش شود تا هم ابهت کار بهتر باشد و هم جزءنگرانه‌‌تر بتوان انتخاب کرد و هم کار انتخاب‌ها دقیق تر صورت گیرد.

جوری که جشنواره شعر فجر کشید

میلاد عرفان پور تصریح کرد: جشنواره شعر فجر که سال‌ها جایش بین دیگر جشنواره‌های معتبر فجر در سایر رشته‌ها خالی بود، به ابتکار علیرضا قزوه در دهه هشتاد مسیر نویی برای بازطراحی جایگاه اصیل شعر در حوزه خط ‌مشی‌گذاری شده است. این جشنواره در این سال‌ها ‌ فراز و نشیب‌های زیادی را از سر گذراند و پس از حذف نامهربانانه‌ و بی‌انصافانه شعر از کتاب سال، به نوعی بار آن رویداد  را نیز بر دوش کشید.

جشنواره شعر فجر فرمایشی است

ایرج قنبری گفت : اینکه جشنواره شعر فجر به این نقطه رسیده است که همه ذوق‌‌ها و سلیقه‌ها می‌توانند آثارشان را در ترازوی نقد قرار دهند قابل ارزش است. البته تنوع و انتخاب درست داوران در هر دوره می‌تواند قضاوت‌ها را عادلانه‌‌تر و بهتر کند.متأسفانه جشنواره به نظر بنده هنوز به درستی نتوانسته جایگاه خودش را در جامعه تثبیت کند و فرمایشی به نظر می‌رسد.

جشنواره شعر فجر شایسته‌‌ترین بستر برای نشر ارزش های انقلابی است

مهدی باقرخان از دهلی نو اظهار داشت: این جشنواره نقطه عطفی در راستای یادگیری شعر فارسی و موجب افزایش انگیزه نسبت به این هنر برای بنده بوده است و از آنجایی که شعر پرطرفدارترین هنر دنیاست، جشنواره شعر فجر شایسته‌‌ترین بستر برای نشر ارزش های انقلابی و آموزه‌های امام خمینی (ره) به جامعه جهانی است.

در ادامه این نشست ضمن انتشار اشعار، کلیپ‌‌ها و تصاویر ادوار گذشته جشنواره شعر فجر یاد و خاطره شاعران درگذشته نیز گرامی داشته شد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول